Şimdi Ara

Türk Telekom'dan Comnet'e geçeceğiz çünkü ucuz, önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
4.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Türk Telekom'dan Comnet'e geçeceğiz çünkü 1 Temmuz'da Avantajı Yakala 3 kampanyası (180 TL aylık 100 Mbps) tarifemiz bitiyor ve daha sonra 400-500 TL almak isteyecek Türk Telekom bizden 100 Mpbs için... O yüzden ucuz olan Comnete baktık, önerir misiniz? 100 Mbps'lik tarifeye geçeceğiz geçici süre olarak. Peering desteği var diye de uygun geldi, pingim artsın istemiyorum çünkü.

Didim bölgesinde yaşıyorum. İzmir peering desteği istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 24 Haziran 2024; 10:57:28 >

• Erdem forumdaki yığınla şikayete rağmen bu soruyu sorman bana çok ironik geldi. Sen istiyorsan kurumsallıktan nasibini almamış comnet firmasına abone ol, ama aboneliğini keyfi kapattıklarında konu açma (ki senin aboneliğin %100 iptal olur). Keyfi kapattıkları aboneliklerin haddi hesabı yok, hepsi bir yana daha geçen hafta forumda birinden sadece arıza kaydı açmak için 700₺ aldılar.

Forum sadece konu açmaktan ibaret değil, başkalarının açtığı konuları da okuman lazım.

Sana zam gelmeden önce iptal biriminden teklif almanı önermiştim, muhtemelen yapmadın. Hem öneri isteyip hem de görmezden gelmek yaman çelişki
    Speedtest 5ms göstersin istediğin için İzmir merkezli firmalara bak yazmıştım. 5ms görmek önemliyse bunu sana başka firmalar sağlayamaz.
    Genel olarak ping iyi olsun diyorsan zaten İstanbul merkezli firmalara bakman lazım. Ben speedtest'te İstanbul'a bağlanıyorum ve 18 ms, inan ki fiberden bir şey eksilmiyor.

Zurna dürüm bile 200₺ olmuş Erdem bey, bu interneti ucuzlatma çabalarınız boşa. Ucuz etin yahnisi yavan olur.
  • Erdem, başlık açmak yerine, forumdaki comnet konularina bakman yeterliydi. Sana kod verip bedava internet kullanmak isteyenler dışında, comneti aklı başında olan kimse önermeyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki neden? Comnetin ne gibi bir sorunu var? En iyi alternatif İSS olarak ne önerirsiniz? Peering desteği, İzmir-Didim arası peering desteği, ping yükselmeyen en iyi hizmeti veren ve uygun fiyata 100 Mbps veren hangi İSS'yi önerirsin?

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

Erdemciğim türk Telekom paket loss başlığını açtığında, spoof ip attacklari olduğunu sana söylediğimde, düzelir demiştim hatirliyorsan, muhtemelen de duzelmistir. Ama Comnette hala düzelmedi. Hala bazı sitelere girememe problemi var. Ara ara kesintiler oluyor, müşteri memnuyeti sıfır. Sen comnete geçersen, yeminle bu formu comnet şikayet başlığına cevirirsin, hesabını kapatırlar bak tespit ederlerse, aman ha :D

Marmara bölgesi için iss onerebilirim, diğer bölgeler için pek bilgim yok. boşver peeringi falan, peering dediğin, trafiği direkt iss üzerinden yönlendirme demektir, abartılacak bir durumu yok, boşver peeringi. Netinternet geç bolgene yakındır ama pop var mı İzmir'e bilmiyorum. Netman vardı İzmir için ama kaliteli mi değil mi kullananlar daha iyi cevaplar.

• Merhaba, bildiğim kadarıyla Comnet'in İstanbul dışında kendi ekipleri yok, Türk Telekom ekipleri ilgileniyor, ayrıca daha önceden internette sorun yaşadığı için birkaç kere arıza kaydı bırakan bir abonenin aboneliğini fesh ettiklerini okumuştum, bu da aboneye büyük ayıptır, şahsen kullanmam. Ama yurtdışı çıkışlarını kendi yaptığı için genelde ping sürelerinin düşük olduğunu biliyoruz.

• Azılı Comnet muhalifi ; Comnetsavar.  

• Didim bölgesi için en düşük ping için alternatif İSS tek netman mı var?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Lady'e sor onu, ben bilmem.

• Cevap için beklemekteyim.

•   insanlara değer vermeyene, değer yok.

• Şimdi mantıken Netman en iyisi mi benim bölge için? Didim'de yaşıyorum ve pingim artmasın istiyorum. Düşük ping ile ucuza hizmet almak istiyorum. Netman merkezi İzmir'de olduğuna göre, İzmir'de pop noktası var mı? Netman seçebileceğim en iyi tek İSS mi şu anlık? Başka alternatifler var mı daha iyi olan yoksa en iyisi netman mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 24 Haziran 2024; 12:4:9 >
  • Ben kullanırken sorun yaşamadım; ping derken yurtiçi ise 4-8 civarıydı. Yurtdışı ping ise oyun ve iptv olmadığı için yorum yapamayacağım.

@cg-TR83 arkadaşa sorarsan ping konusunda daha iyi bilgi verir.

• Erdem forumdaki yığınla şikayete rağmen bu soruyu sorman bana çok ironik geldi. Sen istiyorsan kurumsallıktan nasibini almamış comnet firmasına abone ol, ama aboneliğini keyfi kapattıklarında konu açma (ki senin aboneliğin %100 iptal olur). Keyfi kapattıkları aboneliklerin haddi hesabı yok, hepsi bir yana daha geçen hafta forumda birinden sadece arıza kaydı açmak için 700₺ aldılar.

Forum sadece konu açmaktan ibaret değil, başkalarının açtığı konuları da okuman lazım.

Sana zam gelmeden önce iptal biriminden teklif almanı önermiştim, muhtemelen yapmadın. Hem öneri isteyip hem de görmezden gelmek yaman çelişki
    Speedtest 5ms göstersin istediğin için İzmir merkezli firmalara bak yazmıştım. 5ms görmek önemliyse bunu sana başka firmalar sağlayamaz.
    Genel olarak ping iyi olsun diyorsan zaten İstanbul merkezli firmalara bakman lazım. Ben speedtest'te İstanbul'a bağlanıyorum ve 18 ms, inan ki fiberden bir şey eksilmiyor.

Zurna dürüm bile 200₺ olmuş Erdem bey, bu interneti ucuzlatma çabalarınız boşa. Ucuz etin yahnisi yavan olur.

• Netman kullandığım zamanda kusursuzdu.Şu an için Netbone kullanıyorum fakat almanya battlefield pingleri 70 küsürlerde.Netmanda 48-49 ile oynuyordum.Az önce netservices e başvurdum izmirdeyim onuda deneyeceğim bilgilendiririm🙋🏼‍♂️

• NT2L N kullanıcısına yanıt

Babama anlattım ama kendisi beni dinlemediği için teklif almadı. Kendi kafasına göre gidiyor, bende kısa çözümler arıyorum bu yüzden. Netman'a abone olacağız herhalde ama almanya pingleri ne olur bilemem. Abonenin sahibi o, herşey onun adına bu konuda. İSS aboneliği onun üzerine, benim müdahale etme yetkim yok. Sizin önerilerinizi ona iletirim, o dinlerse dinler, dinlemezse suçlusu ben değilim abi. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 24 Haziran 2024; 12:20:15 >
  • NT2L N kullanıcısına yanıt

Bu arada Comnet ile ilgili şikayetleri şimdi okudum iyice, comnet almam merak etmeyin.

Ben Battlefield 5 ile en düşük pingi netman ile aldım izmirde.Sırayla Netman,Fixnet,Gigaspeed,Netbone kullandım.En iyisi netmandı fakat bugün nasıl bilemem.Fixnet de çok iyi ama edirnede firma ulaşana kadar 19ms ile bağlanıyosun.Kendi çıkışları sayesinde az route stabil bir bağlantı sunuyorlar.Netman 48 fixnet 53 ms frankfurta.Ayrıyetten gerçek ip veriyordu fixnet paket kaybı en az olan iss idi.Az önce netservices e başvurdum sunucuları izmirde denizli firması onu deneyeceğim.1 temmuza kadar baş vurulursa 1 sene sabit fiyat garantisi veriyorlar 200tl 100mbit zam öncesi iyidir.Umarım memnun kalırım.

ekleme iptv hiçbirinde sıkıntı yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cg-TR83 -- 24 Haziran 2024; 12:25:52 >
  • cg-TR83 kullanıcısına yanıt

Netman almanın bir avantajı daha vardı sanırım o da; 112 Mbps Download'ı kısa süreliğine alabiliyorum Türk Telekom abonesi olduğum için ama Netman aldıktan sonra sabit 112 alacağım herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 24 Haziran 2024; 12:41:46 >

Geçiş yaparsan aynı porttan aynı hızı alabilirsin.Ben ilk 3 firmada 94 max alıtordum.Portum değiştikten sonra 102 alıyor modemim.

ftth de olduğun için, 106-112 mbps arasında alırsın. Nokia olt'ye bağlı olduğun için o da. Huawei/Zyxel/zte olt'ye bağlı olsaydın, 125mbps alirdin. Sen 100mbps kullanıp, Nokia olt ye bağlı olduğun halde bufferbloat olmuyor mu? Nokia olt tanımlaması iğrenç. Bende bufferbloat oldu. 200mbps geçince bufferbloat düzeldi. (Nokia olt)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.