Selam forumdaşlar, Her geçen gün sayısı artan internet servis sağlayıcı şirketler tüm Türkiye'ye hizmet vermek için Türk Telekom veya Turkcell Superonline altyapısını kullanıyorlar. Ya da şu an çok popüler olmayan farklı yöntemlerle kullanıcılara Fiber internet veya Vdsl internet hizmeti sunuyorlar. Ancak bu altyapı kullanılması ne demek ? Diğer bir değişle aynı şartlarla Türk Telekomdan ayrılan birisi Türk Telekom altyapısını kullanan başka bir internet servis sağlayıcıdan hizmet alırsa aynı şekilde internet hizmeti alabilir mi ? ( Müşteri hizmetleri desteği, arızaya çözüm bulma ..gibi ilave hizmetleri şu an için dikkate almayalım) Bunun şunun için soruyorum, geçenlerde ablam için fiber internet hizmeti arıyordum, aynı adreste alternatif servis sağlayıcılar hattınız 100 mb hıza kadar destekliyor derken, Türk telekom kendisi aynı hatta 200 mb hızında internet sunabildi. Bilen arkadaşlar bu konuda bizleri aydınlatırsa seviniriz. |
Türk Telekom Alt Yapısı Ne demek
-
-
Türkiyede altyapısı olan ve sanal operatör geçen firmalar var ve bunların birbiri arasında btk üzerinden anlaşmaları var. Türknet, Turkcell, TurkTelekom ve Türksat Kendi altyapıları olan firmalar fakat olmadığı yerdede diğer sağlayıcılar ile anlaşmaları olduğu için port kiralama yöntemi ile internet sağlayabiliyorlar. tabi bununda bazılarında mbps sınırı var. Misal Türknet yanlış bilmiyorsam gigafiber altyapıyı kiralamiyor, TurkTelekom altyapısını Türknet e max 100 mbps veriyor Ben türk Telekom kullanırken vdsl altyapı da port kaybetmeden Türknet e geçmiştim altyapı yine TurkTelekom undu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur0103 -- 28 Kasım 2024; 10:54:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arıza konusunda siz kendi internet aldığınız firmayı arayıp Ücretli / ücretsiz servis yönlendirilmesi için kayıt bırakıyorsunuz. İnternet aldığınız firma altyapı kime ait ise arıza kaydı iletiyor. 1-3 iş günü içinde genellikle arıza çözülüyor ama bu süre uzayabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur0103 -- 28 Kasım 2024; 10:53:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de zaten bu noktada açıkçası fark olduğunu düşünüyorum. Türk telekom kullanırken, Türk telekom altyapısı ile hizmet veren bir firmaya geçtiğinizde farklılık olur mu olmaz mı ? Açıkçası ilk başlarda fark olduğunu düşünmüyordum ama şu an için fark olduğunu düşünüyorum. BU işlerden çok anlamam ama bunu şuna benzetiyorum, Türk telekomda 6 şeritli bir yoldan giderken, TT alt yapısı ile hizmet sunan bir firmaya geçtiğinizde tek şeritli yoldan gitmek zorunda kalıyorsunuz. Ama tabiki de emin değilim. Açıkçası bu işi gerçekten bilen birisi daha iyi açıklayabilir.
-
Sorunuz biraz ilginç ama yine de güzel bir soru
Türk telekom altyapısı şu demek
Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet veren alternatif işletmeciler var. Bu alternatif işletmeciler Telekom un altyapısını kullanır ama trafiği bir noktada teslim alırlar ve kendi sistemleri üzerinden işlerler. İşte o noktaya kadar olan süreçte Turk Telekom altyapısından faydalanırlar. Bazı işletmeciler Superonline veya Vodafone altyapısı üzerinden de hizmet verebiliyor.
Farklılık dediğiniz şöyle oluşur
Arıza durumunda kendi işletmeciniz üzerinden arıza kaydı oluşturursunuz. Arızaya Telekom ekipleri bakar ama siz talebi kendi işletmeciniz üzerinden yaparsınız
İlgili işletmeci sizden arıza kaydı için ücret talep edebilir veya ücretsiz olabilir
Bazı işletmecilerin kendi ekipleri de olur ama Telekom altyapısından kaynaklı arızalara müdahale edemezler, o arızalara Turk Telekom müdahale eder, kendileriyle iletişime geçerler
İlgili işletmeciler kendi kapasiteleri ve altyapıları ölçüsünde hizmet sunarlar (mesela ping durumu işletmeciden işletmeciye farklılık gösterebilir)
Telekom dan veya başkaca altyapı sahibi işletmecilerden altyapı kiralarlar ve hizmet sunarlar
-
Açıkçası cevabınız beni tatmin etmedi. Çünkü Benim sorum arıza durumları ve onlara müdahale ile ilgili değil. Sorum net olarak şu;
Mantıken aynı kullnıcı tt dan, tt altyapısını kullanan bir operatöre geçerse aynı adreste aynı ping, download, upload değerlerini alması gerekiyor. Ama bence öyle olmuyor; benim sorum bunun açıklanmasına dayanıyor.
Belkide tt opertöre kiraladığı portlar daha yoğun oluyor. Mesela port başına düşen abone sayısı tt da daha düşük .. vs gibi bir açıklaması olması gerekiyor diye düşünüyorum. Ya da yanılıyorum.😊
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 999999 -- 28 Kasım 2024; 19:47:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Burada yazdığımız mesajlar veya açtığımız konular muhataplarını tatmin etsin diye değil hocam. Herkes fikrini ve düşüncesini yazıyor.
Ben sorduğunuz soruyu yanıtladım esasen ama problem değil inşallah aradığınız yanıtı bulursunuz diyelim
-
Evet ne dediğiniz karışık. Tatmin etmediyse biraz paraya kıyıp Türk Telekom abonesi olmak daha mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim sorduğum soru tt altyapısı kullanan ile tt nin farkının açıklamasını anlamak için soru soruyorum.
Cevabınızın tatmin etmediğini söylemem size karşı saygısızlık olarak kullanmışım gibi cevap veriyorsunuz. Ancak böyle bir niyetim yok. Tabiki düşüncenizi yazın, bununla alakalı da
birşey yazmadım.
Bu işin teknik olarak içinde olan biri cevaplar diye düşünüyorum.
Ben de sizi anlamadım, tt te geçmemle sorumun cevabımın ne alakası var. Neyi anlamadınız sorumun ?
Diyorum ki türk telekom ile türk telekom altyapısını kullanan internet sağlayıcı operatörden internet almanın teknik olarak farkı ne ? ( satış sonrası servis hizmeti hariç)
https://forum.donanimhaber.com/t-telekom-altyapisindan-hizmet-alma-yontemleri--159203154
Bunu incele o zaman. Xpress hoca anlatmış açıkça.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüm forumu okudum, ancak orda da tam net açıklama yok. Zaten konu sahibi de bir çok soru sormuş ama cevaplar yok. Benim anladığım altyapı türk telekom olması türk telekom ile aynı imkanları sağlamıyor. Alt yapı kullanan firmanında altyapısı önemli gibi. Tabi orda bir detay yok nedir ne değildir .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ev internet taahhüt bitince ne olur
- pasif abonelik ne demek
- türk telekom dns çalışmıyor
- paket kaybı testi
- turkcell taahhüt bitimine kaç gün kala numara taşınır
- ağda kayıtlı değil ne demek
- turkcell abone sayısı
- türk telekom e-sim nasıl alınır
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- internet hızlandırıcı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X