Bu gün 1 gbitlik türktelekom testim Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test https://www.speedtest.net/result/17523178965 |
TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL (1594. sayfa)

-
-
Eve kadar fiber ne demek. Nasıl anlarız bu mu değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
daire kapına sarı , ince bir kablo getirmiş olmaları lazım. duvarda priz varsa, sende eve kadar fiber yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 23 Mart 2025; 11:21:6 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Binaya kadar fiber hocam sistemde ffth olarak geçiyor ama bence fftb binada fiber kutusu var evlere cat 6 ile geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 22 Mart 2025; 21:10:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizden modem kullanım ücreti alınmaz hocam geçin. Kutu bundan mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 22 Mart 2025; 21:14:16 > -
Eve kadar fiberde evin içine kadar fiber kablo gelir. ont cihazı ile sonlandırma yapılır.
-
download'da bunun /8 ini alabiliyor musunuz yani 140-150 mb sn ler geliyor mu hakkaten (steam ve private trackerlar'da gorulebilir bu hızlar)
-
-
Eve kadar Cat6 ile geliyorsa FTTB'dir. FTTH ibaresi yanlıştır. Onu da söyleyin isterseniz.
Bu fttb(binaya kadar fiber) sistemdir. Modem kullanım ücreti olmaz.
-
Kutu içinde MDU varsa FTTB/ETH, DSLAM varsa FTTB/DSL. iki türlü de 100mbit üstü alamazsın. (Esasında MDU SW 1GE ise 1GE alınır fakat hepsi yazılımsal FE portlara sahip)
Eğer FTTB/ETH ise, ping FTTB/DSL'e bir tık daha iyi olur çünkü DSL'de 5ms doğal gecikme vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 22 Mart 2025; 23:0:17 >
-
FTTB/ETH hocam. Huawei MDU. 2GE uplinkli.
Bunların portları GE olsa bile FE yazılımsal olarak düşürülüyor. Yani 100mbit üstü alamazsınız.
Layer 2 sistem olduğu için ping FTTH ile aynıdır. SW ping'e etki etmez.
Niye hocam, Telekom 100 mbps üstünü FTTH/GPON ile mi veriyor sadece?
Teknik olarak Superonline 200 mbps (500'den emin değilim) hızı FTTB/ETH ile dağıtıyor bizim sitede, yani Telekom kısıtlaması diye anlıyorum? Kullanılan ekipmanlar farklı olabilir tabii. Gigabit çıkışlı MDU kullanıp kullanmadıklarına da bağlıdır tahminim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mart 2025; 23:44:53 >
Ev telefonu da var bende dün itibariyle 374+55 tl modem haracıyla 15 ay geçişi yaptım 100 mbps..
Prime müşteriymişim oparetör kayıt açtı 10 dk aradılar tanımlandı paket
Bende FTTB var 75 TL modem ücreti ödüyorum hocam. Wifi 6 modem taktılar şimdi ama önceden de ödüyordum..
-
Merhabalar ont değişikliği mi yaptınız acaba, benim download 920-930'ları geçmiyor
-
Modem satın aldıysanız ödersiniz. Modem zorunlu değil sizde kendi modeminizi alıp ücretsiz kullanabilirsiniz
-
Hocam bendede binaya kadar fiber yani FTTB var maalesef 100 mbit den fazla hız vermiyor Telekom.
4 yıldır bendende modem parası alıyor Telekom.İlk 3 yıl 6 TL di son 1 yıldır 20 TL ödüyorum her ay.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok hocam modem falan satın almadım. Daha oncede çeşitli operatörlerden kullandım. Hep ödedim. Kapattırınca da modemlerini geri iade ettim. Ödememek için yapabileceğim bir şey var mı. Modem alırım kendim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X