vsol gpon hangi model? çift ethernetli V2802RH olan mı yoksa tek ethernetli V2801Q olan mı? yazın çift ethernetli olanı almıştım ama bağlantı işini becerememiştim (bende huawei gpon var). hangi firmware ve hangi komut/ayarlarla yaptınız? |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (77. sayfa)

-
-
muhtemelen playstation cdn'leri akşamları daha yoğun oluyor, uyku modunda bırakıp indirmeleri gündüz yaptırabilirsin.
-
speedtest'e yeni ufak ikonlar gelmiş.
-
cift ethernetli olan. ayrica kendi routerini da kullanman gerekebilir.
https://viniciuspaes.com/redes/tutorial-substituir-modem-fibra-ftth-modem-vsol-v2802rh/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam Ethernet ile bağladım ps5 de hız testi yaptım aldığım 250 mbps çıkıyor indirmeyide geçtim artık 1000 mbpslik pakete 800 tl para ödüyoruz hızında kayıp olacak bunun bende farkımdayım ama 200 300 lere kadarda düşmez diye düşünüyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen OLT'niz Nokia değil. Bende aldım ancak Nokia sahada çalışmıyor.
-
huawei marka hocam
Huawei sahada teneke bağlasan çalışıyor :)
Peki kurulum için hangi bilgileri girdiniz? Özel rom yüklediniz mi mesela? VLAN ID ne girdiniz? gibi gibi biraz bilgi verme şansınız var mı?
-
Hocam Türk Telekom’un verdiği WiFi 6 özellikli modemi kullanıyorum onlar kurdu ve ben hiç bir şey ellemedim fazla bilmediğim için ama fotoğraf atarım modem arayüzünün
Hah. Ben OLT markasını başka bir kullanıcıya sormuştum, siz cevap verince size sormuş oldum kusura bakmayın :)
Sizin sorununuza gelince bölgeniz kalabalık muhtemelen ve prime zamanlarda kapasite yetmiyor. PS5'ten düşük hız aldığınız vakitlerde hız testi yapmışmıydınız?
-
Evet hız testi yaptım hocam 200-300 arası çıkıyor sabah veya gece gibi yoğun olmayan zamanlarda 750-850 arası değişiyor büyük ihtimalle yoğunluktan olabilir galiba
Evet sorununuz büyük ihtimal yoğunluk kaynaklı gibi görünüyor. İsterseniz bir kapasite arttırımı talep ederek şansınızı deneyin. GPON teknolojisinde santraldeki OLT'den çıkan bir porta bağlı olan tüm aboneler arasında hız paylaşılır.
-
Edirne'de 1000 Mbps kullanan biri varsa testleri ve yorumlarını bekliyorum
aynen huawei. herhangi bir yukleme vs yapmadim firmware gunceldi guncellememe gerek kalmasi. vlan degisken komut ile sorgulamaniz gerekiyor. vlanid yi gpon a girip router kurulumu yaparken vlanid girmemeniz gerekiyor
2.5g portu olan pc ile test ettiginde 1800 leri gorup 1050 lere dusuyor hiz testinde.
VLAN tarattığımda bulduğu değeri vSol içine girmiştim, aynı anda router üzerinde de 35 giriyordum. Tekrar bir deneyeyim o zaman.
-
gpon sorusu size değildi hocam.
sizin sorun psn veya internet yoğunluğundan. ona yapacak bir şey yok.
-
Sfp öncesi ve sonrası 1 gbit :=))
Türknet 1300mbit çıkıyor Türktelekomda 1100 ama ben 1150 mbit ile 1400mbit arası görüyorum. 2200mbit kadar da vurma yapabiliyor. Superonline alt yapısında rakamlar neydi hatırlamıyorum.
- Türktelekomda sfp artısı şu oldu 3 ms ping 2 ms düştü.
- Yurt dışı serverlarında hızım 700mbit gibi rakamlar çıkabiliyordu şimdi 1150 ile 1400mbit çıkıyor.
- Speed test sarı ping ve mavi mor renk li iconlar hem daha stabil hem de daha düşük çıkıyor.
- web siteleri daha akıcı açılıyor.
- Speed test de single da da aynı hızları alıyorum. Ont varken bunlar stabil değildi.
- Birde ont vlan id girdim öyle yapınca Asus gt be 98 vlan id girmiyorum ve iki tane 10 gbit lan olmuş oldu. Asus da Vlanid 35 girince interneti 10 gbit porta takmam gerekiyor.
Local de baya 10 gbit ağ yapabildim.
Bana sağladığı avantajlar bunlar.
-
Sfp yi aradım aradım bir türlü Türkiye de bulamadım. Nasıl temin ettiniz.
Aliexpress ve Alibaba da fiyatlar 1-1.5k arasi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X