Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM ABONELİĞİ OLANLAR DİKKAT!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TÜRK TELEKOM'da (ttnet) kayıtlı kimlik bilgileriniz anne kızlık soyadı dahil çalınmış olabilir. Türk Telekom'da kayıtlı birçok abonenin kimlik bilgileri çalınmış ve dolandırıcıların eline düşmüştür. Ben dahil Türk Telekom TTNET abonesi olan bir çok yakınım, arkadaşım, tanıdık tanımadık duyduklarım, Türk Telekomun bilgi sızdırması sayesinde mağdur duruma düşürüldük.

Sizlere önlem almanız için tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
    1-Eğer Türk Telekom TTNET internet aboneliğiniz var ise hemen TTNET müşteri hizmetlerini arayın ve tek şifre özelliğini iptal ettirin. Çünkü çalınan kimlik bilgileriniz ile Türk Telekom'a ait olanwww.playstore.com adlı siteden adınıza tek şifre özelliği ile üyelik oluşturuluyor ve alışveriş yapılıyor. Yapılan alışveriş sizin internet faturanıza yansıyor.
    Sizin adınıza nasıl üye oluyorlar. Şöyle; çaldıkları kimlik bilgileri ile önce abonesi olduğunuz GSM şirketini arıyorlar ve sizin talebinizmiş gibi telefonunuza gelen aramaları ve sms leri kendi telefon numaralarına yönlendiriyorlar (0505 471 10 37 numara bu). Daha sonra siz hattınızın yönlendirilmiş olduğunu anlayana kadar onlar playstore üzerinden üyelik açıp gelen onay sms'ini de kendi hatlarına yönlendirdikleri için playstore'ye üye olup bir güzel alışveriş yapıyorlar.
    2-GSM abonesi olduğunuz kurumun müşteri hizmetlerini arayarak anne kızlık soyadınızdan başka ek bir güvenlik sorusu daha oluşturarak bu yönlendirmenin de önüne geçebilirsiniz.

Bu iki adımı da yaparsanız daha başka nasıl dolandırırlar bilemiyorum. Konu ile ilgili Türk Telekom kesinlikle para iadesi yapmıyor, bir de pişkin pişkin sizin cep telefonunuza doğrulama şifresi sms olarak gelmiş sizde bu şifreyi girmişsiniz diyorlar. Savcılığa yukarıdaki numara ve Türk Telekom için suç duyurusunda bulundum. Sonucu yine sizlerle paylaşırım.

Umarım Türk Telekom kaynaklı bu hırsızlık daha fazla insanın canını yakmaz...
    Saygılar...

Not: Bu arada hırsız insaflı bir hırsız olacak ki 495,50 TL tutarında yaptığı alışverişi 12 taksite bölmüş :)

• geçmiş olsun hepimize hocam.

işin ilginç tarafı ben tek şifre şeysi ile hiç giriş yapamadım çalsalar onlar hiç yapamaz gibime geliyor bakalım sonumuz hayrola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sadece TTNET online işlemler için kullanıyordum. Bu şekilde başka sitelerden alışveriş yapılıp da faturamıza yansıtıldığını da bilmiyordum. Adında "Türk" bulunan bir kurumun bu şekilde dolandırıcılara çanak tutmasını çok düşündürücü buluyorum. Bugün başka bir arkadaşımın da 4 sene önce aynı mağduriyeti yaşadığını öğrendim. Demek ki yıllardır aynı işbirliği devam ediyor...
  • Herkese geçmiş olsun, malesef dolandırıcılıkta sınır tanımıyorlar,

Türk telekomdan aradığını söyleyen 0 531 293 8406 numaralı şahıs tarafından arandım. Modem değişikliği yapıldığını söylediler telefona gelen şifreyi talep etti, bende çok yoğundum o sırada söyledim. Fakat jeton geç düştü. Turkcellden mesaj geldi sms+ aboneliğiniz başlatılmıştır diye hemen turkcel online işlemler girdim, Turkcellde gerçekten sms+ aboneliğimi başlatıldığını ve sms arşivimlemenin aktif edildiğini ve başka bir mail adresine yönlendirildiğini gördüm. İptal işlemini gerçekleştirdim fakat o sırada Türk telekom playstoredan 384 TL lik alışveriş için onay kodunuz diye sms geldi. Sonra onaylandığını ve faturaya yansıtılacağına dair sms geldi. Telefonuma gönderilen tüm smsler dolandırıcının mailine gönderildiği için dolandırıcı bana gönderilen aktivasyon kodu ile alışv erişi gerçekleştirmiş oldu.

Herkes dikkatli olsun bu smsm arşivleme sistemi üzerinden amaçlarına ulaşabiliyorlar. Hemen savcılık üzerinden bu telefon numarası ve sahibi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Eğer burayı okuyorsa ben seni Allaha havale ettim tez zamanda cezanı bulmanı diliyorum.

• Şunu bizim milletimiz hiç bir zaman anlayamayacak.

Telefonunuza gelen SMS i hiç bir müşteri hizmetleri temsilci ıvır zıvır istemez ya bir ATM başında işlem yaparsın cihaz tuşlamanı ister sesli yanıt sistemi yani bildiğin robot sorar tuşlarsın ama kimse kalkıp yaw birader telefona SMS gelmiş söyleyiver hele demez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Şunu bizim milletimiz hiç bir zaman anlayamayacak.

Telefonunuza gelen SMS i hiç bir müşteri hizmetleri temsilci ıvır zıvır istemez ya bir ATM başında işlem yaparsın cihaz tuşlamanı ister sesli yanıt sistemi yani bildiğin robot sorar tuşlarsın ama kimse kalkıp yaw birader telefona SMS gelmiş söyleyiver hele demez.
    güvenlik amaçlı isteyenler oluyor istisnalar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Şunu bizim milletimiz hiç bir zaman anlayamayacak.

güvenlik amaçlı isteyenler oluyor istisnalar var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk telekom iptal olan hat
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.