Tamam işte aslında ikimiz de aynı şeyi savunuyoruz. TurkTelekom şöyle düşünüyor, Eğer insanlara 200-500-1000 mbit satarsak diğer o 500mbit internete özenir, ben de 500 mbit istiyorum demeye başlar. İnsanlar 500mbit internet almak isteyince ne olur?? VDSLin 100mbit ile sınırı olduğunu öğrenirler. 100mbitte sınırlı olduklarını öğrenince kızarlar, ''hani fiber döşemiştiniz, fiber varsa ben neden 500mbit alamıyorum'' derler 100mbit sınırı olduğu için şu an VDSL ile Fiber arasında hiçbir fark yok. Millete VDSLi Fiber diye satıyorlar, insanlar da '' aa ne güzel fiber varmış'' diye alıp kullanıyor , çünkü ikisi de aynı şey şu an. Ama 100mbit sınırı kalkınca VDSL = Fiber durumu bozulacak. Bu durumu TurkTelekom istemiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 3 Mart 2022; 17:14:30 > |
Türk Telekom'da Gigabit simetrik paket isteyenler (2. sayfa)
-
-
100 Mbps üstü hızların BTK'dan izinsiz kaçak sunulması ve fahiş fiyatlar sebebiyle bir ton şikayet oluşturdum.Alternatif şirketler TT Kaynaklı aynı gün içinde paketlerin satışını sessiz sedasız durdurdu.Bu paketler gelecek ben devamlı şikayetlerime devam ediyorum.İnsanlar daha ekonomik ve daha hızlı internete dünya paralar vermek zorunda kalmasın diye uğraşıyorum.
Türkcell'e abone olmama az kaldı sinyalizasyonun aktifleşmesini bekliyorum hocam 500 mbps - 20 mbps upload indirimle birlikte 200 TL'ye kullanırım yeterli olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 3 Mart 2022; 23:19:16 > -
100mbps 139tl .
10 tanesi 1390 yapıyor
-
Turk telekomda o fiyat kisa sureligine alima acik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
50 mbps 129 TL. 2 tanesi 258 TL yapıyor.
35 mbps 119 TL. 3 tanesi 357 TL yapıyor...
-
Paketler izinsiz/kaçak satışa sunulmadı ki. Cezai yaptırımı çok ağır, alternatifler bu maliyete katlanamaz. Kaçak sunulmuş olsa TT ve BTK duyuru yapardı. TT'nin çıkaracağı tarifeler de ucuz olmayacak ki. Ben 200 Mbps için en az 300 TL fiyat bekliyorum. Upload hızları zaten ayrı bir komedi. Öyle tek başına şikayetler keşke işe yarasa, insanların toplanıp tepki göstermesi lazım. Tabii ki makul talepler olmalı. Yani TT'ye gidip Türknet gibi 99 TL'ye ya da yeni fiyatla 139 TL'ye 1 Gbps sat demek çok saçma olacaktır çünkü TT'nin kullandığı tek bir cihazın fiyatı (SR12e) 200 Bin Dolar'dan başlıyor.
-
8 Aydır 4 metrede olan fiber altyapıyı binaya getiremeyen, sürekli gözüme baka baka yalan söyleyen türk telekom çalışanları ve müdürlüğü, yurt dışı çıkışlarını kafaya bile takmayıp insanlara "gamer paketi" adı altında vdsl hızında interneti "fiber" diye satan; adsl,vdsl hızları fiber diye satan , 8 mbps uploadı nimet gibi gösteren, eski abonelere eşek muamelesi yapıp 1.5 kattan fazla fiyata satan, hizmet vermediği halde para alan, abonelerini taahhüt ile kırbaçlayan, bir sürü yolsuzluğa bulaşmış müdürleri olan ("ekonomist" yiğit bulut var :D) diğer operatörlerle birlikte altyapı tekelliği kuran bir firmadan bir şey beklemeyin ama yine de sesimizi çıkarmalıyız yoksa daha kötü şeyler yaparlar. Çünkü utanma duyguları yok
-
Gelirse yüksek hızlı paketler fiber aboneleri ve fiber hatta sahip olan yerleşkeler için çok güzel haber. Tamam gelsin ama en azından vdsl aboneleri için de 100 megabit interneti daha uyguna versinler. Ben hali hazırda 35 lik kullanıyorum ama 100 lüğe geçersek çok güzel olur.
-
geçen hafta isviçredeydim, hemde dağın başında! 10 Gbps simetrik 45 CHF reklamı gördüm yani adamların bir öğle yemeği parası. Biz daha nelerle uğraşıyoruz.
-
VDSLde 100mbit dert, çünkü genelde herkesin hattı 80-90 falan destekliyor. 100mbit alınca SNR 8 oluyor ve yağmur yapınca falan kopma sorunları başlıyor, o yüzden 75 en iyisi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 5 Mart 2022; 17:52:20 > -
Bilmiyorum onu ama 75 te olsa güzel olur. Şu 16 24 megabit paketlerin tarihe karışması gerek artık minimum 50 hatta 75 megabitten başlanması lazım. Türkiye çok geride kaldı internet altyapısında. Hiç adını duymadığımız ülkeler bile VDSL hatta Fiber döşediler her yere. Paketlerde 100 300 den başlıyor.
-
Bütün ülkeye VDSL 17a döşedik. Artık 100mbit sınırına mahkumuz. Çoğumuzun evinde yılllar boyunca 100 mbiti geçemeyeceğiz.
VDSL'in hep güzel bir şey olduğunu düşündük, ama aslında çok kötü bir teknoloji.
Eğer VDSL döşemek yerine bu kadar parayı fiber döşemeye harcasaydık şimdiye kadar hepimizin 1 gigabit interneti olurdu.
Ama biz 20 sene öncesinin teknolojisine yatırım yaptık.
-
Haklısınız fibere çok daha önce geçilmesi gerekiyordu ama bu beceriksiz yönetim olunca maalesef yatırım yapılmaz bu ülkeye. Yeni yapılan sitelere evlere falan döşeniyor fiber.
-
Hocam yıllık şikayetimi yapayım hatırlatmanız için teşekkürler. Önce twitterdan ceo Ümit Önal'ı etiketleyerek ardından da cimer üzerinden şikayet yapacaktım ki daha cimer yazımı süsleyemeden TT aradı bu saatte çalıştıklarını bilmiyorum şaşırtıcı(cevap daha şaşırtıcı yıllardır aralıkta bu iş bitecek derlerdi şimdi süre veremiyoruz diyorlar). Bence sizin bölgeniz zaten planlama içerisindeydi sizi şikayet sonrasında bölge olarak öne almış olabilirler.
-
aynen öyle. ölü yatırım yaptılar.
bizim buralarada ftth gelecek dediler. sonra vdsl2 geldi.
sıfır kazı ile ftth gelebilirdi.her apartmana boru geliyor. 10 yıldır bomboş duruyor.
50 senedir lağımlar vs var zaten.telefon yazıyor kapaklarında.
-
Bizim binanın da tam önünde telekom yazan demir menhol var. Oradan yer altı boruları saha dolabındaki fibere kadar gidiyor.
sıfır kazı ile bana fiber getirilebilir, bakalım ilerleyen süreçlerde bunu yaptırmayı başarabilecek miyim ?
-
Bilgi teknolojileri kurumuna şikayet oluşturun ancak benim yazdığım yazı gibi sayın cumhurbaşkanım yazarak gönderin ve ondan rica edin cumhurbaşkanlığı tarafından yönlendirilen bir yazı olarak da düşünüyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Size katılamıyorum. Ben kendi gözlemimden işin içinde olmadan şunu söylemeliyim ki ev, apartman ve verilen hız ve tarifeler ile GPON'u ciddi anlamda yıllarca eskitilen bir israf olarak görüyorum.
Fiber düşmanı değilim fakat eski yeni inşaat yapılarının bilişim ve data konusundaki teknik ve işçilik bazındaki eksiklikleri ile pazarlama faktörünü birleştirerek her eve fiber götürmekte ideal çözüm olamadı. Demiyorum ki neden VDSL yapılmadı fakat daha düşük maliyetli ve daha faydalı bir süreç olsaydı çok daha iyi olurdu.
Türk Telekom ve Superonline çok ciddi sayıda GPON müşteriye ve FTTH alt yapıya sahip, fakat bu sürecin maliyeti, firmanın düşük maliyetle birbirlerinin fiber alt yapıları üzerinden hizmet verememesi gibi şeyleri düşününce üzülüyorum. Evimde Sol'ün fiberi var ama Telekom üzerinden hizmet almak istesem Telekom yer altındaki alt yapısından kendisi ayrıca bir kablo çekecek. Diyelim ki yaptım Türk.net'ten gigafiber almak istesem Türk.net ticari ile Türk Telekom ile partnerlik yapmasına rağmen Türk Telekom'un mahalle, semt bazlı yerel alt yapısından kendi omurgasına gigafiber hizmetini aynı fiyata sağlayamıyor.
Ben bu teknolojiden, yatırımdan ne anladım ki?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X