Şimdi Ara

Türk Telekom'dan İnternetsiz Ev Kalmasın Paketi 4 Mb 29 TL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.936
Cevap
20
Favori
233.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adsl abonesiyim, Zyxel vdsl modemim var ve hızım Akn sonrası 3mbps ... 😉

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERALCELL -- 16 Haziran 2017; 4:8:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kampanyada gerekli açıklamayı net yapmadıkları için, AKN sonrası hızlar konusunda herkesin kafası karışık.

Net olarak şunu söylemek gerek: Bu kampanyada; hem TT hemde diğer iss'lerin hepsinde AKN sonrası hız 1Mbps olacaktır. Bu kampanya için BTK'nın ayrıca bir AKN kararı bulunmaktadır. Ve bu kararda AKN sonrası hız 1Mbps olarak belirlenmiştir.

Kararı okumak isteyenler için linkini de ekliyorum:

https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKurul+Karar%c4%b1%2f(107)_(07)+Toptan+Al-Sat+DSL+%c4%b0nternet+Bizden+Kampanyas%c4%b1_30_03_2017.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 16 Haziran 2017; 4:28:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Bu kampanyada gerekli açıklamayı net yapmadıkları için, AKN sonrası hızlar konusunda herkesin kafası karışık.

Net olarak şunu söylemek gerek: Bu kampanyada; hem TT hemde diğer iss'lerin hepsinde AKN sonrası hız 1Mbps olacaktır. Bu kampanya için BTK'nın ayrıca bir AKN kararı bulunmaktadır. Ve bu kararda AKN sonrası hız 1Mbps olarak belirlenmiştir.

https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKurul+Karar%c4%b1%2f(107)_(07)+Toptan+Al-Sat+DSL+%c4%b0nternet+Bizden+Kampanyas%c4%b1_30_03_2017.pdf

Bu karar eski. Mayıs öncesi. Ayrıca bu karar sadece bu kampanya ve tarifenin onaylanmasindan ibaret yani kampanya şartlarına dair sonraki zamanları etkileyecek bir kısıt bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 16 Haziran 2017; 13:35:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muratoto

quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

quote:

Orijinalden alıntı: teote

Yalın ücreti dahil mi? Model hediyesi var mı?

Modem hediye, her şey dahil 30 TL.

Merhaba. Akn sonrası durum nasıl. Modem markası bellimi.

Tplink vdsl modem, AKK sonrası her ne kadar internet sitesinde 1 yazsa da online işlemlerde 3 megabit/s olduğu yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 16 Haziran 2017; 13:29:1 >
  • quote:

quote:

Bu kampanyada gerekli açıklamayı net yapmadıkları için, AKN sonrası hızlar konusunda herkesin kafası karışık.

Bu karar eski. Mayıs öncesi.

Yanlışınız var, karar eski değil. Asıl mayısta uygulamaya konulan karar daha eski.

• quote:

quote:

quote:

Yanlışınız var, karar eski değil. Asıl mayısta uygulamaya konulan karar daha eski.

O daha eski bile olsa bu kampanyanin başlangıç tarihinde yürürlüğe girmedigi için tarife o zamanki şartlara göre hazırlanmış olabilir. Buradaki karar metninde sonraki duzenlemelerden muaftır vs. demiyor ki. Ona bakarsak diğer birçok tarife belki 2-3 yıldan beri var ama akn sonrası hızları değişti Mayıs ayında.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O daha eski bile olsa bu kampanyanin başlangıç tarihinde yürürlüğe girmedigi için tarife o zamanki şartlara göre hazırlanmış olabilir. Buradaki karar metninde sonraki duzenlemelerden muaftır vs. demiyor ki. Ona bakarsak diğer birçok tarife belki 2-3 yıldan beri var ama akn sonrası hızları değişti Mayıs ayında.

BTK her tarife için ayrı bir karar çıkartmıyor. 1 Mayıs'ta yürürlüğe giren AKN kararını ilgilendiren tarifelerin dışında bir tarife-kampanya düzenlemesi bu. Bu yüzden rutin uygulamanın dışına çıkılarak sadece bu tarife-kampanya için BTK ayrıca bir karar almış ve bu karar maddelerine göre bu tarife uygulanacak demiş. Bu durumda herhangi bir tereddüt yok. Bu kararda yazılan şartlara göre iss'lerin AKN sonrası 1Mbps vermesi gerekiyor. Bundan dolayıda iss'lerin AKN sonrası 3Mbps yükümlülüğü kalmamış oluyor bu tarife için. Karara istinaden yasal olarak böyle uygulanması gerekiyor.

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Bekleyip görelim, yukarıda bir kişi kendisinde 3 mbit olduğunu yazmış. Ben de kotayı gecersem yazarım, sonucu kesinlestirmiş oluruz.

• boyzof B kullanıcısına yanıt
    Benim açımdan bekleyip görülecek bir durum yok. İSS 'nin kararın dışında yüksek hız vermesi aboneyi bağlamaz. Abone bu karara göre AKN sonrası; 1Mbps'den fazlasını talep edememe mecburiyetindedir ve 1Mbps'den aşağısınıda kabul etmeme hakkına sahiptir.

• Ttnet m.h ile görüşün kota bilgisi için.

Akn sonrası hızınızında benim gibi 3mbps civarı olduğunu göreceksiniz dostlar.,😉😉

• quote:

Bekleyip görelim, yukarıda bir kişi kendisinde 3 mbit olduğunu yazmış. Ben de kotayı gecersem yazarım, sonucu kesinlestirmiş oluruz.

Hocam biraz yüklenin bakalım nasıl olacak Akn sonrası.
  • 1 Mbps e düşüyor. 3'e düşünenler yakında güncellenecek. Sitede de düzeltilmiş. Sadece online işlemlerde yanlış. Btk kararı 1 Mbps . Net!

• Arkdaşlar ben Ayın başında bağlattım.Nisan da başvurmuştum. Tabi farklı oldu benim biraz kutu mutu problemleri.. İlk ay oldugu için henuz tam oturmadı kota bilgilerim. 20 gb ' yi rahat aşmışımdır. Online işlemlerde tüm kota bilgilerim 0 byte şeklinde. Birkaç ay geçmesi gerekiyor sanırım kota bilgilerinin oturması için. Suanda 3 megabit gözüküyor hız düşümü. Oda 1 megabit olarak güncellenebilir. Bu şekilde 3 megabit olarak da devam edebilir. Bu zamana kadar tanıtım da bunu güncellemiş olmalıydı Türk Telekom eğer 3 megabite düşecekse. Birkaç faturadan sonra oturur diye düşünüyorum. Alacak olanlar 1megabit riskini de görmeleri gerekir. Kampanya Nisan da başlamişti sanırım. O zamana kadar 1mbitti. Sonrasında ilgili düzenleme ile 3 e cıktıysa Türk Telekom niçin reklamı güncellemiyor.. Buda 1 e düşecegine işaret edebilir.Beklemek gerekiyor. En az iki faturası cıkmış olan arkadaslar daha iyi yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

• Bak kararının linkini aracım.merak ettim.

• Neredeyse 20 gundur kullaniyorum 3 mpbs de gidiyor bana kalirsa 20 degil 40gb bile astim.

Zaten faturada hiz dusumu 3 mbps yaziyor.

Türk Telekom'dan İnternetsiz Ev Kalmasın Paketi 4 Mb 29 TL

Anlamadigim musteri hizmetleri 1 mbps de diretiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farkeyledim -- 17 Haziran 2017; 13:42:59 >
  • farkeyledim F kullanıcısına yanıt
    Bu ay sonu bitiyor kampanyası. Hafta içi alayım. Tek kişiye bol bol yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: farkeyledim

Neredeyse 20 gundur kullaniyorum 3 mpbs de gidiyor bana kalirsa 20 degil 40gb bile astim.

Zaten faturada hiz dusumu 3 mbps yaziyor.

Türk Telekom'dan İnternetsiz Ev Kalmasın Paketi 4 Mb 29 TL

İşte durum bendede aynı şekilde. Umarım AKN sonrası hız tartışması biter. 😉

• Verdileri modemin modeli nedir? Rast gelemi veriyorlar seçebiliyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: NITRO

1 Mbps e düşüyor. 3'e düşünenler yakında güncellenecek. Sitede de düzeltilmiş. Sadece online işlemlerde yanlış. Btk kararı 1 Mbps . Net!

Yav ne duzelmesi zaten eskiden beri 1 yazıyordu, hiç 3 yazmadı ki düzeltip 1 e cevirsinler. Btk kararı denilen şey tarifenin onayı, 3 olması Mayıs ayındaki akn düzenlemesiyle gelen bir şey o yüzden 3le devam edeceğinden çok yüksek olasılıkla eminim. Bu arada sırf bu tarife için karar çıkmasının sebebi piyasa ve mevzuatin gerektirdiği fiyatlardan aşağıda bir fiyatta olmasi, bunun için btknin iknasi gerekiyormuş. Bunu nerden biliyorum/çıkardım? Kaynak şurası:
    "...

Şirketin hakim konumu, fiyatın istedikleri düzeye indirmeyi engelliyordu:

- “Ucuz internet” için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu (BTK) ikna edecek formül bulacağız.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın kapısını aşındırmaya başladı:

- Sayın Başkan, Türkiye’de interneti hiç kullanmayan 1.8 milyon hane var. Fiyatı indirerek o haneleri de kapsama alanına çekmeliyiz.

Sayan, mevzuatı anımsattı:

- Fiyatı indirmeniz mevzuata aykırı olur.

Doany, ısrar etti:

- İnmeyi planladığımız fiyat bize başlangıçta para kazandırmayacak. Biz bu adımı “geleceğe yatırım” gibi düşünüyoruz...."

mobil.hurriyet.com.tr
    ‘Ucuz internet’e kapıyı ‘geleceğe yatırım’la açtırdı
    http://mobil.hurriyet.com.tr/yazarlar/vahap-munyar/ucuz-internete-kapiyi-gelecege-yatirimla-actirdi-40491575

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 17 Haziran 2017; 19:7:1 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.