Tt hocam bu, Superonline biraz daha geniş oluyor. |
Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (189. sayfa)
-
-
Hep birlikte ortak dilekce yaparsanız ve sakinlerin çoğunluğu imzalar ise daha iyi olur hocam
-
Selam herkese, yaklaşık 2 senedir Türk Telekom VDSL 35MBit kullanıyorum, son 1 haftadır internete bağlanamaz oldum. Bu daha önce de başıma geldi ancak bir şekilde kendiliğinden çözülmüştü. Üst komşum TT VDSL 25MBit kullanıyor ve bağlantısında herhangi bir sorun olmadığını söylüyor. 1 saat kadar önce Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım bana modemin fiziksel durumu (ısınıyor mu, kablosunda problem var mı, prizde problem var mı gibi) ile ilgili bir çok soru sordu. Sonrasında bağlantı sorunuyla ilgili talebiniz teknik destek ekibine iletildi gibi bir şey söyledi. Bu aşamadan sonra yapabileceğim neler var? Neyi kontrol edebilirim ya da sorunun nereden olduğunu tam olarak nasıl anlayabilirler? Müşteri hizmetleri çalışanı aynı zamanda bölgenizde fiber altyapı var ancak portlar dolu, şimdi geçiş talebinizi alırsam mevcut internetinizi de geçiş yapana kadar kullanamayacaksınız dedi. O işe hiç girişmedim ben de.
Asıl merak ettiğim şey şu: ben kendim hangi kontrolleri yapabilirim? Sonuçta üst komşumla aynı internet sağlayıcısından VDSL kullanıyoruz onda sorun yokken bende sorun var. Bina içi tesisat olsa herkeste sorun olur, ev içi tesisatta mı problem var (bakır kablo ve bina 15 senelik, santrale çok uzağ? Çünkü DSL kablosunu hareket ettirdiğimde dahi modem arayüzüne baktığımda ulaşılabilir hızlarımda sorun olduğunu görüyorum. Burada uzun uuzn derdimi anlatabiliyorum ancak konuşurken haliyle bu kadar detaylı bilgi veremiyorum türk telekoma. Öyle kendiliğinden çözülmesini bekleyeceğim sanırım işin. Tavsiyelerinize açığım.
-
Merhaba Hocam
Türktelekom iletşimden cevap geldi şu şekilde;
-
turknet ama bunla alakalı oldugunu düşünmüyorum çünkü çevremde herkes mi tt da ev eski ve iki katlı diye vermediler benim evimin giriş kapısında fiber kablosu var ama alt yapı sorgulamasında yok
-
Bizim bina sokaktaki en yeni bina. 5 daire var. Anlamadım yani
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Hat değerlerinizi eklerseniz daha net anlaşılır olur problem
-
Merhaba. Bilgilendirmeler yapıldı demiş ama nereye nasıl yapıldı bunu bu cevaptan anlamak zor. Eğer yolunuz düşer ise bağlı bulunduğunuz müdürlükteki planlamaya sorarsanız onlar daha net cevap verecektir hocam. Adresinizde sistemin kurulu oldugunu ancak aktif gözükmediğinden bahsedebilirsiniz. tuketicisikayet.btk.gov.tr adresinden de iletebilirsiniz (sistemin kurulu oldugunu ancak aktif olmadıgını ve zaman aktif olacağını merak ettiğinizi belirtebilirsiniz)
-
Tamamdır çok teşekkürler hocam bu hafta başlayacağım dilekçe işlerine , müdürlüğede gideceğim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam dilekçelik bir işiniz yok esasen çünkü sizin sistem kurulmuş sadece aktif edilmemiş. Size ne zaman aktif olacağına dair zaman verirler sorduğunuzda.
-
Tekrardan merhabalar şimdi bizim bi durumumuz var . Fiber dilekçesini Şubat 10 gibi vereceğiz. Şu an kullandığımız İnternetimizin taahütü Mart'ta bitiyor tekrardan adsl internet için taahüt imzalamak istemiyoruz.Şuan baktığımda VDSL internette boş port gördüm kaçırmadan 47 mbps altyapım var almak istiyorum. Fiber gelene kadar taahütü bitmiş olacaktır ADSL internetimizin. fiber geldiğindede vdsl interneti iptal edip fiber'e geçme fikrim var. anlattığım durum iyimidir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maiky -- 16 Aralık 2024; 18:39:31 > -
Merhaba
İptal etmiyorsunuz, adsl/vdsl internetiniz dönüşüm ile ftth oluyor ve taahhüt kaldığı yerden devam ediyor. Başka işletmeciye de geçebilirsiniz taahhütünüz bitince veya mevcuttan devam edebilirsiniz
-
Pek anlayamadım. detaylandırırsanız sevinirim :)
Benim dediğim taahütümüz 2025 mart'ta biticek , adsl bize düşük kalıyor. adsl'den kurtulmak için şimdiden vdsl'e geçmek istiyorum(boş port yakalamışken almak istiyorum)
-
Hocam adsl/vdsl kullanıyorsunuz ya. Binanıza ftth geldiğinde yani fiber geldiğinde adsl/vdsl den otomatik olarak fibere geçeceksiniz. Buna dönüşüm projesi deniyor. Taahhüt etkilenmesi gibi durumlar olmaz, kaldığı yerden devam eder. Yani vdsl e geçebilirsiniz bir mahsuru yok
-
adsl'den vdsl'e geçtik yarım saat önce. tarifeyi sorguladım 35 mbps doğru fakat hızlarım hala adsl hızında modemi resetledim aç kapa yaptım acaba kurulum fln mı gerekli adamlarmı gelecek? modem arayüzü vdsl geçiş yaptıktan sonra bu şekil gözüküyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maiky -- 16 Aralık 2024; 21:58:0 > -
Modem arayüzünden VDSL aktif mi hocam? Modülasyon tipini sadece VDSL seçin.
-
modem arayüzünden bulamadım o kısımı . (Modemin hem adsl hem vdsl destekliyor ise şuan adsl de kuruludur. Vdsl geçtikten sonra Broadband da kullanıcı adını ve şifreni vdsl kısmına girip onaylaman gerekir) diye bir yazı gördüm internette. ama o kısımı bulamıyorum. modemim ZXHN H168A V2.0
müşteri hizmetlerini aradım 24 saat içinde hız yükseltme olur dedi.
EDİT: vdsl internet geldi 35 mbps pakette 33.10 mbps 8.40 upload
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maiky -- 17 Aralık 2024; 13:6:28 > -
@XpressMusic34 Öncelikle değerli konunuz için teşekkür ederim hocam buradaki dilekçe örneklerini doldurarak 2 defa bölge müdürlüğüne gitmiştim geçen sene sonuç alamadım ilgilenmediler , geçen bina toplantısı yaptık konuyu dile getirdim, dedim imza verin fibere başvuru yapayım tekrardan diye , dilekçeyi yazdım imzaları topladım müdürlüğe gittim ordaki çalışan bunu kabul etmiyoruz bireysel başvuru yap dedi , bireysel başvuru yaptım, 1 hafta önce her dairelerin doğalgaz saatine kadar beyaz obk kablosu çektiler daha sonrasında bugün turuncu fiber kabloyu binanın girişine çektiler kutu henüz gelmedi süreci takip ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susun2Dk -- 17 Aralık 2024; 15:48:31 >
-
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın inşallah
-
Merhaba hocam rica ederim öncelikle. İnşallah kutunun en kısa sürede montajı tamamlanır, aktivasyon işlemleri tamamlanır ve sizlerden ont-router fotoğrafı da görürüz. Eklemeyi ihmal etmeyin lütfen ilerleyen süreçlerde. Dualarınız her zaman güç veriyor. Allah razı olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X