Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53.239
Cevap
264
Favori
4.113.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim de anladığım konu bu. Almanya da 30 milyon sabit internet abonesinin sadece yarım milyonu Ftth-fttb kullanıyor. Biz de on milyon sabit internet abonesinin iki milyonu FTTH-FTTB kullanıyor.
    Biz avrupa dan çok zenginiz. Turk telekom para kesiyor. Millete 100 mbps internet yetmiyor. Her tarafımızdan fiber kablolar fışkırıyor gibi FTTB-FTTH alt yapı çalışması yapıyor. İlk baş tüm ülkeye bir minimum 50 mbps bağlanacak alt yapıyı sağla. Eve kadar fiberi sonra düşünürsün.
    Adil kullanım kotası olmasına rağmen youtube u kisitladiktan sonra fiberi millet ne yapsın. Yurt dışı çıkış kapasitenin yetersiz. Millet 8 mbps hizla internete giremiyor. Şehrin göbeğinde port yok sorunu cekiyosun. Ya da yeni bina iki sene alt yapı gelmiyor. Bir taraftan eve kadar fiber yatırım yap. Komik gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de bir şeyi merak ediyorum

bu internet servis sağlayıcıları VAE denilen Veri akışı erişimi sistemi ile yani bizim tabirimizle Turk Telekom'un alt yapısını kullanarak hizmet veriyorlar. Ben VAE sistemini araştırdım

Türk Telekom bu bağlantıları belli bir noktadan sonra teslim ediyor.

TTNET kullanırken youtube un kısıtlanması, turknet ya da superonline a hattımızı taşıdığımızda aynı sorunlarla aynı kısıtlamalarla karşılaşmayacağız anlamı mı taşır mı onu merak ediyorum.

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    oger lübnan suudi ortaklı bir şirket

şu an lübnan tarafı tamamen çekildi suudilere kaldı

ama hissenin çoğunluğu lübnanlılarındı yöneticiler de lübnanlıydı

işin komik kısmı lübnan yüz ölçümü olarak izmir kadar olan bir yer ve nufusu da aşağı yukarı izmirle aynı

bizim tüm telefon, elektrik kablolarımız yerin altından geçer o yüzden alt yapı sıkıntılıdır. Kazmak zordur. Sahibi olan başkasıyla paylaşmaz sıkıntıdır yani.

izlediğim videolarda adamlar sürekli direkler vasıtasıyla internet hizmetini getirmişler.

yüz ölçümü az, alt yapı sıkıntısı yok, nufus az, ama hızlar gerçekten çok felaket.

bu kadar küçük ve kişi başı milli geliri bizden yarım kat fazla olan bir ülkenin bu kadar rezil hızlarının olması gerçekten şaşırtıcı

çok küfür ediyoruz ama turkcell olmasaydı şu an lübnandan internet hizmeti olarak iyi olamazdık. Şu an 20 mbps hızlar konuşuluyorsa yine iyi kötü 8 mbps hız sağlayabiliyorsa Türk Telekom bu turkcell sayesindedir.

www.wise.net.lb
    WISE | DSL
    http://www.wise.net.lb/dsl.html

• Türkiye burası lüks sitede oturan adam fiberle 100 mbit beğenmiyor. Sokak arasında oturan adamda 8 mbit den 16 ya geçmek için Ttnet e yalvarıyor yok port yok bilmem ne. Parana göre yasıyorsun okadar. Kufur etmemek elde değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Beykoz'da oturduğum sokağın başına da temmuz ayında tip 7 genişbant yazan kabin koydular ama elektriğini daha 2 hafta önce gelip çektiler. Yan tarafında küçük bir ekran var oradaki rakamlar daha 00000 şu şekilde. Bakalım ne zaman aktif olacak sabırsızlıkla bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmravclr

İstanbul Beykoz'da oturduğum sokağın başına da temmuz ayında tip 7 genişbant yazan kabin koydular ama elektriğini daha 2 hafta önce gelip çektiler. Yan tarafında küçük bir ekran var oradaki rakamlar daha 00000 şu şekilde. Bakalım ne zaman aktif olacak sabırsızlıkla bekliyorum.

Beykozun neresindeniz?Geçen günlerde yollara bilek kalınlığında bir kablo döşendi bu fibermiydi?

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Şöyle örnek vereyim aynı apartmanda ben vodafone net kullanıyorum arkadaşım turk telekom.

Yurt içi sunuculara 15 ping ile bağlanıyoruz.

Örneğin ben donanım habere Tracert attığım zaman 6 adımda bağlanıyor arkadaşımda 14 adımda oluyor.

Csgo da aynı sunucuda oynarken ben 60 ping alıyorum arkadaşım 80 ping alıyor.

Yurt içi ve yurt dışı Tracert yaptığım zaman ben Reverse. Superonline yazan ip ler görüyorum arkadaşım static.turktelekom yazan ip ler görüyor.

Eskiden vodafone da Tracert de Türk Telekom un ip adresleri çıkıyordu,pingler arkadaşım ile aynıydı.

Benim anladığım kadarıyla şöyle oldu:

Vodafone eskiden Tamamen turk telekom alt yapısını kullanıyordu.Yani benim İnternetim turk telekom omurgasına gidiyordu ve oradan turk telekom alt yapısı ile yurt dışına çıkıyordu ancak şimdi Türk Telekom kabinine gidiyor,kabinden antalya içindeki vodafone omurgasına gidiyor oradan da superonline omurgasına bağlanıyor ve superonline ile yurt dışına çıkıyor.

Bunun sebebi muhtemelen Telkoder çatısı altında superonline ve vodafone arasındaki ortak altyapı anlaşması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• fiber miber hikaye. 3mbit internetim olsun oyunlarda ping olmasın ve kopmasın yeter gerçekten. Superonline kullanıyoruz havadan internet sürekli kopuyor online oyun oynamayı unuttum resmen.
  • Beykoz merkeze yakın oturuyorum Ortaceşme'de. Ama dediğiniz şekilde bir kablo döşeme olmadı oturduğum bölgede.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    İlk bakışta FTTC ile daha fazla aboneye hizmet verildiği için avantajlı görünse de aslında maliyet göz önüne alınıca durumun böyle olmadığı belli oluyor. Zira FTTC düzenli yapılaşmanın olduğu yerler ve kablolamanın kolay olduğu yerlerde devavantajlıdır (Avrupa'da düzenli yerler çok daha fazla ama burada nasıl bir yatırım politikası, şehirlerin düzen biçimi, nufus dağılımı ve nufus artışı konuları da göz önüne alınmalı). Neden dezavamtajlı. İş hayatı ve çarşı düzenine g9re düzenlenmemiş oturma ve konu üzerine şekillenmiş bir bölgede FTTC koymaya çalısırsanız iş ve çarşı düzenine göre çok daha fazla kabin kullanmak zorunda kalırsınız. Ama ilk koydugunuzda yine iş görür ama ne kadar 3-4 sene sonra sistem yetersiz gelmeye başlayacak. Ve siz bölgeyi kurtarmak için yine o bölgeye yatırım yapacaksınız. Yani ne olacak hem iş ve çarşı düzenine göre daha fazla kabin kullandıgınız için baştaki ekipman maliyeti daha fazla olacak ve bir daha yatırım uapmak zorunda olduğunuz için iki katına katlanacak maliyet. Ama siz FTTB/H sistem krarsanız ilk başta ekipman maliyeti belki daha fazla olacak ama yıllarca o bölge sorun yaşamayacak ve yatırım ihtoyacı duymayacak bu sebeple daha az maliyet ortaya çıkacak. Öte yandan Avrupa'da özellikle Almanya'da en yeni modülasyonlar kullanılıyor 35b G vectoring gibi. Bizim ise serverlarımız eski 30a anca yeni yeni başlıyor.

Mesele veri merkezi sayısı değil ki zaten veri merkezi sayısı konusunda hiç de kötü değiliz. Mesele verilerin bulunduğu veri merkezlerinin bizde olması yani örneğin Google Türkiye'de depolasa verilerini büyük kazanç demektir.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam google turkiye gelmez gelir ise vergi vermek zorunda hocam artık 8Mbps hızlara sevinir olduk

• hocam konu hakında bilginiz var mı ? Transmit Power: 12.4 dBm 19.3 dBm 8Mbps deyken böyle yuksek oluyor 4Mbps de ise düşüyor Transmit Power: 12.0 dBm 18.3 dBm
  • cmravclr C kullanıcısına yanıt
    Ortaçeşmenin neresinde yaşıyorsunuz? Oraların fiberi bitti aktifleştirmeye başladık. 87 FTTC DSLAM kuruldu 102 km fiber çekildi Beykoz'a.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Ortaçeşmenin neresinde yaşıyorsunuz? Oraların fiberi bitti aktifleştirmeye başladık. 87 FTTC DSLAM kuruldu 102 km fiber çekildi Beykoz'a.

Çiğdem ve Dedeoğlu için durum nedir hocam?

ADSL elektrik ile çalışan bir teknolojidir. Sizin yüksek hız almanız için kabloyada yüksek elektrik vermek gerekir. Ancak dozajı iyi ayarlayamazsanız bakır kablo ısıya bağlı olarak daha çabuk ölür.
  • ofrome kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş hocam, normalde hepsi 30 Kasım'da bitiyordu. Ama taşeron firmalar işi yarım yamalak yaptığı için sorunlar çıktı, kanalizasyonların durumu berbattı güzergahlar yeniden kazıldı. İnanın kendi evimden çok Beykoz Fiber çalışmalarına gidip bakıyorum. En son Dedeoğlu, Çubuklu'ya birkaç yeni DSLAM koyduk. Nisan-Mayıs aylarında tamamen bitirmeyi umuyoruz. Dolar aşırı yükseldiği için yeni DSLAM siparişlerinide veremedik, o yüzden birazda belirsizlik var.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi indirme yapıyorum 7.21Mbps alıyorum sorun olur mu akk 50GB dolsun 4Mbps yapacam şimdi indirme yapıyorum steam oyun aldım
    ADSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 0.807 Mbps 8.223 Mbps
    Actual Net Data Rate: 0.799 Mbps 8.191 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 18.3 dB 10.1 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 12.4 dBm 19.3 dBm
    Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 27.2 dB 45.0 dB
    Attainable Net Data Rate: 1.175 Mbps 9.556 Mbps

Siz nasıl 4 Mbps yapacaksınız? Sistem zaten hat ısındığında sizin hızınızı düşürerek dengeyi korumaya çalışır.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam müşter hizmetlerin arıyorum genelde hocam size bir sorum olacak bir ilde kaç tane türk telekom müdürlüğü var acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 1 Aralık 2016; 15:28:16 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.