Şimdi Ara

Türk Telekom'a Hat Çekilmesi İçin Başvuru? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
8
Favori
209.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ana omurgadan fiber hatti çekilmiş. Yakinda tamamlarlar. Kabin takilacak.

Hangi sistem yapılıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Sistem derken hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

Sistem derken hocam ?

FTTH?
    FTTB/Eth?
    FTTB/DSL?
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Bunları bilmiyorum ne olduğunu.

• Arkadaslar yeni yapilan bir apartmana tasindik yaklasik 1 ay oldu apt. 2 blok, karsi full bizim blokta da 3 - 4 daire bos oturmuş sekilde yani tamamen neredeyse yönetim olarak hat cekimi icin turktelekoma başvuru yapilmis ancak ne gelen var ne giden ben bu süreci nasıl hizlandirabilirim kafaya koydum ben halletmeye çalışacağım bu isi bilenler alintiliyabilir mi teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

Arkadaslar yeni yapilan bir apartmana tasindik yaklasik 1 ay oldu apt. 2 blok, karsi full bizim blokta da 3 - 4 daire bos oturmuş sekilde yani tamamen neredeyse yönetim olarak hat cekimi icin turktelekoma başvuru yapilmis ancak ne gelen var ne giden ben bu süreci nasıl hizlandirabilirim kafaya koydum ben halletmeye çalışacağım bu isi bilenler alintiliyabilir mi teşekkürler

Öncelikle Allah hepinize sabır versin ve kolaylık versin arkadaşlar 2 defa yeni binaya taşınmış tecrubelerime dayanarak birinde 6 ay birinde 2 ay beklemiş biri olarak size önerim her hafta müdürlüğe gidin taciz edin kesin içlerinden iyi biri çıkıyor dile getirin beyfendi yada hanımefendi küçük çocugum var kardeşim var ödev için sonra veya ben internet üzerinden para kazanıyorum lütfen yardımcı olun gibi her hafta aynı kişiye gidin sıkılmadan o sizden sıkılsın genelde oyle oldumu numaranızı alıyorlar ve 1-2 hafta içinde geliyorlar tabi sizden sıkıldıklarında oda 1-2 ay sürüyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzi_35

quote:

Arkadaslar yeni yapilan bir apartmana tasindik yaklasik 1 ay oldu apt. 2 blok, karsi full bizim blokta da 3 - 4 daire bos oturmuş sekilde yani tamamen neredeyse yönetim olarak hat cekimi icin turktelekoma başvuru yapilmis ancak ne gelen var ne giden ben bu süreci nasıl hizlandirabilirim kafaya koydum ben halletmeye çalışacağım bu isi bilenler alintiliyabilir mi teşekkürler

Öncelikle Allah hepinize sabır versin ve kolaylık versin arkadaşlar 2 defa yeni binaya taşınmış tecrubelerime dayanarak birinde 6 ay birinde 2 ay beklemiş biri olarak size önerim her hafta müdürlüğe gidin taciz edin kesin içlerinden iyi biri çıkıyor dile getirin beyfendi yada hanımefendi küçük çocugum var kardeşim var ödev için sonra veya ben internet üzerinden para kazanıyorum lütfen yardımcı olun gibi her hafta aynı kişiye gidin sıkılmadan o sizden sıkılsın genelde oyle oldumu numaranızı alıyorlar ve 1-2 hafta içinde geliyorlar tabi sizden sıkıldıklarında oda 1-2 ay sürüyor işte.

Hangi müdürlüğe gitmem gerekiyor hocam pek bilgim yok bu işlerden ilk defa apartmana tasindik allah belasini versin müstakil gibisi yok

• Cryin kullanıcısına yanıt
    İlk önce ilçe müdürlüğüne git hangi ilçede oturuyorsan , ara google dan bak nerede diye yoksa ilçe müdürlüğü şehrinde il müdürlüğüne git . Baktın ilçe müdürlüğüne gittin işi halletmiyorlar sonra il müdürlüğünede gidebilirsin .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yuzi_35

quote:

Hangi müdürlüğe gitmem gerekiyor hocam pek bilgim yok bu işlerden ilk defa apartmana tasindik allah belasini versin müstakil gibisi yok

Yukarıda arkadaşın dedğiği gibi bağlı bulunduğun müdürlüğe gitmelisin nerede oturuyorsan internetten bul adresini git yalandan dilekçe ile önce resmini falan çek evrağın ve tarihli bir evrak olsun daha sonra yok bu zaman verdim gelmediniz gibi şeyler söylersiniz.

• Kutu takıldı. Kurulum yapıldı. Haftaya gelip diarelere giden kabloları kutuya bağlayıp hattı açacaklar. Bu kadar hızlı olacağını tahmin etmiyordum. Tanıdık olması çok önemli.

• Arkadşalar geçen hafta kutu takıldı. Geçtiğimiz hafta içi gelip dairelere giden gri kabloları kutuya bağlayacaklardı. Ama kimse gelmedi. Bu hafta içi bekliyorum artık. Kabloları bağlayıp kutuyu aktif etmeleri kaldı. Ondan sonra ben nakil aldırıcam.

Türk Telekom'a Hat Çekilmesi İçin Başvuru?

Türk Telekom'a Hat Çekilmesi İçin Başvuru?

• 2 haftalık işin kalmış tanıdık önemli mesela kazı dahil 1 ayda bağlandı bizim internet

• arkadaşlar benimde aynı sorunum var yeni binaya taşındım kutu olmadığı için internet vermiyorlar telekoma dilekçe yazdım 5 veya 6 ayı bulur dediler okadar bekleyemem mobil internet almayı düşünüyorum sınırsız yada gb tı yuksek internet veren gsm operatoru var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

2 haftalık işin kalmış tanıdık önemli mesela kazı dahil 1 ayda bağlandı bizim internet

Hocam yukarıda en son attığım resim. Yani kutunun takıldığı tarih 29 temmuz Cumartesi günüydü. 1 haftayı geçti henüz kimse gelmedi. Bu hafta içi artık gelip halletmelerini bekliyorum. Sizce ne zaman gelirler ? Birde acaba hangi işlemler kaldı ?

• Merhaba benimde yeni taşındığım yeni binaya bayram tatilinde ailemin yanındayken Türk Telekom tarafından fiber kabini konulmuş.Araştırma neticesinde kabinin modelinin Alcatel MDU kabini olduğunu ögrendim.Kabin tam olarak telefon kutusunun yanına konumlandırılmış.Dün sabah tt ekipleri daire daire gezerek internet bağlatmak isteyenlerle sözleşme yaptılar.Ben incelemek için taahhütname örneği aldım sonra araştırmaya başladım.Şimdi bu kabinden sonra sistemin nasıl olacağı kişinin talebine göre mi belirleniyor yoksa bütün dairelere tek tip bağlantımı sağlanıyor.Daireye kadar fiber, cat 6 yada sıva altı bakır kablodan hangisinden bağlantı yapılacağı neye göre belirleniyor.Tarife olarak 35 mbps'ye kadar yalın fibernet limitsiz 50 GB(64.90 TL)düşünüyorum hiç kullanılmamış sıva altı yeni tesisat sıkıntı yaratır mı? Birde telekomun tarifeye ek olarak verdiği modem modelleri nelerdir hangisi talep edilmeli yada dışarıdan aldığımız modemi kulanabilirmiyiz.(Bazı durumlarda iss nin verdiği modem dışında başka modem kullanılmadığını duydum.)

SaFaKTR3 Resimlerden gördüğüm karadrıyla bizim binaya da aynı kabinden bağlanmış sizde işleyiş nasıl oldu.Bazı yerlerde bağlantı tipinin belirlenmesinin kabinle modeline göre belirlendiğini okudum.

• dark67 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Bizde tek tip yani Türk telekom internet kullanabiliyoruz sadece. Ttnet Tılgın diye bir modem getirip takıyorlar. Fiber destekli son model bir modem diyorlar. Ama wi-fi çekim gücü çok düşük. Salondan benim odaya yaklaşık 10 metre mesafe var. Wi-fi tek diş çekiyor.

• Arkadaşlar yaklaşık 1 ay sonra yeni bir eve taşınıcam ilk olarak ben oturucam binada şu anda bulunduğum yerde türknet kullanıyorum. Yeni binaya geçtiğimde nereye başvurmam gerek internet için türk telekom mu yoksa türknete mi yardımlarınızı bekliyorum.
  • -10uR- kullanıcısına yanıt
    Telekom müdürlüğüne başvuracaksın altyapı için

• Bridge moda getirip router takın veya access point takin sıkıntı kalmaz

• İyi günler,
    Yeni taşındığımız mahallede bizim binamız dışında her binada internet ve telefon alt yapısı olmasına rağmen bizim bina için mütait tarafından uzun zaman önce yapılan başvuruya gelen cevap alt yapı masraflarını karşılamanız halinde internet alt yapısı oluşturma(kazı vb) işlemleri başlayacaktır şeklinde olmuştur.Hala hiçbir işlem başlamamıştır. Bu ücretin Türktelekom tarafından karşılanması gerektiğini ve en kısa sürede çalışamaların başlatılmasını ve bu sorunun halledilmesi gerektiğini düşünüyorum ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

BTK ya bu şekilde bir şikayet gönderdim. Sizce ne kadar zamanda sonuç alınır?

Mütaite bina ile internet çekecekleri yer arasında 30 metre civarı yol varmış parasını öderseniz çekeriz demişler onuda hesapladık 30-40bin TL den aşağı tutmaz o yüzden onlara yaptırmaya çalışıyoruz dedi.

Yöneticiyle de iletişime geçtim 3-4 ay civarı oldu ben telekoma söyleyeli dedi...

En etkili ve kısa bir şekilde nasıl bu sorunu çözerim bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.