Bufferbloat var biraz evet. |
Türk Telekom'dan Comnet'e geçeceğiz çünkü ucuz, önerir misiniz? (2. sayfa)
-
-
200'e geç, gececeksen. 100mbps Nokia olt'ye bağlı olanlarda bufferbloat oluyor genelde. Sayfa açılış hızını bile etkiledi bende. Türk telekomun Nokia dayatmasından nefret ediyorum. Lazer class a olsa ne olur, son kullanıcı için önemsiz şeyler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nokia en kalitelisi, Nokia'yı seçmelerinde hiçbir sorun yok, hatta en doğrusunu yapıyorlar ama yaptıkları hata, abi bu fiber, sen fiberde niye 100 Mbps paket satasın ki? Onu geçtim, 1000 Mbps verip Upload'ı neden sınırlarsın ki? 1000/1000 Ver geç. Tek paket, uygun fiyat olsun. FTTH bu... Bu OLT/ONT'lerin hız sınırlama teknolojisi olduğundan bile şüpheliyim (ki zaten DSLAM'da olduğu gibi donanımsal limitleme yapılamıyor OLT'de. Yazılımsal yapıyorlar). Firmalar custom adımlar atıyordur da öyle hızı limitliyorlardır. Zaten fiberde normal şartlarda limitleme gibi bir durum olmadığı için, bir taktikle hızı limitlemeye çalıştıkları için bufferbloat adı verilen sorun ile karşılaşıyoruz.
1 Gbps simetrik verseler Nokia olduğu için A Class tadından yenmez. En iyisidir. Hatta, altyapı GPON olduğu için 2.5 Gbps'e kadar da verebilirler ama bunun için elbette bu hızı kaldıracak router ve bilgisayarda port gerekiyor.
Ancak Türk Telekom'un bazı garip davranışları da vardır. APC girişli ONT cihazı verip, UPC bağlarlar... Pek sağlıklı değil. Prosedür açısından zaten direk yanlış. Ha, çalışır mı? Evet çalışır ama neden? Çok saçma. Eğer ONT APC veriliyorsa, OLT'deki portlarda APC olmalıdır. OLT'deki portları neden UPC koyuyorlar anlam veremiyorum.
Bu durum, bana sadece özentisiz bir hizmet veriliyor imajı bırakıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 24 Haziran 2024; 12:55:51 >
-
Huawei olt'deki tanımlamayı, nokia'ya yapmadı, Nokia bufferbloat sorunu çekerken, yüksek mbpsli paketler geldi. İki olt arasında, yüksek mbps'lerde fark yok. İş, 100mbpslik paketlere gelince oluyor. Class a lazer kalitelidir zaten fakat son kullanıcı için, ciddi bir olayı yok.
ONT'de Apc/UPC konnektör kullanılması, çokta birşeyi değiştirmiyor. APC'nin ucu acılı, UPC'nin düz fakat bu durum, kayıp meydana getirmiyor gibi. Çünkü bende APC takiliydi, UPC ile değiştirdim, hiç birşey değişmedi, sinyal bile aynıydı. Hep -23 alıyorum.
Tamam ama çok uzun mesafelerde sinyal kaybı farkedilebilir hale gelebilir. Benim santral mesafem 1.4 KM falan. Kablo mesafem uzun değil pek yani fibere göre. Ayrıca, prosedür gereği normalde APC ONT'ye APC uç takılır. Aynı şekilde, OLT portlarıda APC'dir. Fiber sonlandırma kutusu da APC'dir. Normal prosedür bu şekilde işler. Bunu yapmayan firma, yeterince özen göstermiyordur bence. İmaj açısından da önemli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ofdk'daki konnektör Apc dışında takan görmedim ama ont'di Sonlandırmayı apc ile yapılan çok gördüm. Birazda ellerinde ne var ise onu kullanıyorlar gibi bir durum var. Daha beteri, obk içindeki coreyi diliyle temizleyip, konnektöre takan dayı vardı bi tane, onu görünce gümlemiştim :D
😂😂😂😂😂😂😂
Birşey soracağım, Türk Telekom'da iken 1000 Mbps ilk 6 ay 460 TL sadece yani kampanyada öyle. 6 Ay kullanıp sonra iptal etsek, ne kadar ceza öderiz? Çok olmaz herhalde?
-
Şöyle bir set alsa vatandaş iş görür mü?
www.merterelektronik.comFiber Optik Kablo Test ve Ölçüm Cihazı Set Çantası Fiyatı - Merter Elektronikhttps://www.merterelektronik.com/urun/fiber-optik-kablo-test-ve-olcum-cihazi-set-cantasi
Comnet'in kendi yurtdışı çıkışı yok Türk Telekom ve Telecom Italia'dan kiraladıkları dark fiber var. Comnet daha dünkü şirket hangi ara kendi yurtdışı çıkışını yapacak? Adamların bir tek Core Router'ları çok sağlam yani TT ve Turkcell ile yarışır hatta abone sayısına oranlarsak Comnet hepsini tokatlar. Ama kurumsallıktan uzak, bir yerden torpille yürüdüler.
-
Kalan 6 ayın taahhütsüz fiyatını ödersin yani 1000 Mbps taahhütsüz 1500 filan olması lazım 1500x6=9 Bin civarı ceza ödersin.
-
Bu ceza kullandığımız süre kadar değil miydi normalde?
-
Tamam 6 ay indirimli kullanmış olacaksınız ama geriye 9 ay daha kalacak. Lehinize olan ceza hangisiyse o yansıtılır, ilk 6 ayın indirim bedellerini alabilirler 1500 TL'lik 1000 Mbps paketini 6 ay kullanırsanız aylık 1040 TL indirim yapılmış olur bu durumda ceza olarak 6240 TL ödersiniz. Diğer hesapta 9 Bin çıkmıştı lehinize olan tutar 6240 TL olur onu ödersiniz. Firma paketlerini hazırlarken sizce her türlü olasılığı düşünmez mi? Az ceza çıkması için ancak 1 ay filan kullanmanız lazım ki onda bile 1040 TL ceza ödersiniz.
-
Neden 460 TL'ye 1000 Mbps satmıyor Türk Telekom?
Set çok güzel ama normal kullanıcı tek seferde yapamaz. Tek seferde yapabileceği, powermeter üzerinden sinyale bakabilir. Obk'yı soyma, core'ye ulaşma, core'yi yeteri kadar kesmek daha sonrasında alkol ile temizlemek bir kaç denemeden sonra olur. Kullanılmayan bir obk üzerinde denenebilir, çok eğlencelidir bu arada
Zarar eder. Herkese 460 TL'ye 1 Gbps satması için tabiri caizse havlu atması lazım, yeni yatırım filan yapmıyoruz. Personelleri azaltıyoruz, cihaz bakımı yapmıyoruz mevcut arabağlantıları döviz artana kadar koruyoruz, döviz arttığında ise arabağlantıları azaltıyoruz deyip satabilirler. Sadece operasyonel maliyetleri karşılayıp bir süre yürütebilirler. Ama internete asıl çıktığınız yer İzmir'deki Core Router'in ömrü doldu ve yenilenmesi gerekiyor. O cihazın yerine konulacak cihaz vergiler hariç 10 Bin Dolar'dan başlıyor. Sadece operasyonel maliyetleri karşılayıp hiç yeni yatırım yapmadan kısa vadede 300 TL'ye de 1 Gbps verirler ama bir süre sonra o 1 Gbps ilk önce 500 Mbps seviyesine düşer sonra 100 Mbps seviyesine sonra ADSL seviyesini bile aratır.
-
Musti abi, Türk Telekom hala Ericsson SSG mi kullanıyor peki? SSG değişimi hiç yapıldı mı, bende bunu merak ediyorum mesela.
Birkaç tane kaldı ama çoğu bölgede ZTE ZXR serisine geçtiler. Normalde 2024 ilk çeyreğin sonuna kadar Ericsson SSR serisini ZTE ZXR ile değiştireceklerdi ama hedeflerine ulaşabildiklerini zannetmiyorum çünkü bugüne kadar hiçbir hedeflerini tutturamadılar. Örneğin ben hala Ericsson SSR'ye bağlıyım.
Bu arada Ericsson gibisini de bulamazlar. Taş gibi cihazlar, 2012 ila 2014 arasında kuruldular ve hala sıfır arıza ile çalışanlar varmış. Buna karşılık daha geçen yıl kurulan ZTE'lerde şimdiden sorunlar varmış. Ama işte maliyet bizi kaliteli ürünlerden her geçen gün uzaklaştırıp Çin'li üreticilere muhtaç hale getiriyor.
-
Nokia ONT iyi değil, bu konu hakkında ben de deneme yapacağım, sana bilgi veririm.
Comnete geçme çünkü comnet e destek kaydı açarsan kafasına göre hattını iptal etme riski var. Hem bir kaç gün internetsiz kalırsın hem yeni alacağın hat için kurulum ücreti ödemek zorunda kalırsın.
-
O zaman Didim'de yaşadığıma göre en düşük pingi Netman'dan mı alırım? Çünkü o İzmir'de.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X