Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2615. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Alp-1905 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53.250
Cevap
265
Favori
4.115.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26132614261526162617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Onu bilmek için artık BTK'da çalışmak lazım :) Yıllar önce Telekom yurtdışı çıkış kapasitesini açıklardı. O dönem Telekom dışında da kayda değer yurtdılı çıkışı bulunmadığı için yuvarlak hesap bu kapasitedir diyebilirdik ancak artık hem Telekom açıklamıyor hem de diğer telco'ların da ciddi yurtdışı çıkış kapasiteleribulunduğu için herhangi bir telco'nun çıkış kapasitesini bilsek dahi toplam sayıyı artık tahmin etmemiz pek mümkün olmaz.

Zaten artık spesifik bir değer de değildir muhtemelen çıkış kapasitemiz zira dönemsel olarak dinamik olarak kapasite kiralaması da yapıyor olabilirler transit taşıyıcılardan.

• 1080pHD 1 kullanıcısına yanıt

Toplamı bilemeyiz lakin şöyle değil sistem atıyorum 1 milyon abonem var hepsine 100 mbps verecek kadar yurtdışı çıkışı alayım demezler. Kullanım oranına bağlı olarak anlık ne kadar veri tüketimi varsa o kadar hız sağlayacak kadar altyapı kuruyorlar. Yavaşlama olduğunda yani altyapı yetmediğinde yatırım yapıp kapasite arttırıyorlar. Kervan yolda düzülür hesabı.

• Sabah sabah evden çıktım, bir baktım saha dolabının kapağı açık, baktım acaba kapatabilir miyim diye ama adamlar kilidi kapalı konumda bıraktığı için kapatamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nighty kullanıcısına yanıt

2017, 2018 gibi bir ara pinglerde artış hissettim. Sonradan baktığımda Interroute yerine Seabone kullanmaya başladığını gördüm. O zaman başladı cimriliği. :D

• Merhaba. Binaya turuncu kablo çekildi ve kutu konuldu. Ancak dairelere 1 senedir kablo çekilmedi. Bir kaç gün önce kontrol ettiğimde altyapı sorgusunda fiber görünmeye başladı. Türk Telekom ile irtibata geçip fiber dönüşüm talebi oluşturdum. Randevu tarihi verildi. Ancak daireye kablo gelmediği için olumsuz sonuçlanma durumu var mıdır?

• dr20mouse kullanıcısına yanıt

O sadece bizim ülke için geçerli değil ki dünyadaki tüm sağlayıcılar için geçerli. Öyle olmasa Youtube'da bir video Sofya'dan aktarılırken diğeri Frankfurt'tan hatta dünyanın öbür ucu ABD'de bir eyaletten bile aktarılıyor. Hatırlayın pandemi döneminde Netflix video kalitelerini düşüreceğini açıkladı. Yine Avrupa içerisinde IP Transit ücretleri ABD'ye göre daha düşüktür. Tabii biz daha fazla dibini sıyırıyoruzdur ona diyeceğim bir şey yok. Nihayetinde biz FTTH yapıp kusura bakma ya sizin bölgede şu anda 100 Mbps üstü veremiyoruz denilen ülkedeyiz. Yani adam lokalde henüz 1 Gbps verecek bir altyapı kurmamış kaldı ki yurtdışı için herkese 100 Mbps verebilsinler öyle bir dünya yok. Yurtdışı çıkışı olarak kişi başı 1 Mbps bile düşmediğine eminim ama ıspatlayamam.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Beğenmediğimiz Telecom Italia bile network altyapısını güncelledi. Sadece İstanbul kapasitesi terabitlere ulaştı, eskiden sadece Mednatulius üzerinden trafik taşırdı şimdi Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden karasal 2 yeni rota açtı. Hala pingleri diğer sağlayıcılara nazaran yüksek ama Avrupa'nın en ucuz kapasitesini satıyor ve yıllardır bu ünvanlarını kaptırmadılar.

• Telekom bu konuyu okuyor sanırım yazdıklarımı okuyup kutuyu takmışlarTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  fakat içe değil dışa takılmış görsem belki içe takın derdim, neyse komşu beni aradılar deyince bende aradım fakat sinyal gelince mesaj yada ararız öyle geçiş olur dedi komşu nasıl geçtim dedi çözemedimTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

• techturch T kullanıcısına yanıt

Her bölge ters iş yapıyor demekTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] bize de 3 ay önce tüm kablolar çekildi kutu yeni takıldıTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Maalesef olumsuz sonuçlanma durumu var? Sizin talebiniz üzerine kuruluma gelecek olan T.Telekom ekibi OFDK'dan abonelere dahili tesisat fiber kablosu (=OBK) çekilmemiş olduğunu görünce birşey yapamaz, geldikleri gibi dönerler. Çok çok, abonelere OBK çekilmemiş olduğunu rapor ederler...

Acaba size 1 yıl önce, yani OFDK takıldığında, Telekom ekibi (ki bu taşeron ekiptir...) "siz çektirin" diye OBK bırakmış ama yönetici bunu ihmal etmiş olabilir mi?TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Darısı başımıza
    60. Gün kutu takıldı kablo çekmeye gelende olmadı altyapıdada gözükmüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

Telekom o konularda başarılıdır. Çok şükür gigafiber geldi de kurtuldum kanserli firmadan.

• blackforreal kullanıcısına yanıt

Ne ters adam bunlar yawTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  kimisine kutu takıp kablo takmaz kimisine (bizdeki gibi) evine kadar kablo çeker kutuyu 3 ay sonra takar tam türkiş bunlarTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] bizde kablo takıldı alt yapı göründü ama 3 aydır kutu yoktuTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  neyse bakalım ne zaman salacaklar kabloya fiberiTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  umarım sizlinde çabuk olur kablo işiTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• mafaky kullanıcısına yanıt

Ne manyak iş bu kablo yoksa fiber de yok yahu kutuyu niye koydun be mübarekTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Valla bana yada sitede kimseye kabloları çekmeseydi hiç uğraşmazdım, artı sitede de kimse uğraşmazdı. Hem kablo çektir dünya para ver hem üstüne beyler hazıra gelip bağlasınlar sonra her ay onlara para ver ohh mis gibi işTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] neyse ki bizdekiler her ay para kazanmak istiyor ki her şeyi taktılarTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Eylül 2024; 3:1:5 >

Çakal bunlarTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Böyle bir şeyi ordaki TTnet personelinin bilgisi dışında yapabileceklerine pek ihtimal vermiyorum. Danışıklı dövüş olma ihtimalı var bana kalırsa. Hem taşeron firmada TT kablosunun ne işi var. Öyle bir ülke de yaşıyoruz ki, her şeyin arkasında bir çapanoğlu arıyoruz. Ve malesef çoğu zaman da hakkaten bir çapanoğlu çıkıyor.

• nighty kullanıcısına yanıt

Türk Telekom sahadaki pekçok işi taşeronlara yaptırıyor. Bu nedenlere dahili tesisat olarak çekilen OBK'ların (yani T.Telekom'un kablo üreticisinden satın aldıklarının) taşeronun "zimmetinde" olması normaldir, yani burada bir çapanoğlu durumu yok. Onu da bırakınız, Telekom için çekilen kalın, çok damarlı turuncu renkli fiber kabloları da taşeronlar çekmekte...

• selamlar beyler.

kısaca durumu anlatayım arıza kaydı bırakmak için telekomu aradım. otomatik kayıt olarak işte binanızda fiber destekleniyor. yakın zamanda fibere geçebilirsin. normal bakır kabloları zaten biz bitireceğiz gibi bir ses kaydı dinletti. başvuru için 1 e basın dedi bastım hiç bişey olmadı :)

şimdi sorum şu,

-buna geçsem aylık faturamda artış olmadan devam edebiliyor muyum ?

-kurulum için benden bir ücret istenir mi.

telefonda destek bulamadığım için buraya yazdım teşekkürler.

• FlyingHigh F kullanıcısına yanıt

Şu anda herhalde VDSL (bakır altyapıdan) internet kullanıyorsunuz.

Peki de binanıza Telekom'un fiber altyapısı (FTTH=Eve kadar fiber) geldiğine emin misiniz? Binanıza turuncu renkli kalınca bir fiber kablonun çekilmiş olması ve bunun OFDK denilen binada fiber sonlandırma ve bina içi fiber dağıtım kutusuna takılmış olması lazım. Son olarak bu OFDK'dan abonelere (dairelere) dahili tesisat için ince fiberoptik kabloların çekilmiş olması (ya da kısa vadede çekilecek olması) gerekir.

Bütün bunlar tamam olduğunda ve Telekom OFDK'da Fibernet'i aktifleştirdiğinde aboneler FTTH için müracaat edebilirler.

Eğer T.Telekom'un ISS'i olan TTNet'den FTTH aboneliği tesis ederseniz dönüşüm ve kurulum için sizden bir ücret alınmaz. T. Telekom altyapısından hizmet veren alternatif ISS'lerden FTTH hizmeti alırsanız aktivasyon (dönüşüm) ve kurulum ücreti öder ayrıca size verilecek Fiber Modem için de aylık kira ödersiniz... Mevcut VDSL paketinizin FTTH'da aynısı için de ek aylık ücret ödemezsiniz. Ama hızınızı arttıran bir pakete geçerseniz (FTTH'da 1000 Mbps DL/50 Mbps UL paketine kadar seçenekler var...) tabidir ki yeni ve arttırımlı bir aylık ücret ödeyeceksiniz.

• mafaky kullanıcısına yanıt

evet hocam vdsl kullanıyorum.

işin teknik kısmına malesef hiç hakim değilim.

dediğiniz şeylerden hiç bir şey anlamadım desem abartmış olmam.

Sadece demin çagrı merkezini aradığımda dediğim durumu yaşadım.

• 
Sayfa: önceki 26132614261526162617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.