Merhaba arkadaşlar, Fiber internet başvurusu için uğraşıyordum aylardır hatta yıllardır herkes gibi :) Sonunda oturduğum semte 2 hafta önce Türk Telekom çalışanları geldi. Önce mahallenin başında bulunan dailere turuncu kablolu gri kutuyu taktılar. Yer altından turuncu kablo bağladıklarını gördüm kanalizasyon kapağının içinden. Her binaya da bu siyah fiber kutusunu koydular. Siyah kablo bağlı şekilde. 2 haftadır fiber gelmesini bekliyorum ancak bir türlü gelmedi sürekli sorgulama yapmama rağmen. Sizce ne zaman fiber kullanmaya başlayabilirim? Müşteri hizmetlerini defalarca aradım böyle bir bilgi veremiyorlarmış. |
Mahalleye Türk Telekom Fiber Kutusu Geldi ama? SS' Lİ
-
-
kurulumun tamamlanması ve altyapının aktif olması 1-2 aya kadar sürebilir. Sabırla bekleyin
-
2 ay bulabilir -
Dairelerden siyah kutuya fiber kablo çekilecek o tamamlandıktan sonra ortalama 2-4 hafta arası aktif olacaktır.
-
Bu kutudan benim yan binamada kondu köşe bina ve kutudan bnm apartmanım ve birkaç apartmana da beyaz 3 lü kablolar çekildi ama 3. ay dolmak üzre ve hâlen başka işlem yapılmadı, yani bina içi kutuları bile gelmedi, binaların içinde kablolar öylece duruyor.
-
kaç aboneye internet verilebiliyor o siyah kablo ile ?
-
3 lü bir kablo oluyor o ve içinde tek fiber kılı mevcut fakat girdiği apartmanda sonlandırıldığı kutuda, apartmanda ki daire sayısına göre çoklanıyor, hatta daha fazlasına da olabilir, kısaca apartmandaki daire sayısını karşılayacak şekilde +1-2 yedekli olarakta çoklanabiliyor gibi v.s.
-
O diğer resimde attığım turuncu kablolardan mı bahsediyorsunuz hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRK3 lü bir kablo oluyor o ve içinde tek fiber kılı mevcut fakat girdiği apartmanda sonlandırıldığı kutuda, apartmanda ki daire sayısına göre çoklanıyor, hatta daha fazlasına da olabilir, kısaca apartmandaki daire sayısını karşılayacak şekilde +1-2 yedekli olarakta çoklanabiliyor gibi v.s.
az daireli apartmanlara mı yapıyorlar bu sistemi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdkurulumun tamamlanması ve altyapının aktif olması 1-2 aya kadar sürebilir. Sabırla bekleyin
peki bunu takip etmenin bir yolu yok mu hocam? mesela kurulumun tamamlandıgını anlamak için bizdeki siyah kutuya da mı turuncu kablo cekilmesi lazım
-
quote:
Orijinalden alıntı: moreblackdaysO diğer resimde attığım turuncu kablolardan mı bahsediyorsunuz hocam
Soldaki siyah kutu var ya hocam o bina içerisinde değil mi? İşte her daireden o kutuya fiber kablo çekilecek. Sonrasında test ve aktivasyon aşamasına geçecekler.
-
Sitelere zaten direk büyük dolapları takıyorlar, onun dışında merkezi saha dolapları kullanılıyor ve o dolaplardan bu şekilde sokaklara veya ara sokaklara bir ara sistem oluyor bu.
Bulunduğum apartman 12 daireli, bu kutunun duvarına takılı olduğu bina 16 daireli ve kabloların yollandığı binalar yine 10-16 daireli binalar, kısaca bu kutuların konduğu yerler maliyet odaklı gibi görünüyor, yani daire sayısından ziyade alt yapının heryere en düşük maliyetle ulaşabilmesini sağlamak gibi görünüyor.
Bu kablolar, günümüz teknolojisi 10gbit ise, o hızı taşıyabilir ler, yani 10 daireli bir bina da herkes 1gbit kullanmak istese karşılayabilir, 20 veya 30 daireli binaya yine aynı kablolardan 2 yada 3 kablo, bina duvarındaki bu kutulardan apartmanlara yollanabilir veya ileride teknoloji ilerledikçe bu kabloların tekinden 100gbit veya üzeri de yollanabilir muhtemelen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X