Şimdi Ara

Türk Telekom'dan Comnet'e geçeceğiz çünkü ucuz, önerir misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
4.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumda referans kodu paylaşmamış biri olarak tarafsız yorum yapabilirim sanırım.

Yaklaşık 4 aydır comnet abonesiyim. Bir kaç genel kesinti dışında hiç bir sorun yaşamadım. Bazı sitelere giriş problemleri oluyor ara sıra, onlar da sanırım dns yüzünden.

Bazı sitelerde yine sorun yaşanıyor ama. bein de halen daha sorun devam etmekte. lig bitti ama maç izlemeyi seven biriyseniz sizin için problem olabilir. bein izlenemiyor.

Özetlersek, altyapı olarak iyi bir yerdeyseniz, mahmut internet bile kullansanız bunların hepsi yerel operatöre bağlı biliyorsunuz.

Girilemeyen bir kaç site ve bein problemi dışında herhang ibir problemi olmayan internet şirketi.

Ha bir de destek taleplerinizi pek iplemiyorlar. Ama zaten destekle pek işiniz yok emin olun.

Forumda hergün, her saniye speedtest yapıp, ya benim internetim 3 e düşmüş 5 e düşmüş diye ağlayanlara bakmayın, tüm operatörler aynıdır.

Hemen hemen hepsini denemiş biri olarak söylüyorum bunu.

Benim gözlemlerim bu kadar. Katılırsınız katılmazsınız, karar sizin.

• Başlığı açan arkadaş almasın,

Comnet tüm trafiği istanbul'a toplar ordan çıkış yapar

FTTH 3.cü sene içerisindeyim, Türk Telekom'dan Comnet'e geçeceğiz çünkü ucuz, önerir misiniz? 

• Peki Netman ile ping yüksekliği yaşamam, değil mi? Şirket İzmirde çünkü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ftth değilse altyapıniz ve lokasyon Marmara bölgesi değilse önermem. Lokasyon ping açısından kritik. Ftth olup olmaması da destek ihtiyacı yüzünden. 6-7 aydır kullanıyorum, ftth 1000 mbps, İstanbul'dayim, memnunum. Ama millet destek alamamaktan şikayetçi. Bu çok kötü bir durum. Turknet 100 üstü hız verse comnette kalmam açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

Bufferbloat hız limitlemesi ile alakası yok ne yazık ki. Sana 1000/1000 versede o bufferbloat ne yazık ki çıkacak.

herkese 1G vermek büyük yatırım gerektiriyor şuan herkese 1G verilmesi gibi durumda söz konusu değil. yurtdışı çıkışlarını patlatmak istiyorsan verebilirler ama o zamanda 1G tam hız alamıyorum demeye başlayabilirsin. örnek olarak gigafibere bakabilirsin hız sorunlarıyla uğraşan çok fazla insan vardı zamanında.

Netservices öneririm sana izmir pop ve mh kısmı iyi. Fiyatlarıda uygun geçebilirsin.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

ZTE SSG altyapıda nokia ont verilebiliyor mu ? veya ssg kullanılan cihazla ont aynı olması sart mı ?

• intel7mix kullanıcısına yanıt

SSG ile ONT'ler farklı, OLT ile ONT'nin aynı marka olması gerekiyor, Çinli markalarda o zorunlulukta yok.

Netman'dan daha mı düşük ping sunuyor? Birde 112 Mbps Download'ta sabit kalabilecek miyim? Türk Telekom abonelerinde başta 112 Mbps oluyor sonra düşüyor hız 100 civarına çünkü.

Didim'de yaşıyorum. En düşük pingi NetServices mi sağlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 26 Haziran 2024; 8:35:40 >
  • NetServices kullanan ile NetSpeed kullanan arasında 1 pinglik fark duymuştum. Biri NetSpeed'te 1 ms daha düşük ping almış NetServices'e kıyasla. Bu normal mi?

Gigafiberdeki hız sorunu daha çok aynı portu fazla hane ile paylaşmarından dolayı, insanlar internete yüklenince hız düşmesi yapıyordu. Yani sorun santral kaynaklı. Donanım yetersizliği. GPON'da her bir port 2.5 Gbps desteklemektedir. 5-6 haneye tek porttan hizmet vermek mantıksızdır özellikle 1 Gbps hız veriliyor ise...

• Az önce NetServices'e başvuru yaptık ve bekliyoruz. NetServices online işlemlere girdim, ama kota kullanımı gibi göstergeler henüz eklenmemiş. Acaba eklerler mi?

Türk Telekom'dan Comnet'e geçeceğiz çünkü ucuz, önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 26 Haziran 2024; 11:40:58 >
  • Benim anlamadığım şey nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Türk Telekom neden hala millete kazık atıyor? Alternatif İSS'lerde Türk Telekom'dan yarı fiyatından bile çok daha ucuza faydalanabilirken, neden Türk Telekom'un kendisinden alınca daha fazla para ödemek zorunda bırakılıyoruz? Çok saçma. Oysa, böyle devam ederse Telekom müşteri kaybeder. Ayrıca mantığı yok. Sen kendi altyapında aksine daha ucuza verirsin, alternatif İSS'ler rakip oluşturmasın diye onlara daha pahalı kira ücreti belirlersin. Müşteri, en ucuz neresi ise oraya gider çünkü.

Bunda anlayamacak bir şey yok rekabet yüzünden. Telekom tekel olduğu için kendinden küçük şirketlere daha uygun tarifeler satmak zorunda.

Ayrıca telekomun kazıkladığı falan da yok. Tüm firmalar zam yarışına girerken taahhüt sistemi sayesinde 100mbit internete 150 lira gibi komik rakamlar ödeyenler vardı zamanında.

Sizin düşündüğünüzü telekom düşünmüyor mu zannediyosunuz? Bakkal mantığı ile en ucuzu ben vereyim, herkes bana gelsin, hep ben kazanayım diye bir olay yok maalesef.

• crawlers kullanıcısına yanıt

O olayın olması için nasıl bir yasa gerekir? İleride bununla ilgili bir yasa tasarısı düzenlenebilir mi? "En ucuzu bende, bana gelin" olayı ne zaman başlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 26 Haziran 2024; 12:59:22 >
  • NetServices başvuru yaptık ama E-Devlet'ten onay veremedik çünkü başvuruda görünmüyor henüz. Beklememiz mi gerekecek?

• NetServices hala telefonla geri dönüş yapmadı bize nedense. Sorun var, bunun için aradık ama açmıyorlar. Meşguller mi?

Mh kısmı iyi mi bilemem ama geri dönüş yapmadılar telefondan. Bir kere aradık, açmadılar. Ancak geri dönüş için onlar bizi bir kere arayıp, E-Devletten yapmamız gereken işlemleri söylediler. E-Devlete girdik falan ama sistemde hala görünmüyor başvurumuz. O yüzden onları tekrar aradık ama bu sefer gene açmadılar ve şimdi 2. geri dönüş için 1 saattir bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 26 Haziran 2024; 15:31:4 >

izmir pop olduğundan evet en düşük pingi sağlar. Netpseed göre baya uygun kalıyor fiyatları tavsiye ederim. 112-110 arası değişiyor. bölgedeki yoğunluğa göre etkili sanırım o.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.