Dsl hala fazla biliyorum ama orada vatandaş artık hızdan vazgeçti internet sinyali var mı var hıza bakmıyor başka öncelikleri var vatandaşın demek istiyorum. Burada ki bizler işte hala dsl konuşuyoruz. |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2617. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ama gözden kaçırılan bir nokta var bakır kablo durumu başıma iki kere geldi. Hat değerlerim normal ama fazla crc ve kopma oluyordu. Suçu bana atıp gidiyorlardı. Sonrasında bir tane bilgili TT çalışanı geldi dolaptan ankastreye ölçüm yaptı yol arızalı dedi iki kere hat değiştirdim böyle. Çalışan iyi ki zamanında fazladan hat çekmişler diyordu. Benim mahalle komşu mahalleler hep 2012-2011 Alcatel sesli çalışanlar oluyordu ertesi gün hallediliyordu. Kabini deplase ederken bile kaldırıp yan yatırdılar tekrar montaj yaptılar hala taş gibi çalışıyor. Eminim ki Alcateller pahalıdır ama parasının hakkını veriyorlar. Ama kutular bir 10 yıl daha gitse bile asıl sürprizi bakır kablolar yapabilir. Aşırı sıcaklar sadece kabinleri değil kabloları da yoruyor.
-
Bakır kabloların ek yerleri düzgün yapıldığı sürece hiçbir sorun olmaz merak etmeyin, çok kalın ve sağlamlar, zamanında paslanmaz askı teller ile monte edilmişler.
-
Doğru ama o kadar da kusursuz değiller bizim sokak başlarına kadar rögar sonra bina cephelerinden havai şekilde geliyor yerin altında başına geleceği çok şey var sonra bina cephelerinde sıcak soğuk etkenleri geçtim insan kaynaklı çok sorun var başıma gelenleri söylediğim gibi bölgemde bakır kablolar 80'li yıllardan kalma artık eskisi gibi mükemmel çalışmıyorlar. Ama kabin sorunlarının yanında daha ufak bir sorun olarak kalıyor. Demek istediğim bu da hesaba katılmalı.
-
-
Bugün tt müşteri hizmetlerini aradım altyapı fiber gözüktüğünü söyledim. Satış birimine aktaralım dedi. Adres sorgulaması yaptılar fiber altyapınız mevcut abonelik alabilirsiniz dedi. Benim binama fiber kablo ve kutunun konması ve dairelere obk kablo çekilmesi 2-3 gün içerisinde gerçekleşti. Bu işlemlerde 2 ay sonrada altyapı sorgusunda gözükmeye başladı. Sizde altyapı fiber gözüküyorsa satış birimine bağlanıp bilgi alabilirsiniz bence
-
Dostum fiber bizde sadece evlere kablo çekildiğinde kutu bile yokken 1 ay sonra göründü olay görünmesi değil mh görünüyor diye sinyal bile yokken randevu isteyip ekip yollayıp kurulum yapacak sinyal yokken bu nasıl olacak diyorum cevap yok üstüne fiber aboneliğine geçişi yaparsak ayrı bakır kablodan gelen ADSL de kesilecek diyor iyi de zaten fiber hatta da sinyal yok henüz ne alaka ADSL kesiyorsun
Ayrıca bu senin dediğin bölümdü sanırım çünkü fiyatı tarifeyi hızı söyleyip onay istedi onayı versem olmayan fiber sinyaliyle nasıl kurulum yapılacaktı aşırı saçmalık
kısaca onay versem ben kim bilir ne kadar süre internetsiz kalacaktım ne mh ne satış birimi bir halt bilmiyor. Neyse sonradan ilçede bağlı bulunduğum müdürlüğe gittim dedi çalışmalar sürüyor geçiş yapma biz haber vereceğiz dedi, böyle tuhaf işler diyarı bu tr
-
Hocam senin iş de meçhul bizim her şey takılı sinyal yok
senin ya birden gelir yada aylar sürer hiç yokmuş gibi davran bence
-
Akışına bıraktım zaten ama içten içenede kafama takılmıyor değil
Hocam sinyal olmadığını nerden biliyorsun?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle zaten internet var hızlısı bizi bozar
Sinyal olsa sitede 56 haneyiz biri bağlatırdı mutlaka ki tt müdürlük ile konuştum var deyip geçin derdi
-
Bu gün Telekom müdürlüğüne tekrar gittim. Erişim planlama daki görevli adres bilgilerimle sistemlerinde kontrol etti. Kapı komşumda fiber tanımlı olduğunu ısrarla belirttim. Peki. Siz fiber dönüşüm için talepte bulundunuzmu dedi dedim yok
Müşteri hizmetlerinden talep oluşturduk. İlgili saha ekiplerine mail atıldı. Gelecek ekip onaylarsa dönüşüm olacağı söylendi. İşler biraz yoluna girdi gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün aynı şekilde bende TT müdürlüğüne gittim. fiber proje yetkilisi ile bizzat görüştüm. Altyapı sorgusunda gözüktüğünü söyledim. Sinyal olmama durumu olabilirmi diye sordum. Fiber abonelik alabilisiniz dedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 16 Eylül 2024; 19:4:31 > -
-
Aynı bizim gibi önce bu kablo takıldı 1 aya dışa turuncu fiber kablo 3 ay sonrada kutu
bende sizin gibi habersizken kabloyu görmüştüm tek fark hiç fiber gelsin diye talepte bulunmadım
Not o kabloyu sonradan kapı üstünden duvarı delip içeri soktular umarım size de yaparlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Eylül 2024; 2:28:29 > -
Hangi şehir,ilçeydi hocam sizin?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şehir değil bursa ya 80 km mesafedeki ilçesindeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Eylül 2024; 7:29:43 > -
Hocam bu sabah ana hattı çekiyorlar menholden ,kutuyu koymaya geldiler. Bugün ana hatda çekildi fiber bask koyulma işlemi kaldı sadece. Kazı yapmadan sitenin bahçesindeki su borularının altında cırt kelepçe yaptılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibcg1995 -- 18 Eylül 2024; 13:4:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba hocam hayırlı olsun :) İnsallah en kısa sürede aktif olur ve ont ile router fotoğrafını da görürüz.
-
Sayenizde oldu hocam, 10 senede gelmeyen fiber ıslak imzalı bir dilekçe tavsiyenizle geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Katkım oldu ise ne mutlu bana hocam, dualarınızı beklerim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X