Şimdi Ara

Türk Telekom’dan bir ilk! WiFi HaLow teknolojisi ilk kez test edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk Telekom’dan bir ilk! WiFi HaLow teknolojisi ilk kez test edildi
    Türk Telekom, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında büyük öneme sahip olan WiFi HaLow teknolojisini Avrupa’da test eden ilk operatör oldu. Düşük güç tüketimi ve uzun menzil avantajları sunan bu yenilikçi kablosuz ağ teknolojisi, özellikle akıllı şehirlerden tarıma, sanayiden giyilebilir teknolojilere kadar birçok alanda dijitalleşmeyi hızlandıracak.

Testler başarıyla tamamlandı

WiFi HaLow teknolojisi, standart WiFi çözümlerine göre daha düşük enerji tüketimi sağlarken, geniş mesafelerde bağlantı kurabilme yeteneğiyle ön plana çıkıyor. Bu özellikler, akıllı cihazların enerji verimliliğini artırırken daha büyük bir IoT ekosistemi kurulmasına olanak tanıyor.

Türk Telekom, WiFi HaLow’un potansiyelini değerlendirmek üzere kapsamlı bir altyapı oluşturarak kapalı ve açık alanlarda testler gerçekleştirdi. Standart WiFi bağlantılarına kıyasla daha düşük enerji tüketimi ve uzun mesafedeki etkinlik test edilerek, bu teknolojinin IoT cihazlarının yaygınlaşmasında kilit bir rol oynayacağı gösterildi. Wi-Fi teknolojilerine yön veren en önemli uluslararası organizasyonlardan olan WBA ile birlikte WiFi HaLow teknolojisini test eden Türk Telekom, bu teknolojiyi Avrupa’da deneyen ilk operatör oldu.

WBA, halihazırda Wi-Fi HaLow deneme programına devam ediyor ve bu programı 2025 yılında OpenRoaming ile birlikte çalışabilirliği de kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor.

“En yeni teknolojilerin öncüsü olma hedefiyle çalışıyoruz”

Türk Telekom’dan bir ilk! WiFi HaLow teknolojisi ilk kez test edildi
    Türk Telekom Network Genel Müdür Yardımcısı Zafer Orhan, “Ülkemizin dijital geleceğini şekillendirirken yenilikçi teknolojilerin kullanılması konusunda öncü çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. WiFi HaLow teknolojisini Avrupa’da ilk kez test eden operatör olarak, dijital dönüşüm hedeflerimizde önemli bir rol oynayan Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında önemli fark yaratacak bir adım attık. Bu teknoloji, düşük enerji tüketimi ve uzun menzil avantajlarıyla endüstriyel uygulamalardan akıllı şehir çözümlerine kadar geniş bir alanda dijital dönüşüme katkı sağlayacak. Türk Telekom olarak öncü çalışmalarımızla birçok sektörün dijitalleşmesinde önemli katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi.

Ayrıca Bkz.Bakan Uraloğlu’ndan düşük internet hızı itirafı: “Birincil sorumlu Türk Telekom’dur”

Wireless Broadband Alliance (WBA) CEO'su Tiago Rodrigues, "Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) katlanarak büyümeye devam ettiği bir dönemde, Wi-Fi HaLow, maliyet avantajının yanı sıra kapasite ve kapsama alanı ile bu büyümeyi pekiştiriyor. Türk Telekom'u Wi-Fi HaLow konusundaki liderliği, yenilikçi yaklaşımı ve WBA ile deneme programında yaptığı iş birliği için tebrik ediyorum. Avrupa'da Wi-Fi HaLow’un benimsenmesi konusunda öncülük ettiklerini görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

• “En yeni teknolojilerin öncüsü olma hedefiyle çalışıyoruz” demişler, bakın olduğu gibi kopyaladım. İnternet hızı ve altyapı ağında dünya da kaçıncıyız? Hıza göre ödediğimiz fiyatta dünya da kaçıncıyız? Günümüzde 100 mbit artık yetersiz kalırken hala kullanıcıların çoğunluğu buna sahip bile değil. Sahip olan da zaten fahiş fiyat ödüyor. Mobilde ki faturalara hiç girmiyorum bile. O konuda bir açıklama dahi duyamıyoruz.
    3 yıl oldu sokağımda kapımın önünden geçen, bitişik bina ve karşımdaki bina komşularımın kullandığı fiber interneti bana vermiyorlar sebebi binanız eski(20 yaşında) böyle prensib sahibi bir firma. Şimdi hiçbir zaman uygulamada hayata geçirmeyeceği bir sürü gereksiz boş işlere dünyanın insan gücü ve kaynağını harcıyor. Sırf teknoloji sitelerine veya haber sitelerine reklam olalım derdindeler. Millet adsl ile cebelleşiyor umurlarında değil. Sadece dünyada ilk biz yaptık çok güzel nerede kullanıyorsunuz? Bizim altyapının yüzde 60 bakır o yüzden kullanamıyoruz zaten memleketimizde gerekte yok!!!!
    İşleri güçleri show, kullanıcıya faydalı tek işleri yok. Adamlar yatırım bile yapmamış sayın bakan söyledi işte 😀

Biz önce anlaşma yaparken devlete Telekom üstünden gelecek geliri düşündük öyle anlaşma yaptık ama orada hata yapmışız hiç yatırım ve alt yapı yapmadılar dedi

Ne güzel ya şöyle kârlılık açıkla, böyle show yap millet adsl’de sürünsün, millete 12 yıllık fttb daya ftth dönüşüm isteyince burun kıvır.

Neymiş efendim 2026’da yeni anlaşma yapılacakmış bu defa içerisinde yatırım şartı da olacakmış ölme eşeğim ölme

Dünyanın en pahalı internetini kullanıp, en yavaş hızlarını alıyoruz hala kalkmış teknolojide öncü olmaya devam edeceğiz gibi boş beleş açıklamalar yapıyorlar.
    Dünya internet hızı sıralamasında kaçıncıyız? Hiç utanmıyorlar ve yüzleri kızarmıyor gerçekten..

Her şeyi çay kaşığıyla verip, kepçeyle fiyat isterler
    Komik komik upload hızları verirler niye paşalarımız şirketlere ayrı paketler halinde upload hızları satıyorlar. Son kullanıcıya yüksek upload hızları verirlerse şirketlere ne satacak bu aç gözlüler
    Aman yeterki para kazanalım ama ülke interneti sürünsün mantığı
    Hep cebe girsin ayda yılda bir göstermelik şuraya alt yapı yaptık diyip cebi doldurmaya devam edelim

Adamlara 100 üstü hız alamıyorum fttb koymuşsunuz dönüşüm istiyoruz diyorum cevap kem küm

Kabloları verin biz kendimiz çektirelim diyorum cevap kem küm
    Kabloyuda vermiyorlar
    Ulan her şeyi biz yapacaksak siz niye varsınız?

Oraya plan proje yapılacak, uzun iş ohooooo diyorlar. Ekip sayısı yeterli değil vs diyorlar
    Banane ulan sizin ekip sayınız az ise bana hizmet getirin kardeşim, personel alın o zaman az ise beni bağlar mı yani?

Arıyorlar size 100 üstü hız verelim daha kendi internetlerinden haberleri yok kendi alt yapılarından haberleri yok. Diyorum fttb var aaa o zaman alamazsınız diyor
    Bakmadan mı arıyorsun beni?
  • “En yeni teknolojilerin öncüsü olma hedefiyle çalışıyoruz” demişler, bakın olduğu gibi kopyaladım. İnternet hızı ve altyapı ağında dünya da kaçıncıyız? Hıza göre ödediğimiz fiyatta dünya da kaçıncıyız? Günümüzde 100 mbit artık yetersiz kalırken hala kullanıcıların çoğunluğu buna sahip bile değil. Sahip olan da zaten fahiş fiyat ödüyor. Mobilde ki faturalara hiç girmiyorum bile. O konuda bir açıklama dahi duyamıyoruz.
  • Hayaller paris, gerçekler istanbul/ sultangazi adsl 12 mbps
  • Hikayeler serisi...
  • İşleri güçleri show, kullanıcıya faydalı tek işleri yok. Adamlar yatırım bile yapmamış sayın bakan söyledi işte 😀

Biz önce anlaşma yaparken devlete Telekom üstünden gelecek geliri düşündük öyle anlaşma yaptık ama orada hata yapmışız hiç yatırım ve alt yapı yapmadılar dedi

Ne güzel ya şöyle kârlılık açıkla, böyle show yap millet adsl’de sürünsün, millete 12 yıllık fttb daya ftth dönüşüm isteyince burun kıvır.

Neymiş efendim 2026’da yeni anlaşma yapılacakmış bu defa içerisinde yatırım şartı da olacakmış ölme eşeğim ölme

Dünyanın en pahalı internetini kullanıp, en yavaş hızlarını alıyoruz hala kalkmış teknolojide öncü olmaya devam edeceğiz gibi boş beleş açıklamalar yapıyorlar.
    Dünya internet hızı sıralamasında kaçıncıyız? Hiç utanmıyorlar ve yüzleri kızarmıyor gerçekten..

Her şeyi çay kaşığıyla verip, kepçeyle fiyat isterler
    Komik komik upload hızları verirler niye paşalarımız şirketlere ayrı paketler halinde upload hızları satıyorlar. Son kullanıcıya yüksek upload hızları verirlerse şirketlere ne satacak bu aç gözlüler
    Aman yeterki para kazanalım ama ülke interneti sürünsün mantığı
    Hep cebe girsin ayda yılda bir göstermelik şuraya alt yapı yaptık diyip cebi doldurmaya devam edelim

Adamlara 100 üstü hız alamıyorum fttb koymuşsunuz dönüşüm istiyoruz diyorum cevap kem küm

Kabloları verin biz kendimiz çektirelim diyorum cevap kem küm
    Kabloyuda vermiyorlar
    Ulan her şeyi biz yapacaksak siz niye varsınız?

Oraya plan proje yapılacak, uzun iş ohooooo diyorlar. Ekip sayısı yeterli değil vs diyorlar
    Banane ulan sizin ekip sayınız az ise bana hizmet getirin kardeşim, personel alın o zaman az ise beni bağlar mı yani?

Arıyorlar size 100 üstü hız verelim daha kendi internetlerinden haberleri yok kendi alt yapılarından haberleri yok. Diyorum fttb var aaa o zaman alamazsınız diyor
    Bakmadan mı arıyorsun beni?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk.34 -- 5 Aralık 2024; 13:47:39 >

• 3 yıl oldu sokağımda kapımın önünden geçen, bitişik bina ve karşımdaki bina komşularımın kullandığı fiber interneti bana vermiyorlar sebebi binanız eski(20 yaşında) böyle prensib sahibi bir firma. Şimdi hiçbir zaman uygulamada hayata geçirmeyeceği bir sürü gereksiz boş işlere dünyanın insan gücü ve kaynağını harcıyor. Sırf teknoloji sitelerine veya haber sitelerine reklam olalım derdindeler. Millet adsl ile cebelleşiyor umurlarında değil. Sadece dünyada ilk biz yaptık çok güzel nerede kullanıyorsunuz? Bizim altyapının yüzde 60 bakır o yüzden kullanamıyoruz zaten memleketimizde gerekte yok!!!!
  • Haberden çok reklam gibi. 😄
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Editör Y.Akbaş değil. O zaman gerçekten haber değeri olabilir.

Canı gönülden tebrikler Türk Telekom (diyebiliriz gibi)
  • Ardımla güldüm. Türkiye'deki rezil internetin mimarı Turk Telekom'dur.
  • Araplarin tokatladıgi zararı çıkardımı bunlar ?
  • Tüm yurdun altyapısını Fiber yapsınlar bıktık usandık yıllarca beklemekten anca paraları savurmayı bilsinler...
  • mobil hatlarda otomatik turk telekom wifi lere bağlanmayı yapamadılar daha.

her aboneye tt wifi hediyesi veriyorlar birde.

• Andersenden masallarTürk Telekom’dan bir ilk! WiFi HaLow teknolojisi ilk kez test edildi  ulan yaşlandık anca 2 ay önce fiber gördük oda kazıklanma devrine denk geldiTürk Telekom’dan bir ilk! WiFi HaLow teknolojisi ilk kez test edildi Tüm operatör faturaları kol gibi her 12 ayda 100 200 300 geçiriyorlar eskiden aynı tarifeden devam edelim derdik kabul edilirdi şimdi her 12 ay haşırdıyorlar Allah nasıl bilirse öyle yapsın hepiniziTürk Telekom’dan bir ilk! WiFi HaLow teknolojisi ilk kez test edildi 

• İlk defa duydum neymiş bu HaLow ya
  • Krone K kullanıcısına yanıt

2017 yılında tanıtılmış 900 mhz frekansta çalışan uzun menzilli ama çok yavaş bir Wifi standartı diyebiliriz, millet Wifi 2,4 Ghz'den Wifi 5 Ghz'e, oradan 6 Ghze geçer, Türk Telekom her zamanki gibi tersine gidiyor ve eski teknoloji olanı test ediyor.

Bunlar yakında MÜTHİŞ YENİ İCAT CAĞRI CİHAZI, ARTIK İSTEDİĞİNİZ KİŞİNİN CEBİNDEKİ CİHAZA TEK TUŞLA SİNYAL GÖNDEREBİLECEKSİNİZ diye reklam yapıp çağrı cihazlarını da icat etmiş gibi tanıtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 7 Aralık 2024; 18:41:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.