Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53.239
Cevap
264
Favori
4.113.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elbette ancak Antalya dan örnek vereyim. Lara semtindeki bir apartmanda ihtiyaç olmadığı halde Türk Telekom,Uydunet,Vodafone fiber altyapısı var.Ancak Kepez ilçesindeki bir sitede adsl var.
    Kepez Antalya nın en büyük ikinci ilçesi,Lara ise maddi durumu iyi insanların yaşadığı bir yer.
    Ancak Lara da genellikle yaşlı kesim yaşadığı için internet kullanımı
    Çok düşük,Kepez ise genç kesim sayesinde bu konuda lider ancak kepez adsl e mahkum.
    Bu tür saçmalıkların önüne geçmek için her eve tek altyapı ve bu altyapıyla her iss den hizmet alabilmesi sağlanmalı bunu ise ancak devlet sağlar.
    Bugün Anadolu nun en unutulmuş yerinde bile adsl varsa bu devlet sayesinde.
    Özel sektör sadece para kazanma odaklı olduğu için ülkeye fiberi yayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 28 Kasım 2016; 23:24:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    keşke dondurmasaydım sorun o zamanlar benim kabloda çıkmıştı zaten çok basit bir sorundu kendim bile çözebilirdim ama birsüre dondurdum o arada söylediğiniz durum %100 oldu vay uyanıklar neyse geçmişe dönemeyiz. Şimdi ben superonline almayı kafaya koydum kesinlikle alacağım şuanki türk telekom aktifken superonline adsl da aktif olur mu hocam ayrıca türk telekomla 3 aylık taahhütüm kaldı bunun 2 ayını turkcelle karşılatmayı düşünüyordum işler karıştı ?
  • O konuda haklısınız. Yıllar boyu döşeyerek 7 milyon küsür altyapı yaptı devlet. Özel statü derken şunu kastediyorum. Devlet diyelim ki Türk Telekom'un hisselerini satın aldı. Özel statü verecek yani Türk Telekom için belli bir sermaye belirleyerek kârını giderini şirkete bırakacak sadece vergi alacak. Böylece şirket hem kârından iyi bir kısmı altyapıya ayıracak hem de gelişecek. Hem de devlete yük olmayack. Tabi bu neden zira zaten küresel kriz mevcut ülkemizde de en önem verilen sektörlerden biri değil telekomünikasyon bu sebeple özel statü verilmezse ciddi para ihtiyacı durumunda devlet diyebilir ki ekonomik sorunlar mevcut bu sene jiç yatırım yok 2000'lerin başında olduğu gibi. Şimdi yanlış anlamayın lütfen fikrinizi yermek maksadıyla yazmıyorum ama sadece erişim altyapısını Türk Telekom'a verip omurga kısmını özel sektöre vermek bir hata olacaktır. Zira erişim ve son kullanıcı kısmını atarsanız omurga veri merkezi taşıyıcı olarak Türk Telekom Avrupa'nın en büyük operatörleri arasında. Bu yatırıma rağmen 240 bin km fiber omurga (Türk Telekom İnternational ile birlikte), SMW5 konsorsiyumuna dahil, 40 küsür veri merkezine sahip bir kurumu öldürmek olacaktır adeta. Şimdi bu meseleye sadece son kullanıcı hizmet kalitesi olarak da bakılmamalı bence. Zira Türk Telekom'u Avrupa'nın en büyük Telekomünikasyon şirketi yapabiliz. Hayal değil zira en büyük avantaj bu konuda nufusumuz. Ki düşünün Türk Telekom'un Avrupa'nın en büyük operatörü haline getirirseniz bunun ekonomimize sağlıyacağı faydayı hele ki böyle bi küresel ortamda. Bu olsun gerisi fazlalık işler başarılı bir genel müdür ve devletçe İSS'lere sağlanacak formalite işlerindeki kolaylıkla erişim altyapısını geliştirmek dert olmayacaktır.

• nüfus açısından almanya ile yakın yada aynı oldugumuz için soruyorum,onlarda alt yapı nasıl ? tek daireli apartmanlarda fiber varmı?En ücra köyde adsl felan varmı?Sanırım Türkiyede adsl hizmeti almayan yer yok,telefon kabloları ile.
  • Almanya'da herhalde 4 milyon km fiber olması lazım ama heryere gitmiyor bu fiber. ADSL kalmamış olabilir Almanya'da zira AB şartlarımdır her nelerse onlara göre kalkmalı. Türkiye'de de toplam 300 bin km fiber var (araaki farka bakar mısınız ayıp yahu). Biz de bu AB işinden dolayı zamanla ADSL'i kaldırmayı planlıyoruz bildiğim kadarıyla 2017'den itibaren başlayacak. Ha AB ile olan politik kriz nasıl etkiler bir fikrim yok ?

Hocam Almanya'da genel durum nedir @mustifb

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    birde şöyle bir durum var,almanlar bir şehire toplanmamış,her şehiri 500-600-700bin civarı nüfusu var.Sırf istanbulda 20milyon nüfus var %90ı internet kullanıyor,yoğunluktan dolayıda hızda düşme olur değil mi?
  • Mesajı nednese düzenleyemiyorum. Buradam ekliyeyim. Türkiye'de hanelerin %98 olarak DSL altyapısına ulaşılabiliyor. Avrupa'da müstakil evlere fiber çektiklerini zannetmiuorum. Avrupa'da FTTC oldukča yaygın. Amerika'da belki çekiyorlardır müstakil evlere. Bir de Japonya diyeceğim ama Japonya'da müstakil ev yoktur herhalde.

• Bagwell486 B kullanıcısına yanıt
    Bakır altyapılı yerlerde sorun olur da fiber giden yerlerde bir sorun olacağını sanmam.

Benim düşündüğüm sistem aslında Devletin tüm isslerden son kullanıcı ile iss arasındaki altyapı satın alması ve bu konuda tek yetkili olması yani sadece Türk telekomu kapsamıyor.Ben örnek olması için TTNET olarak isimlendirdim.
    Türk Telekom omurgası ile iss,mobil operatör olarak yoluna devam etmeli ve omurgasını kimseyle paylaşmamalı.
    Her iss kendi omurgasını kurmalı.
    Kriz konusunda ise Devlete düzenli olarak para getiren Türk Hava Yolları gibi kurumlar etkilenmez.
    Tek amacı son kullanıcı ile iss arasındaki altyapıyı sağlamak ve altyapıyı genişletmek olan bir kurum kullanıcıdan gelen alt yapı ucretiyle alt yapısını genisletebilir diye düşünüyorum.
    Son olarak sizin söylediğiniz gibi Türk telekomu oger telekom dan alıp yeniden özelleştirip,özel statü verip avrupanın en büyüğü yapmaya çalışırsak Türk Telekom büyük bir tekel olmuş olacak.
    Her özel firmanın yapacağı gibi rakiplerini ezmeye başlayacak.
    Altyapısını kullanan diğer iss lere zorluk çıkartacak. Sektörde tek sözü geçen firma olacak.Eğer bu kadar güçlenecekse yoluna özel firma olarak devam etmemeli.

• Bu da güzel bir fikri gibi duruyor ama bu modelde alternetif ISS'lere güvenmiyorum.

Özel stat7ye ise Türk Hava Yollar8 güzel bir örnek ne devlete yük olmayacak hem de amaç sürekli altyapıyı geliştirmek olacak ve özel sektör olmayacağı için iş çirkimleşmeyecek ama tek sonrun çok güçlü bir tekel olacak olması.

Düzenleyemediğim için burdan ekliyeyim. Özelmswktör olmayacagı kısmı Türk Telekom özel sekt9rün olmayacagı için olacak.

• Hocam düzenleme yapamıyorum nedense ekliyeyim bir yanlış anlama olmuş ben özel sekt9re verip özel statü vermekten bahsetmiyorum devletin alıp özel statü vermesinden bahsediyorum.

Aslında Türk Telekom özel olacak sadece tüm iss lerin son kullanıcıdan merkeze kadar olan alt yapısı devlet tarafından satın alınacak ve son kullanıcıya sadece devlet fiber getirecek.
    Ancak bu olacak olsa bile Türk telekomun devlete geçmesi beklenmek zorunda.

Kesin olan tek şey ise Fiber in Türkiye'de yaygınlaşmasının uzun bir süre alacağı.İstenilirse fiberi yaygınlaştırmak için onlarca yol var ancak yetkililerin bizim kadar düşünmediğini düşünüyorum.

• Yani amaç geliştirmek olsun mutlaka bir yol bulunur tabi. Ben bu sekt9rün biraz üvey evlet muamelesi gördüğünü düş7nüyirum halbuki şu anda dahi ekonomiye yapt8ğı katkı hiç azımsancak degildir. İkgi gösterilirse Avrupa'n8n en önde şirketlerine sahip olabiliriz.

• Tuna152 kullanıcısına yanıt
    Başka Bir İSS'ye geç pek sorun yaşayacağına inanmıyorum 10 aydır Türknet kullanıyorum 1 kere bile hızımı kısamadılar.
    Sizin hat zayıflamanız 29.6 16 mb hız alabiliyorsunuz benim 26 ben 13 mb hız alıyorum
    Başka İSS'ye geçince bütün çakallıkları yapıyorlar yakında inşallah DSLAM dolabı gelirde değiştirirler şu eski dolabı şikayet ede ede bıktım.
    başkasına geçince bu sorunların giderileceğini düşünüyorum kesinlikle hemde ama türk telekom gibi zorba bir kurum nasıl çakallık yaparlar ne yaparlar mesela ?
  • Tuna152 kullanıcısına yanıt
    2 hafta önce arkadaşımı Türknet'e geçirdim 1 hafta bekledi sonra ankastre kutusuna takılı olan kabloyu değilde yeni bir kablo takıp orayı aktif etmişler ben gidip ankastreye bu kabloyu bağlıcam fakat bilmeyen bir kullanıcı isyan eder ve elektrikçi çağırmak zorunda kalır.
    Ama hat açıldıktan sonra pek sorun yaşacağını sanmıyorum.
  • sozman1 S kullanıcısına yanıt
    Konudaki resimlere bakarsanız Türk Telekom'un turuncu kablolarının resimlerini attığımı göreceksiniz

Önemli olan kablonun rengi değil kimin çektiği ve ne amaçla kabloları döşediğidir.
    istediklerini yapsınlar bir sınırı var onunda diğerleri daha iyi hizmet veriyordur eminim çünkü türk telekomda yoğunluk var ben en kısa zamanda farklı iss lere yöneleceğim
    Hocam önce veri merkezleri kurulması şart yurtdışına giden veri %95 buluyor para yurtdışına gidiyor yalan mı? Böyle olursa akk 2023 de olsa kaldırmazlar

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.