Merhabalar, Dün 0212 numaralı bir telefondan arandım. Taahhüdünüz bitmek üzere dedi, tarih de verdi. Size özel 50 MBPS kotasız ve Ücretsiz 2 yıl d smart içinde 89 tl fiyat verdi. Fiyat cazip gelince bi acaba dedim ama neden d smart veriyorlar diye işkillendim. Arayan kadın özellikle d smart aboneliğiniz olmayacak deyince kesin bunda bi iş var dedim. Ufak bir araştırma yapınca insanları kandırdıklarını farkettim. Aslında arayan D Smart , Telekom değilmiş. Siz siz olun dikkatli olun. Uyarmak için açtım konuyu. Not: ekşide de konuşulmuş https://eksisozluk.com/d-smart-ve-turk-telekom-dolandiriciligi--5659238 şikayet varda bir sürü şikayet : |
Dikkatli Olun: Türk Telekom Adına Arayıp D-Smart Satan Dolandırıcılar
Son zamanlarda, Türk Telekom adına arayarak D-Smart sattığını iddia eden dolandırıcılar olduğu bildirilmektedir. Bu dolandırıcılar, Türk Telekom çalışanıymış gibi davranmakta ve cazip teklifler sunmaktadır.
Bu kişiler, sizden kimlik bilgilerinizi, kredi kartı numaranızı veya banka hesap bilgilerinizi isteyebilir. Bu bilgilere asla güvenmeyin ve vermeyin. Türk Telekom, çalışanlarının müşterilerden bu tür kişisel bilgileri talep etmeye yetkili olmadığını belirtmektedir.
Eğer Türk Telekom adına arayan bir kişi sizden bu bilgileri isterse, hemen telefonu kapatın ve Türk Telekom Müşteri Hizmetlerini arayarak durumu bildirin.
Dolandırıcıların kullandığı numaraların sıklıkla değiştiği unutulmamalıdır. Bu nedenle, Türk Telekom adına arayan tüm numaralara karşı dikkatli olmanız önerilir. Şüpheli bir arama alırsanız, numarayı Türk Telekom'un resmi web sitesinden kontrol edebilir veya Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
Dolandırıcılığı önlemenin en iyi yolu, kişisel bilgilerinizi yalnızca güvenilir kaynaklara vermemenizdir. Türk Telekom çalışanları asla sizden telefon üzerinden bu tür bilgiler istemez. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen Türk Telekom Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.