Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53.239
Cevap
264
Favori
4.113.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz dondurduğunuzda bir tane internet hızında problem çıkan torpilli bir insanın kart veya portunu değiştirdiler.
    Dondurduğunuz için bu problem olmayacaktı fakat geri açtırınca sorun ortaya çıktı.
    Herhangi bir İSS'ye yeni hat olarak başvurun onun hız değerlerine bakalım iyiyse diğerini iptal edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sozman1

Turuncu kabloysa büyük ihtimal Superonline hocam

Peki oraya gitmeden nasıl öğrenebilirim? MH'den bilgi veriyorlar mı çalışma olan yerler ile ilgili?

• zero fear kullanıcısına yanıt
    Zor öyle anlamak. Mh'ler bilgi vermez velki Turkcell ise bilgi verebilir.

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Daha önce de izah edilmişti. 21.yy'ın başında kriz sebebiyle 2 sene yatırım olmadı daha sonra ise özelleştirmeye kadar az bir yatırım oldu. Ha belki devlete geçince tekrar bu sefer yatırım yapılır onu bilmeyeiz lakin ben de devlete dönüp özel statü verilmesinden yanayım.

Okullara çekilen fiberlerin bedelini ödeyip ödemediklerini bilmiyorum.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam müdürlükten ögrendim ödüyormuş
    Peki hocam yinede şansımı deneyeyim teşekkürler.

Ben Telekomun yollarda hiç turuncu renkte kablo kullandığını görmedim genelde Superonline kullanıyor turuncu renkte kabloyu

• sozman1 S kullanıcısına yanıt
    Farklı rneklerde kablolar mevcut. Bakın soze atayım bir tane atayım fotoğraf.
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

O zaman iş değişir hocam siz bu işin içindesiniz daha bilgilisiniz benden :)

Hocam teknik iptal nasıl oluyor bilginiz var mı ? nick kontrol edin sorun var gibi sizi ekliyemiyorum
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
    Hayır işin içinde değilim.

• Ben eklwyebiliyorum bende sorun yok.

Hocam gine forumda sorum öyle benim başıma 1 ay dh giremedim yeni şifre verdiler olmadı sonra tam üye yaptılar düzeldi
    Karıştırdım hocam kusura bakma

Estwğfurullah ne kusuru.

• bizim t11 de turuncu kablo var
    Bence Türk Telekom devlete ait olmalı TTnet ise özel olmalı.
    Ülkedeki iss ile son kullanıcıya kadar olan tüm fiber altyapısı sadece Türk Telekom a ait olmalı.Turk telekom internet kullanan son kullanıcıdan düzenli olarak alt yapı maliyetlerini karşılayacak 30 TL gibi zorunlu bir ücret almalı.Turk telekom altyapısı ile internet hizmeti veren iss lerin tarife ücreti ayrı ödenmeli olmalı. Yurt içindeki son kullanıcı ile iss arasındaki altyapı turk telekoma ait olur bu sayede arızalara,yatırımlara hızlıca müdahale edilebilir.
    Sehirler arası altyapı ve Yurt dışı çıkışları iss ye ait olmalı bu sayede iss ler kalitesiyle ön plana çıkabilir.
    Türk Telekom sadece son kullanıcıya kadar fiber götürdüğü için Türkiye fiber ile hızlıca tanışabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 28 Kasım 2016; 21:46:7 >
  • Maliyet - kâr ? Direkt son kullanıcıya hizmet verip daha fazla kazanmak varken niye böyle bir işe girişilsin. En büyük eksik rekabet.

Alt yapı konusunu ancak devlet çözebilir.

Ayrıca bu işten en çok devlet karlı çıkacak.

Devlet sadece son kullanıcı ile iss ye kadar köprü görevi gördüğü için tek işi fiber ağını genişletip daha fazla son kullanıcıya ulaşacak bu sayede daha fazla kişi yüksek hızlı internet kullanmaya başlayacak.

iss ler ise sadece sehirler arası altyapı ve Yurt dışı çıkışlarından sorunlu olduğu için daha az maliyet ile karşılaşacak.Daha fazla yüksek hızlı tarife kullanan müşterisi olacak ve mahalle bina santral kaynaklı arızalar ile uğraşmayacak,evlere alt yapı götürmek zorunda kalmayacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da bir çözüm önerisi tabi ki. Ama bana kal8rsa en manrıklısı hisseleri geri alıp özel statü vermek olur.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.