Şimdi Ara

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.117
Cevap
119
Favori
338.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam size kazı ruhsatları ile ilgili kaynak atmıştım hatırlıyor musunuz, o programın dışında belediyeler kazdırmıyorlar çok acil durumlar olmadıkça. İnşallah özel izin alıp hallederler en kısa sürede zira normal kazı programlarının başlamasına daha zaman var çoğu belediye için.

https://forum.donanimhaber.com/kazi-ruhsati-asfalt-kazi-yasagi-nedir-internet-altyapi-taleplerinde-imar-planinin-onemi-nedir--154095590

Burada da bahsetmiştim, yetki olarak ilçe belediyesinde olan yerlere ilçe belediyesi, yetki olarak büyükşehir yetkisinde olan yerlere büyükşehir tranşe kazısı ruhsatı verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Aralık 2023; 16:3:54 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki zaten kazı ruhsatı sezonu açıkken başvuru yapılmamış. Ben şikayet vs edince sezon kapalıyken gidip başvuru yapılmış. Ee çıkmaması çok normal tabi. Kafadan minimum 6 7 ay uzadı bu iş bilmezler yüzünden süreç ve artık yapacağım hiçbir şey kalmadı. O yüzden linkedin postuna destek verirseniz başkasının ağzı yanmasın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

Anladım hocam, inşallah en kısa sürede çözüme kavuşursunuz.

Merhaba hocam. Önde ki kutunun resmini çekebildim. Bunun tam arkasında site içinde bir kutu daha var onun içinden fan sesi geliyor.Yanlış hatırlamıyorsam o arkadaki kutu için fiber demişlerdi.

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 21 Aralık 2023; 18:8:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @xbr @Ö1f1

Hocam bir bakabilir misiniz?

• xbr kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kutuya kadar internet fiber olarak geliyor, dslam ile bakır dağıtım teknolojisine çevrilip dsl olarak dağıtılıyor kullanıcıya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fiber altyapı başvurusu yapabilir miyim peki

Ayrıca sizin görüşünüz nedir hocam @XpressMusic34

FTTH veya ADSL/VDSL istediğiniz başvuruyu yapabilirsiniz. İkisini birden de yapabilirsiniz.

x x adresinde ikamet ederim, binama FTTH veya ADSL/VDSL altyapı sunulmasını talep ederim dersin mesela hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Aralık 2023; 20:52:17 >

Hocam 50mbit adsl var fakat yetmiyor.Birde mesela türknet ile sorgulayınca 72mbit çıkıyor, Türk Telekom ile sorgulayınca 16mbit çıkıyor. Şuan taahhütsüz 50mbit Turkcell sonline kullanıyorlar. İlginç bir şekilde superonline taahhütlü abone yaparız ama 16mbit ten diyor. Fiber getirilmesi için başvuru yapabilir miyiz.

Açıkkapı üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz, yada bağlı olduğunuz telekom müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yapacağınız başvurularda bir engel yoktur istediğiniz başvuruyu yapabilirsiniz. O bahsettiğiniz 16 olayı ise yeterli port olmadığında oluşan bir durum. Bölgenizdeki kapasite ile ilgili yani. Bunlar aşılamayacak şeyler değil. Sizin talebinizi netleştirmeniz lazım mesela yüz üzeri hızları talep ediyorsanız ve abone olacaksanız FTTH talep etmelisiniz. Hali hazırda kullanmış olduğunuz 50 megabit ise adsl değil vdsl dir yani eğer saha dolabına daha yakın olsaydınız veya kapasite daha müsait olsa idi vdsl üzerinden yüz de alabilirdiniz ama bölgeden bölgeye bu durumlar değiştiği için sizin orada en fazla 72 çıkıyor olabilir. Bakır ile uğraşmak istemiyorum fiber için mücadele edeyim derseniz dilekçenizde FTTH talep ettiğinizi beyan edebilirsiniz.

Yanıtlar için sizlere teşekkür ederim

@Jackquins

hocam bu da iyi dilekçe vdsl gelmeden önce vermiştim.

TÜRK TELEKOM FİBER İNTERNET DİLEKÇESİ

Türk Telekom

kurumsal İse Firma Adı / Bireysel İse Cihan adına kayıtlı 366XXXXXXX numaralı sabit telefon aboneliğiniz üzerinden hizmet aldığımız 18XXXXXXXX hizmet numaralı ADSL aboneliği Ttnet Şirketinden mevcut durumda, 16 Mbps internet hizmeti almak üzere sözleşme imzalamış bulunmaktayız. Fakat almakta olduğumuz internet hizmeti bağlantı hızımız şu an 3 Mbps’ i geçmemektedir.

Bu sebeple; Fiber İnternet hizmeti sağlanması hususu önem arz etmektedir.

Gerekli incelemelerin yapılarak tarafımıza bu hizmetin sunulmasını, bu hizmet sağlanamıyorsa bağlantı kalitesinin maksimuma çıkarılarak internet bağlantı hızımızın yükseltilmesini talep etmekteyiz.

Saygılarımızla.

Ad Soyad Tarih

• smart0201 kullanıcısına yanıt

Katkınız için teşekkürler hocam.

• Geçtiğimiz yıllarda Aralık ayı sonunda yayınlanan BTK 3. Çeyrek raporu bu yıl Ocak ayının ortasına gelmemize rağmen yayınlanmamıştır. Zaten 1 çeyrek geriden geldikleri yetmiyormuş gibi şimdi daha da bekletiyorlar.

BTK yöneticileri zaten aynı zamanda Türk Telekom'u da yönettikleri için raporları ve verileri paylaşmak istemiyor, Çünkü bu raporlar onların yalanları apaçık ortaya koyuyor.

BTK raporlarına göre ADSL VDSL DOCSİS GPON FTTB Süperbox Redbox tamamını topladığımızda 18.990.000 abone var. Bunların sadece 4.950.000 tanesi gerçek Fiber GPON internet.

Yani oranlarsak 4.950.000 /18.990.000 = % 26 Fiber oranı.

Ama Türk Telekom Turkcell gibi firmalar televizyona çıkıp %90 Fiber döşedik diye yalan atıyorlar.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

ftth olmasına rağmen vdsl ile devam edenler gördüm ?

tamam olabilir ama onun oranı % 3 tür 5 tir. Hadi onları da ekledik diyelim %36 olsun. Halen %50'nin altında çok düşük bir Fiber oranımız olur, %90'a ulaşamadık ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 14 Ocak 2024; 15:22:13 >

benim ilk internet hızım 128 kbps idi sonra 1 mbps oldu sonra 2 mbps oldu adsl+2 geldi 4 mbps oldu böyle devam ediyor kimseyi kandırmaya gerek yok şuan tüm turkiye aynı anda fiber geçirmesi kaç milyar dolar lazım o para turk telekom'da olmadığı için mümkün değil.

O zaman yalan söylemesinler. '' elimizden gelen bu, yavaş yavaş yapıyoruz, VDSL ile biraz daha dişinizi sıkın, hatta VDSL'i Fiberden ucuza veriyoruz ayıp olmasın diye.'' desinler amenna.

Ama gelip de '' her yere Fiber döşedik, İstanbul sur içi komple Fiber oldu %100 diye yalan atmasınlar. Ben Sur içinde yaşıyorum ve 2 tane daha arkadaşım var. Hepimiz VDSL kullanıyoruz, arkadaşımın hızı 35 Mbit anca kaldırıyor.

ileri'de saha dolaplarından size fiber verebilir.

FTTC

Anlamı (Kabine Fiber veya Kaldırıma Fiber)

Bir FTTC fiber internet hattı, müşterinin evinden veya evinden en fazla 300 metre uzakta bulunan bir dağıtım kabininde sonlandırılır. Bu, FTTC hatlarının bir fiber optik düğüm ve istemciler arasında ortada sonlandırıldığı anlamına gelir. FTTC topolojisindeki pasif optik ağ (PON – Passive Optic Network) fiber hatları, genellikle kabinden metalik kablolama yoluyla birkaç istemcilere dağıtılır. FTTC teknik olarak Kabine Kadar Fiber anlamına gelir, ancak genellikle Kaldırıma Kadar Fiber olarak tanımlanır. Bu nedenle “Kerb” kelimesinin İngiliz yazımını kullanan ülkelerde FTTK olarak bilinebilir.

https://telecom.samm.com/internet-nedir-fttx-ve-ftth-ne-demek#:~:text=FTTC%20teknik%20olarak%20Kabine%20Kadar,Kald%C4%B1r%C4%B1ma%20Kadar%20Fiber%20olarak%20tan%C4%B1mlan%C4%B1r.

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.