Şimdi Ara

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.058
Cevap
118
Favori
334.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlısı olsun hocam inşallah :)

• Hocam merhaba, öncelikle çok teşekkür ederim bir çok yöntem ile işleri harekete geçirmeyi çok güzel anlatmışsınız. 8 yıldır altyapısı olmayan, planı bile çizilmişken bir türlü altyapısı gelmeyen bir vatandaşım. Bir arka mahalleye site yapıldığı anda fiberi bizim mahalleden görünen bir sokaktan oraya kadar çekildi ama bizim mahalleye gelince devam etmedi. VDSL altyapı bile bizim binamızın bahçe duvarının dibinde ancak yıllardır çekilmedi. Dün 8 dairemizden 4 daire olarak toplu dilekçemizi vekil olarak teslim ettim. Benim kafamda bir soru var. Ben bir kurnazlık yaptım. Bizim evimiz 2 dairenin temeldeyken birleştirilmesiyle yapıldı ama resmi olarak 2 daire. Ben de babam için bir daire kendim için bir daire olarak dilekçeye yazdım. Başvuru olarak da babamın türktelekoma ayrı benim türktelekoma yina ayrı başvurularımız var. Altyapı gelirse eğer bize zorunlu olarak dilekçede de ismimiz geçtiği için 2 ayrı internet kurulumu yapmamız gibi bir yaptırımları olabilir mi ? Diğer dairelerdeki insanlar da yaşlı ya da almanyada falan kalıyorlar o yüzden onları dahil etmedim. 3 daire ile başvurmak yerine 4 daire olarak bir kurnazlık yaptım bunun sıkıntısı olur mu ?

• FurknsITT54 F kullanıcısına yanıt

Merhaba rica ederim hocam. Bir sıkıntı olmaz inşallah , binaya altyapı sağlanınca başvurularınızı yaparsınız, bağlatırsınız. Diğerleri nerede derlerse memlekete gitmişler tatile geldiklerinde bağlatırlar dersiniz çok takılmayın o detaylara.

Burada esas mesele binaya altyapı kurulmasıdır. Siz altyapı kurulduktan sonra başka firmalardan da hizmet almayı tercih edebilirsiniz örneğin altyapı anlaşması olanlardan. Yani sizin çabanız burada altyapı sağlanması üzerine olmalıdır. Telekom da size bizden hizmet alacaksın diye dayatamaz mesela siz şu işletmeciden hizmet alacağım da diyebilirsiniz.

Ancak Telekom ön başvuru alır genelde, altyapı sağlanınca da size sözleşme imzalatırlar interneti bağlarlar. Bu da bir nevi garantiye almak gibi. Ancak bu tarz bir ısrar olur ise tuketici.btk.gov.tr adresine yazabilirsiniz oradan size dönüş gelecektir bu husus ile ilgili.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Ben de öyle biliyorum ama işler hızlansın diye daha altyapı gelmeden başvuruları yapmıştık ama bu dilekçe işine hiç girişmemiştik. Bildiğim kadarıyla plan da çiziliymiş ama yıllardır herkes 3 maymun. Babamın TT başvurusu bile 8 yıl öncesine ait gelince o sözleşmeyi imzalatmayı düşünmüyorum ama altyapıyı da ona göre mi getiririz lafı yaparlar henüz bilmiyorum. Belki süperbox sözleşmelerini bahane ederiz. Mahvolduk kaç senedir keşke daha erken bu posttan haberim olsaydı vallaha altın değerinde. Tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim hocam siz Google aracılığı ile mi bulmuştunuz bu konuyu? Bu konunun benzeri çok fazla konumuz var hocam size linklerini atabilirim incelemek isterseniz.

Evet Google'a dilekçe örneği yazıp bakınırken bu konuya rastladım. Birilerinin dilekçe ver demesiyle aslında araştırmaya başladım. Linkleri de alabilirim iyi olur teşekkürler.

Hocam ben açık kapı linkini görmemiştim ama buraya size yazılan cevaplardan gördüm bir arkadaş gibi açık kapıya başvurdum. Sadece onun gibi belediye dilekçesini eklemedim. Telekoma verdiğim dilekçenin takip nosunu yazdım takip edilmesini istediğimi yazdım. Bugün gün içerisinde dönüş sağlandı ve biz takip edemiyoruz demişler. Sanırım belediye dilekçesi olmadan işe yaramadı. Btk linki de güzel oldu orası da lazım olacak yarın belediyeye de dilekçe verince onları da yapacağım. Elinize sağlık

Rica ederim hocam siz büyükşehirde iseniz büyükşehir belediyesi ile de irtibata geçebilirsiniz.

tamamdır hocam bugün verdim dilekçeyi inş gelicek

Hayırlısı olsun hocam. Telekom müdürlüğü planlama birimindekiler olumlu mu konusuyorlar hocam?

Hocam ben dilekçeyi verdim talep no'yu sordum ama ağzından zorla laf aldım gibi oldu hanımefendi tek başınaydı yüzüme de çok bakmadı sanki konuşmak istemiyor gibiydi ben de çok zorlamadım döndüm çıktım :D

Dilekçe takip no yu alsaydınız hocam keşke. Sağlık olsun :)

var hocam sıkıntı yok sms ile geldi. 2 takip no ile btk'ya da şikayetimi oluşturdum. cansınız hocam :)

Tamamdır, bilmukabele hocam :) Gelişmeler oldukça aktarırsınız.

• 4 tane müstakil ev olan küçük çıkmaz bir sokaktayız. 100 metre ileride sokağın başındaki ana caddede ve o caddedki binalarda fiber altyapı ve hat mevcut.

biz dilekçe ile fiber altyapı talebi istediğimizde yaklaşık 30bin tLye yakın port cihazı mı nedir tam bilmiyorum kutu konulacakmış ve bunun ücretini bizden istiyorlar. o ödemeyi yapmayı da 4 aile kabul etmedi tabii.

ama ana caddeki kullanıcılar bu tür bir ödeme yapmadan fiber net kullanıyorlar.

bizim sokaktaki telefon hattı da eski olduğu için max 12Mbps hız alıyoruz, 1,6MBps adsl.

bir de adsl faturasına aylık 399tL veriyoruz 16 Mbpse kadar olarak. zaten 16 veya 24 hız olsun, max 12 alıyoruz.

durumu anlatınca kurdu kurda şikayet etmiş gibi oluyoruz.

yan çıkmaz bir sokakta yeni bir lise inşaatı bitti. büyük ihtimalle oraya gelebilir fiber altyapı, zaten terk işlemleri bittikten sonra dar sokakları genişletme ve altyapılarını bitirmek niyetinde belediye yıllardır ama bir bitiremiyorlar maalesef.

varlık içinde yokluk çekiyoruz resmen, bir de tam verim alamadığımız olası max hızda kullanamadığımız adslye de tam ücretini veriyoruz.

durumu anlatıyoruz telekoma ama dudak büküp büküp yapacak bir şey yok maalesef deyip duruyorlar.

yıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman0 -- 6 Haziran 2024; 14:11:45 >

• iceman0 İ kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle şunu belirteyim sizden ücret istemelerinin sebebi özel proje için.

https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687-32

Normal şartlarda altyapı getirilemiyor ise özel proje kapsamında getirilebiliyor kısa sürede.

Elbette hocam çoğu insan özel projeye vs gerek kalmadan altyapıya kavusuyor ancak bir kısım da özel proje ile kavusabiliyor. Bunun çok farklı değerlendirme parametreleri var işletmeciler açısından.

Sizlerin orası da işletmecinin kendi yatırım programı ile fibere kavuşur elbette ama ne zaman kavuşur bunu kimse bilemez zira proje çiziliyor onaya gönderiliyor gibi birçok işlem söz konusu. Burada bütçe ve işlem için onay alamazlarsa bir işlem gerçekleştirmiyorlar normal koşullar ile. Burada da özel proje devreye giriyor.

Bahsettiğiniz duruma istinaden şöyle bir konumuz daha var

https://forum.donanimhaber.com/kazi-ruhsati-asfalt-kazi-yasagi-nedir-internet-altyapi-taleplerinde-imar-planinin-onemi-nedir--154095590

Belediyeye bahsettiğiniz durumları düzeltmeleri için başvurular yapıyor musunuz? Bu vesile ile Telekom da aradan çıkarabilir belki çalışmasını. Bazen bu tarz şeyler vesile oluyor hocam diğer çalışmalara da elektrik gibi, internet gibi. Hazır yapılacakken bir elden yapıp çıkaralım denildiği olabiliyor kimi zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Haziran 2024; 20:48:46 >

cevap ve yorumlar ve bilgiler için çok teşekkürler.

büyük ihtimalle onaylanmaz dediler baktılar incelediler bilgisayardan. bahsettiğim gibi ailelerden de zaten herkes oy birliği de sağlamadı özel proje için :)

o yüzden yapacak bir şey yok.

belediyeye eposta göndere göndere bunaltmış dahi olabilirim. adım çıkmış olabilir artık belediyede.

çoğuna cevap veriyorlar, ama 2-3 yıldır benzer cevaplar geliyor; bu sene proje kapsamında vs vb yapılacak edilecek.

bu sene ümidim var bahsettiğim okul binası inşaatı bitti, sonbaharda hizmete açılınca altyapı, yol genişletme ve bu arada umarım fiber işini de hallederler çünkü okul etrafı yollar toprak yol. büyük ihtimalle bir çalışma yapılacaktır. ben yine talepte bulunacağım tekrar.

• iceman0 İ kullanıcısına yanıt

Hocam rica ederim.

Sizlere bir tavsiyem olsun hocam. E devlete giriş yapın. Açık Kapı yazın. Oradaki formdan "yerel yönetimler" seçeneğini seçin ve probleminizi anlatın. Bu yolu da deneyin lütfen hocam bahsettiğiniz durum ile ilgili kaldırım yol vb.

Bir de şöyle bir konumuz var

https://forum.donanimhaber.com/acik-kapi-port-ve-altyapi-taleplerinizi-iletebiliyorsunuz--140709091-90

İki farklı başvuru yapabilirsiniz (birisi belediyeye kaldırım ve yol ile ilgili)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Haziran 2024; 22:14:0 >
  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.