Daireye kadar ince bir kablo geliyor, sanırım bu fiber kablosu ve Cat6 değil. Bu durumda modem ücreti alınıyor mu? Eğer alınıyorsa, kiralamak mantıklı mı? Mantıklı değilse, hangi modemi önerirsiniz? Ayrıca, "Yılın Fırsatı 2" kampanyasından sadece mevcut müşteriler mi faydalanabiliyor? Yeni aboneler için 1000 Mbps hızında en uygun 24 ay için fiyat olarak aylık 900 TL bulabildim. |
TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL (1595. sayfa)

-
-
1000 Mbps ye kadar hızı veren bu kutu gibi olan bizim kutu bu FTTH yani
-
O arkadaş tt yada diğer ıss lerin ont yi kopyalayıp kendisi özel ont alıp kullanıyormuş
-
Evet bir üstte verdiğim görsel gibi sizin de fiber FTTH adsl veya vdsl den fibere geçiş olacaksa ve taahhüt devam ediyorsa modem verseler bile taahhüt bitene kadar kira yok bitince ne olur bilmem yaşayıp göreceğiz. Ama 0 dan abone olacaksan modem kirasını illa kilitliyorlar, yani kendin ayrıca modem alıp kullansan da
-
TTnet'den aldığınız modemi iade edin. Faturadan düşmeleri gerekir. Sadece eve kadar fiber sisteminde modem kiralama ücreti gözüküyor. Taahhütnameleri okudum. Kampanya adı nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 23 Mart 2025; 2:57:29 > -
Online özel efsane fiberden, yılın fiber fırsatı 2 kampanyasına geçtim yeni hocam. Önceki tarife de 75 TL vardı modem ücreti. Bunda da devam ediyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlgili taahhüt içeriğinde 5. madde şöyle;
5. Fiber altyapıda (FTTH) hizmet alan müşterilerimize, internet hizmeti ücretlerine ek olarak, internet abonelikleri devam ettiği sürece kampanya kapsamında tüm vergiler dahil aylık 75 TL modem kullanım ücreti fatura edilecektir. Söz konusu tutar müşterilerimizin mevcut durumuna/kampanyasına göre müşteri lehine olacak şekilde daha düşük tutarda yansıtılabilecektir.
Bunun dışında modem kullanım ücreti olduğuna dair herhangi bir ibare yer almıyor. Benim burdan çıkarımım eve kadar fiber (FTTH) sistemi haricinde modem kullanım ücreti alınamaz.
Müşteri hizmetlerini arayıp bu konuda bilgi isteyin gerekirse modemi iade etmek istediğinizi kendi modeminizi kullanacağınızı belirtin. Bu sözleşmeye göre sizden modem kullanım ücreti almaları sözleşmeye aykırılık oluşturur.
Eski kampanyanız online özel efsane fiber kampanyasında da aynı şekilde; İş bu kampanya taahhüt süresi boyunca Fiber altyapıda (FTTH),WiFi 5 HGWFiber Güçlü Modem kullanacak olan abonelerden 60 TL, WiFi 6 HGW Fiber Güçlü Modem kullanacak olan abonelerden 75 TL modem kullanım ücreti alınacaktır. HGW Fiber Güçlü Modemler stok durumuna ve paket hızına bağlı olarak seçilebilecektir. Abone’ler, kampanya taahhüt süresi sonrasında ise yürürlükteki güncel HGW modem kullanım ücreti üzerinden ücretlendirilecektir.
eve kadar fiberde (FTTH) wifi 5 modem için 60 TL , wifi 6 modem için 75 Tl modem kullanım ücreti alınacağından bahsediyor. Yani binaya kadar fiber(FTTB) sisteminde modem kullanım ücreti olduğuna dair ibare yer almıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 23 Mart 2025; 3:35:45 >
-
Bugün Fiberde Yılın Fırsatı Kampanyası için TT Müşteri Hizmetleri ile konuştum mevcut tarifemin bitmesine 4 aydan fazla zaman olması nedeniyle (26 Aralık 2025) tahmini 4000 TL civarında bir cayma bedeli çıkabileceğini söylediler. Ayrıca kampanya ile ilgili talep oluşturmak istediğimi tekrarladığımda kampanyayla ilgili net bir bilgi veremediler. Benim bildiğim kadarıyla TT içinde farklı bir kampanyaya geçtiğimizde cayma - ceza bedeli çıkmıyordu, bu konuda bilgisi olan var mı? Yarın yeniden bu kampanyaya geçiş için müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum.
-
Bu 4 ay olayı nedir? Hiçbir sözleşmede 4 ay kala diye bir hüküm görmedim ya da farketmedim. 2013/DK-THD/14 sayılı BTK kararına göre kalan ayların faturası veya sağlanan indirimlerden hangisi düşükse onu ödeyip sözleşmeden vazgeçme veya başka sağlayıcıya/düşük bedelli kampanyaya geçme hakkınız var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Mart 2025; 19:24:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu altyapı sorgulamaya ne oldu böyle? tt'den altyapı sorguluyorum, yok diyor. halbuki 75Mbps vdsl aboneliğim var.
bunun alameti nedir acaba, ortada olan bir şey de yok yani.
-
Bende anlamadım açıkçası, bildiğim kadarıyla TT da devam eden bir sözleşme varsa yeni sözleşmeye geçtiğimizde öncekinden bir ceza bedeli yansımıyordu. Bugün konuştuğumda bu ceza bedelinin çıkabileceğini söylediler. Yarın yeniden aramayı düşünüyorum bakalım o zaman göreceğiz.
-
Portları yazılımsal olarak FE'ye aldıkları için 100mbit üstü FTTB/ETH'de alınamıyor. Turkcell'de daha farklı olabilir. Misal, bende de TT FTTB/ETH vardı, SFP linkli MDU, portlar GE idi. 1GE alıyorduk daha sonrasında Elektrikler gitmişti, geldiğinde MDU'ya Elektrik gelmiyordu. Zannederim bozuldu. TT değiştirdi. Yerine FE Portlu MDU getirdiler, onu kullandık 100mbit ile.
Neyseki FTTH geldi de kurtulduk
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Dönüştürürler. Hatta FTTB/ETH'de dönüşüm daha kolay olur çünkü PON şebekeye yani OLT-MDU şeklinde hat geliyor. O alttaki mavi OFSB (Optik fiber sonlandırma bölümü). Bunlar esasında Optik bölücü görevi görmez ancak zaten hali hazırda binaya OLT'den core'lar geldiği için, yukarıdaki MDU switch'i kaldırıp, alttaki mavi OFSB'yi de Optik bölücü hale getirerek, (OB rafları koyarak,) hanelere fiber getirebilir. Gerekirse OFSB kaldırıp OFDK/BASK (Fiber dağıtım kutusu) koyarakta halledilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 23 Mart 2025; 22:50:22 >
Teşekkürler hocam cevabın için. Peki bireysel verirler mi isteğe bağlı. Yapılacak işlem fiber sonladiricidan bana hat çekmek sadece. Binaya gelen fiberin kapasite toplamı 2.5 gbit olması doğru bilgi midir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
biraz internetsiz kalmaya razı olursan çaktırmadan o cihazı bozmayı deneyebilirsin. belki ftth dönüşümü yaparlar.
-
Evet, şuanda OLT'ler'de GPON portlar veya Combo şekilde yani GE ve 10GE portlar kullanıldığı için (yüzde 90 GPON kulanılıyor) 2.4GE DL, 1.24GE UL port hızı var.
Bütün ONT'lere bu hız ulaşıyor ancak OLT'de NMS hızını sanal olarak düşürüyorlar. Sanal olarak hız limitlemesi yapmasalar bütün FTTH aboneleri (DL/Downland olarak söyleyeceğim) 2.4GE DL hızı alabilir. Bir ONT bile hatalı çalışamaz.
26 Haziran da bitecek 100 mb fiber (binaya kadar) taahhütüm için fiberde yılın fırsatı 2 kampanyası için 444 1 444 den kayıt oluşturdum kampanyayı nerde gördünüz size gözükmüyor vs dedi bende internette Türk telekom sitesinde taahhütname felan yüklü kampanya 31 marta kadar devam ediyor dedim ilk seferde kayıt oluşturuldu arama bekliyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şimdiden size hayırlı olsun. Dönüş yaptıklarında sonucu yazarsanız iyi olur. Daha kendi sitesindeki kampanyalardan bihaberler veya salağa yatıyorlar.
Normalde 4440375'den kayıt oluşturuluyor internet için benim bildiğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Mart 2025; 0:19:40 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
444 1 444 den aranıp kayıt oluşturuluyor daha sonrasında geri arama da 444 0 375 den arıyorlar sanırım öyle yazılmıştı bence biliyorlar da salağa yatıyorlar hocam muhtemelen size gözükmüyor deyip geçiyorlar karşıdaki de tamam deyip kapatınca kayıt oluşturmuyorlar anladığım kadarıyla ben sitelerinde taahhütname vs yüklü kampanya devam ediyor diye emin konuşunca ikiletmeden kayıt oluşturuyorum dedi.
Sonucu yazarım hocam modem ücreti almıyorlardı benden eve kadar fiber de değil almamaları lazım özellikle bunu merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 24 Mart 2025; 0:29:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X