Şimdi Ara

Türk Telekom'da Gigabit simetrik paket isteyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

https://www.youtube.com/watch?v=nra4HVITQY0&t=3350s (55:50)

https://forum.donanimhaber.com/btk-baskani-upload-hizlarinin-iyilestirilmesi-icin-calisiyoruz--151042471

Türk Telekom'da Gigabit simetrik paket isteyenlerMesut Çeviktwitter
    “@osmandemi23 1Gbps için başvuru yapılmış top BTK’da”
    https://twitter.com/mesutcevik/status/1498569814759165954

Türk Telekom'da Gigabit simetrik paket isteyenlerErsin Akmantwitter
    “#GameOn lansmanında @TurkTelekom CEO'su @umitonaltr müjdeyi verdi: Çok yüksek hızlı internet paketleri için BTK'ya başvurduk.”
    https://twitter.com/ersinakman/status/1495667305090592770
    Türk Telekom'da Gigabit simetrik paket isteyenlerErsin Akmantwitter
    “@DilayBalioglu @TurkTelekom @umitonaltr Beb Ümit Bey'in sözlerinden piyasanın en yüksek hızı için için başvurduklarını anladım Dilay. Onun altında bir hız için böyle bir açıklama yapacağını sanmıyorum zaten.”
    https://twitter.com/ersinakman/status/1495681341794496517

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 2 Mart 2022; 23:12:10 >

• Hepsi yalan, koskoca Turk Telekom başvuru yapacak ama BTK onayı bekleyecek haaa... çok güzel kandırıyorlar sizi

Turkcell nasıl veriyor ama 1000mbiti insanlara, ama TurkTelekom vermek istemiyor. Çünkü TurkTelekomun 100mbit üstü verecek bir altyapısı yok, VDSL ile bu işler yürümez.

Eğer TurkTelekom gerçekten isteseydi 2 saat içince BTK ile işi hallederdi, zaten ikisi de yıllardır birlikte çalışan kuruluşlar.

Ama TurkTelekom 100mbit üstü vermek istemiyor çünkü VDSL'in fiber olmadığı yalanı ortaya çıkacak.

Millet diyecek ki '' hani bizde fiber vardı, neden 100mbit üzeri alamıyoruz ??''

TurkTelekom ne diyecek, VDSL ancak 100mbit verebiliyor, biz televizyona çıkıp bütün ülkeye fiber çektik diye yalan söyledik, aslında herkese 20 sene öncenin VDSL teknolojisini döşedik, 100mbit üstü isteyenler GPON altyapıyı beklesin'' mi diyecek ??

VDSLi fiber diye insanlara satan, 16 mbiti fiber diye satan bir firmadan 100mbit üstü paket beklemeyin, yıllarca bekletecekler bizi, hep onay bekliyoruz diyecekler

Zaten bu 100 Mbps üstü hızları VDSL abonelerine satmayacaklar ki sadece FTTH abonelerine satacaklar. Diğer rakip operatör Turkcell'de eve kadar fiber diye 200-500-1 Gbps paketleri çıkardı ama evinde FTTH olan dahil bu paketleri alamayabiliyor. Yani hiçbir şirket planlama yaparken doğru düzgün bir planlama, bir standardı yok. O açıdan VDSL abonelerine veremeyeceğiz vah vah diye düşünmek akıllarına gelmez. Bırakın VDSL'i, FTTH abonelerinin bile yüzde kaçı bu hizmeti alacak belirsiz. Çünkü TT'nin yaptığı FTTH/GPON sistemlerinin büyük bir çoğunluğu FE yani maximum 100 Mbps'lik portlar. Sonradan yapmaya başladıkları pasif paylaşımlı FTTH sistemlerinin ne kadarı destekliyor o da belirsiz. Ama dediğim gibi rakip şirkette benzer durumda oturduğum binada 2013 yılında yapılmış Superonline Fiber var, 20 Mbps'lik upload sebebiyle bağlatmak istedim ama altyapınız şu anda 500 Mbps'i desteklemiyor, yatırımlarımızı tamamladığımızda size bilgi vereceğiz diye talep aldılar. Çünkü Turkcell'in binamdaki altyapısındaki portları da tamamen FE yani 100 Mbps'lik portlar.

Tüm bunları geçin TT'nin FTTH yaparken 20 dairelik binaya 16 portlu switch koyduğunun şahidiyim yav. Cidden VDSL abonelerine bu hızı veremeyeceğiz ama bunlara da fiber dedik diye hayatta düşünmezler.

Normalde BTK ile işi 2 saatte halledebilir de sorun yasal düzenlemeden kaynaklı. Yoksa TT'nin SAYE sistemini geçen yıl yaz aylarında BTK'ya sundu. Ama alternatiflerin hepsi itiraz edince, TT'den yeni bir SAYE teklifi hazırlanması istendi sonra unutuldu gitti. TT'de bu 100 Mbps üstündeki hızları daha önce de hazırladı, hatta alternatiflerin bazıları satışa da başladı ama bir sebepten durduruldu. Ocak ayında TT yeniden bu 100 Mbps üstü paketleri BTK'ya sunmuş. Bu kez paketleri hazırlarken diğer ISS'lere de danışmış. En geç Haziran ayında hazır olacağını düşünüyorum paketlerin. Ama hayal kırıklığı olması muhtemel. Paketler gelmezse ben de kendimi sonsuza dek banlarım. O derece iddialıyım.

• Sokağıma vdsl gelene kadar aramadığım milletvekili yetkili kurum kalmadı neresi varsa yazdım mail attım aradım en son takımları çekip ak parti ilk başkanlığına gidip derdimi anlatacaktim neyse cumhurbaşkanlığına da yazmıştım cumhurbaşkanlığı btk ya bildirmiş türk Telekom il müdürü aradı özür diledi mağduriyet inizi hemen düzeltelim dedi VDSL gelmiş oldu .

Lakin santralden benim eve kadar 58 megabit geliyor 200 metre kadar mesafe var millet 300-500 megabit alırken bana bu reva olmaz yüksek hızlı paketler geldiğinde gene bana şikayet yolları görünüyor gibi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Muhalefet kullanıcısına yanıt

Cumhurbaşkanlığı dediğin cimer mi?

• İnşallah fiyatlara da yansır biraz da herkes istediği paketi uygun fiyata kullanır.

• Hocam burada önemli olan 200/500/1000 paketlerinin çıkması değil, diyelim çıktı ama fiyatları müşterinin erişebileceği miktarda olmadı. Bu sebeple hiçbir anlamı olmaz, kedi ciğer ilişkisi gibi bakarız öyle uzaktan. Yani en başlıcası fiyatlandırmalar nasıl olacak bu aşamada bundan hiç bahseden yok.

1000megabit paketi çıksın tabiki ama fiyatı ne olacak, bunu büyük merakla bekliyorum.

• LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

Evet cimer üzerinden yazmıştım cumhurbaşkanlığına benim yazmam da işe yaramıştı yazdıktan 3 gün sonra Türk Telekom müdürü beni arayarak özür dilemişti ve anında yapılmıştı .

Onun dışında milletvekillerine de yazmıştım bir milletvekilinin görevi benim ihtiyaçlarımı gidermektir başka ne işe yarıyorlar sanki .

Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp yüksek hız rica ettiğim de beni azarlayan kişiler cumhurbaşkanlığından yazı gidince arayıp hemen özür dilemişler di paşa paşa yapmışlardı hani imza topla diyorlardı hani talep çok olsun diyorlardı yersen

Hocam bende cimerden şikayet başlığı altında Ulaştırma ve altyapı bakanlığına yazdım fiber talebini ama Ulaştırma ve altyapı bakanlığı BTK'ya BTK'da Türk telekom göndermiş yazımı ama daha tabi cevap yok.

Siz bu adımlarda hangilerini seçmiştiniz de direk cumhurbaşkanlığından Türk telekoma yazı gitti de Türk telekom il müdürü sizi aradı :D

İnanılası bir olay değil yahu :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

Hitap tarzı da çok önemli örneğin yazdığınız yazıya sayın cumhurbaşkanım kelimesini ekleyip ondan rica edeceksiniz gerekli yerlerde ki kişiler bunu görünce bir irkilme geliyor onlara kendilerini Hakkari yolunda tayin edilme tehlikesiyle karşı karşıya görünce.

Türk Telekom'da Gigabit simetrik paket isteyenler

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Muhtemelen Superonline ile benzer olur diye düşünüyorum. Şu an onlarda 500/20 250 TL 1000/20 400 TL. Telekom benzer fiyatlarda upload hızlarını 100 Mbps'ye çekse power user/gamer kitleyi direkt kendine çeker. Öyle paketler çıksa Superonline'ı cayma bedeli ödemeye razı olarak iptal edecek tonla tanıdığım var.

Turknet kendi fiberinde 140 liraya simetrik gigabit satıyor ama telekom muhtemelen o kadar ucuz vermez. Turknet kendi fiberini yaygınlaştırıp Telekoma rakip olabilecek boyuta ulaştığında ancak gigabit hızları uygun denilebilecek fiyata kullanacağız bence. Turknet TT fiber altyapıda gigabit hızları kaça verebilecek bence bu da çok hayati bir soru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 2 Mart 2022; 16:11:0 >
  • Türk telekom'un yakın zamanda gigabit paketlerini tanıtması gerekiyor yıl olmuş 2022 hala Türk telekom fiber'i ilk getirdiği zamandaki maximum 100 megabit hızla vermeye çalışıyor, Türk telekom'dakilerin artık 100 megabitten yüksek hızları müsterilerine vermesi şart olmuştur.

Yıllardır kurumsal müsteriye açık olan gigabit tarifelerin bireysel abonelerede açılması gerekmektedir, gigabit açılmasa bile en azından 500 megabit bir hızın gelmesi lazım ben açıldığı gibi 200 megabit tarifeye direk geçmeye hazırım elimde bilgisayarım olsa 500 e de razıyım yeterki tarifeyi getirsinler ücreti zamanla oturucaktır.

• AirDroid kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam. Turknet gigabit hızları kendi altyapısından uygun fiyata veriyor dediğiniz gibi ama bunun yaygınlaşması kaç seneyi bulacak kim bilir. Yorumunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 2 Mart 2022; 16:23:15 >

Evet hocam valla döktürmüşsünüz ama kim cevap verdi onuda gösterseydiniz, hareketler sekmesini falan bir gösterir misiniz cimer sorgulamada ki başvurunuzun alt kısmında olan hani? Rica etsem?

• AirDroid kullanıcısına yanıt

TT'nin fiyatları %20 daha pahalı olmak zorunda. Yani 250 TL'lik paket TT'de 300 TL olur. Bu %20 daha pahalı olacak ama hangi operatörden daha pahalı olacak onu bilemiyorum. Ama TT hayatta o kadar upload hızı vermez 200/8, 500/12, 1000/16 olur. Eğer mevcuttaki yüksek upload hızları devam edecekse o zaman 200/12, 500/16, 1000/20 olur. Daha fazlasını beklemek hayal olur. Birde "en yüksek hız içeren paket"ten bahsedilmiş şu anda Turkcell'de bireysel için 10 Gbps satıldığına göre TT, acaba Nokia ile denemelerini yaptığı 25Gbps mi satacak? Hoş satsa ne olacak fiyatı en az 20 Bin TL olur. O paraya gider metro ethernet çektiririm.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

umarım ara paket çıkarmazlar 200 ve 500mbps direkt 1000e atlasınlar :)

• önemli olan 2 detay var telekom tarafında

1- paket fiyatları

2- upload hızları

bunlar tırt olursa istediğini yapsın bi değeri.. yok

türknet simetrik interneti 140 tl ye satıp kar edebiliyorsa arkasında devlet olan kurum daha ucuza satıp gene kar edebilir.. gerçi araplar batırmıştı değil mi telekomu? acısını vatandaştan çıkaracaklar..

• bana oy vermeyin ben halka hizmet etmem sermaye partisiyim diyen partiden kurtulunca Türk Telekom'da Gigabit simetrik paket isteyenler 

• Hepsi yalan, koskoca Turk Telekom başvuru yapacak ama BTK onayı bekleyecek haaa... çok güzel kandırıyorlar sizi

Turkcell nasıl veriyor ama 1000mbiti insanlara, ama TurkTelekom vermek istemiyor. Çünkü TurkTelekomun 100mbit üstü verecek bir altyapısı yok, VDSL ile bu işler yürümez.

Eğer TurkTelekom gerçekten isteseydi 2 saat içince BTK ile işi hallederdi, zaten ikisi de yıllardır birlikte çalışan kuruluşlar.

Ama TurkTelekom 100mbit üstü vermek istemiyor çünkü VDSL'in fiber olmadığı yalanı ortaya çıkacak.

Millet diyecek ki '' hani bizde fiber vardı, neden 100mbit üzeri alamıyoruz ??''

TurkTelekom ne diyecek, VDSL ancak 100mbit verebiliyor, biz televizyona çıkıp bütün ülkeye fiber çektik diye yalan söyledik, aslında herkese 20 sene öncenin VDSL teknolojisini döşedik, 100mbit üstü isteyenler GPON altyapıyı beklesin'' mi diyecek ??

VDSLi fiber diye insanlara satan, 16 mbiti fiber diye satan bir firmadan 100mbit üstü paket beklemeyin, yıllarca bekletecekler bizi, hep onay bekliyoruz diyecekler

• paket bir geliyor 3 bin ₺ Türk Telekom'da Gigabit simetrik paket isteyenler 

• Bu 1000 paket cikarsa 3000 bin ve uzeri olur anca

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Zaten bu 100 Mbps üstü hızları VDSL abonelerine satmayacaklar ki sadece FTTH abonelerine satacaklar. Diğer rakip operatör Turkcell'de eve kadar fiber diye 200-500-1 Gbps paketleri çıkardı ama evinde FTTH olan dahil bu paketleri alamayabiliyor. Yani hiçbir şirket planlama yaparken doğru düzgün bir planlama, bir standardı yok. O açıdan VDSL abonelerine veremeyeceğiz vah vah diye düşünmek akıllarına gelmez. Bırakın VDSL'i, FTTH abonelerinin bile yüzde kaçı bu hizmeti alacak belirsiz. Çünkü TT'nin yaptığı FTTH/GPON sistemlerinin büyük bir çoğunluğu FE yani maximum 100 Mbps'lik portlar. Sonradan yapmaya başladıkları pasif paylaşımlı FTTH sistemlerinin ne kadarı destekliyor o da belirsiz. Ama dediğim gibi rakip şirkette benzer durumda oturduğum binada 2013 yılında yapılmış Superonline Fiber var, 20 Mbps'lik upload sebebiyle bağlatmak istedim ama altyapınız şu anda 500 Mbps'i desteklemiyor, yatırımlarımızı tamamladığımızda size bilgi vereceğiz diye talep aldılar. Çünkü Turkcell'in binamdaki altyapısındaki portları da tamamen FE yani 100 Mbps'lik portlar.

Tüm bunları geçin TT'nin FTTH yaparken 20 dairelik binaya 16 portlu switch koyduğunun şahidiyim yav. Cidden VDSL abonelerine bu hızı veremeyeceğiz ama bunlara da fiber dedik diye hayatta düşünmezler.

Normalde BTK ile işi 2 saatte halledebilir de sorun yasal düzenlemeden kaynaklı. Yoksa TT'nin SAYE sistemini geçen yıl yaz aylarında BTK'ya sundu. Ama alternatiflerin hepsi itiraz edince, TT'den yeni bir SAYE teklifi hazırlanması istendi sonra unutuldu gitti. TT'de bu 100 Mbps üstündeki hızları daha önce de hazırladı, hatta alternatiflerin bazıları satışa da başladı ama bir sebepten durduruldu. Ocak ayında TT yeniden bu 100 Mbps üstü paketleri BTK'ya sunmuş. Bu kez paketleri hazırlarken diğer ISS'lere de danışmış. En geç Haziran ayında hazır olacağını düşünüyorum paketlerin. Ama hayal kırıklığı olması muhtemel. Paketler gelmezse ben de kendimi sonsuza dek banlarım. O derece iddialıyım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.