Geçen biliyorsun her yeri su bastı belediye çok kötü fabrika yok maaşlar düşük tek iyi yanı nüfusu diğer ilçelere göre yüksek. Bafra’ya yatırım beklemezdim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2632. sayfa)
-
-
Aynen öyle onlar
bu arada hızı 75 mbps yaptım upload fazla artmıyormuş ilginç telefonda 82.78 16.26 çıkıyor ve FAST com da yüklü baya indi kablosuz test olduğu halde 138 çıktı. Önceki 50 mbs hız varken yüklü 350 civarıydı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Ekim 2024; 3:58:34 >
-
bugün çalışanlara sordum . Caddenin karşı sırasına tüm hanelere fiber çekiyoruz dediler
6-7 apartmana turuncu fiber (6damarlı) çektiler diger apartmanlara 2li gri kablolardan çekiyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hız arttıkça daha keyifli hale geliyor internette gezinmek. Ben 100 kullanıyorum ama 200 ya da 500 de canım çekmiyor değil😀
Sormayın yıllardır 13 mbps ve 065 upload kullanınca şaşırıyor insan ama fiyatlar fazla olunca da zor oluyor 200 bende istedim de fiyat fazla geldi 24 50 derken 75 yaptık bu da son olur artık 100 yapacaktım da nokia ont sorunluymuş nedense bu hızda yapmaya çekindim altta kablosuz wifi 6 destekli diğer pc de takılı kablosuz cihazla yaptığım test daha ne olsun zaten onların modemi söküp iyi bir modem de aldık masraf çok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Ekim 2024; 4:58:42 >
-
Onlara vır da Bize yoh mi deseydin ya ama size de gelir bence bizim ilçeye asla gelmez diyorduk sitede talep bile yoktu ama geldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Ekim 2024; 21:13:48 > -
Re650 extender ile 100mbps kullanırken arada az 3m mesafe varken bile en fazla 85mbps alıyordu, 200mbps yaptıktan sonra mantıken 170mbps falan olur diyordum şuan durum şekildeki gibi oldu.. sanırım önceki zyxel dx3301 modem extender ile anlaşamıyordu, son durumda extender üzerinden sonuç bu şekil
verdikleri modem lg8245x6-50 modem baya iyi çıktı.
-
100 mbps de ont cihaz nokia saçma bir şekilde sorunluymuş o yüzdendir belki yoksa benim de 50 mbps hızda 52 yada 55 mbps çıkıyordu şimdi hızı 75 yaptım 78 veya 82 mbps çıkıyor kısaca 100 olmadıkça sıkıntı yok ont de bu ne saçmalık
-
ONT dediğimiz kutu kendisine takılan (sonlandırılan) OBK deddiğimiz dahili tesisat kablosuna zarar vermez. Ancak OBK, ONT'de sonlandırılırken ucuna yeşil renkli APC konektör takılıyor ya... OBK sonlandırılırken içindeki çok ince fiber kıl (core) sıyrılıp bir şekilde o yeşil konektöre sıkıştırılıyor. Bu işeme FAOC ("Fast Connector") montajı deniliyor ki bu çok sağlıksız bir sonlandırma şekli. Sağlıklı olan Füzyon'la yapılmış konektör bağlantısı. FAOC'de bu fibder kıl konektör içinde yerinden çıkabiliyor ya da kırılabiliyor... Hadi tek çare T.Telekom'a arıza kaydı bırakmak, teknik elemanın gelip o konektör bağlantısını yenilemesi. (Ya da bu işi sizin yapmanız ama hem el becerisi hem de 2 adet alet gerekiyor... Bugünkü piyasa değerleri 2.500 TL civarı olsa gerek!)
T.Telekom ONT sonlandırmalarında maalesef füzyon işlemi uygulamıyor zira füzyon cihazı oldukça pahalı ve normalde kuruluma gelen elemanların yanına verilmiyor.
Daha dün başıma geldi. Evde kimse yokken (Ekim 12) temizlikçi hanım gelip temizlik yapmıştı. Herhalde ONT'nin üzerinden toz almaya kalkmış ve konektör oynamış. 4440375'in dediğine göre HGW (=Fiber Modem) ayın 13'üne kadar IP alıyormuş ama sonrasında gümmm.
Tamirata gelen eleman şu son zamanlarda FTTH kurulumundan çok bu tür onarım işlerine gittiğini söyler.
Ancak bir başka Forum'da yazan ve T.Telekom'da sahada da çalışmış, Telekom'un donanım alt yapısını iyi bilen, sözüne güvenilir bir kişi bu tür konektör arızalarının Santral'daki OLT kartına kadar zarar verebileceğini, dolayısıyla zarar gören OLT portuna bağlı kaç abone varsa (bu 32 veya 64 hatta belki 128 abone olabilmekte T.Telekom'un uygulamalarında....) hepsinin FTTH hizmetinin kesilebileceği uyarısında da bulunmakta!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 19 Ekim 2024; 7:56:51 >
-
FÜZYON CİHAZI PAHALI BAHANE bunu diyen Telekom'sa yemezler abonelerden dünya para alıyorlar. Türk kafasından dolayı o cihazla bağlantı yapmıyorlar işlerine gelmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Ekim 2024; 8:9:22 > -
100mbps ta bakır altyapıdaydım o bakımdan benim durumda ilk şüpheli modem. Extendet ı ethernet ile modeme bağlayınca 100mbps a yakın değer görüyordum.
Tabi ki işlerine gelmiyor... Füzyon işleminin (OFDK tarafında) daha kolayca yapılabilmesi için herşeyden önce kutunun takılmadan önce bu operasyondan geçmesi gerek. Oysa taşeron ekibin birisi gelip kutuyu belki 2-2.5 mt. yüksekliğe asıp gidiyor. O esanada abonelere belki daha OBK'lar dahi çekilmemiş. O yükselikte OFDK'da füzyon yapmak (hele ki bu böyle 16'lı, 32'li bir OFDK ise)pratikte olanaksız. Anoe tarafında yani ONT'de her kurulumda bir kereliğine ikinci bir füzyon operasyonu söz konusu. Tak FAOC konektörü, iş o anlık bitsin gitsin!!!
-
Valla haklısın galiba, sevgili Ispanak Namık. İstanbul'a döndüm ve dakka bir, gol bir. Yan binada oturan kayınvalidem'de HGW'de Internet LED'i hepten sönük, Huawei ONT'deki LOS LED'i de kırmızı fasılalı yanıp sönüyor; bu HGW ile temas kurulamıyor, internet sinyali HGW'ye aktarılamıyor demek!... 444 0 375 uzaktan kumanda resetlemeyle denedi ama olmadı. Arıza kaydı bırakıldı. Ertesi sabah 8:30'da benim de aramın iyi olduğu saha elemanı aradı ve 1-2 saate geleceğini söyledi. Geldiğinde sıkıntı ortaya çıktı: ONT tarafındaki (yeşil) APC konektörünün içindeki OBK kırılmış. Artık Allah'ın işi mi, yoksa evde kimse yokken gelip etrafı toplayan temizlikçi hanımın marifeti mi - bilemem. Zira o hanım ayın 12'sinde gelmiş, işini yapıp gitmiş. 440375 de 13 Ekim'e kadar HGW'nin IP aldığını söylemişti. N'apalım: Yenmişle ölmüşe çare olmazmış!
Neyse Telekom'un elemanı gerekeni yaptı, Fibernet hemen geri geldi. O sırada benim "HGW takasını" çıtlattım. Yüzüme biraz da ters baktı: "Abi, beni ne diye uğraştıracaksın? Bir akşam, mesela saat 22:30 gibi, ONT ve HGW'yi toptan kapat. Saat 23:00'te de 440375'e HGW çalışmıyor ihbarını yap. Sana HGW açık mı diye soracaklar. Açık dersin. Onlar aslında modemin açık mı kapalı mı olduğunu göremiyorlar, sadece HGW'ye sinyal gdidip gitmediğini görüyorlar. Yeter ki senin (yapay) arıza bizim sisteme düşsün. Ben ertesi gün sana Huawei HGW'yi getiririm; Zyxel'i de geri alırım. İşlem tamam!..." diye pratik yolu gösterdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 20 Ekim 2024; 1:9:23 >
-
Bu arada fast.com upload hızlarını iyi şişiriyor 😄
Upload hızım 22 olduğu halde fast.com da 35 çıkıyor 😀
Benzer bir taktiği ADSL ile sürünen arkadaşa vermiştim. Onlar için önemli olan istikrarlı uzun süreli bağlantı senin 5 Mbps alabilmen umurlarında değil. Sürekli bir şekilde DSL bağlantısını kesip onlarca kez kayıt oluşturacaksın demiştim. Lakin adamlar fiber getirmemeye o kadar yeminli çıktı ki santralden yeni bir bakır kablo çekmişler. 2200 metreye yeni kablo çeksen ne olacak yaşasın 8 Mbps alabiliyor artık.
-
Daire içi sonlandırma yapılmadan direkt ONT'ye yapılan bağlantılarda o konektör içinden kırılma olayı oluyor demekki. Benim evde sonlandırma kutusu kullanılarak yapılmıştı montaj hiç sorun yaşamadım. HGW konusuna gelirsek arkadaş mantıklı konuşmuş çünkü keyfe keder cihaz değişimlerinde saha ekipleri bağlı oldukları yer ile sorun yaşıyorlar. Hatırlarsan bu saçma sapan Vestel DGW 9000 denen cihazı değişirken mırın kırın etmiştiler arıza yok tarzında. Halbuki alet kendiliğinden kapanıp açılıyordu ve internet bağlantısının kesildiğini de pek ala görüyorlar. Neyse uzun lafın kısası ilk değişimde mi yoksa 2. değişimde mi tam hatırlamıyorum (o zaman 3 tane Vestel cihaz eskitmiştim Telekom'un iş bilmezliği yüzünden) 2 kişi geldiler işte bağladılar falan kendi el cihazlarındaki sistem sıkıntılı çıktı işleyemedi yeni cihazın bilgilerini, bir yeri ararken yanındakine umarım falanca orada değildir yoksa bir dünya tantana edecek neden cihaz değişiyorsunuz diye dedi. Bu lafı kulaklarımla duydum. Dedim kendi kendime sanki keyfimize değiştiriyoruz. Sen o arkadaşın dediğini yap aranızın iyi olması da çok iyi gelir değişir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak Namık -- 19 Ekim 2024; 17:46:15 >
-
Zaten fast com bana hiç inandırıcı gelmedi
-
Valla ben tt modemi söküp koydum kutusuna kendi modemimi taktım mesh sistem var hız her yerde aynı 135 m2 evde Bu arada fiber de bakır var mı yahu bilmiyordum o turuncu kablo bakır mı yoksa
-
Türkiş kafa işte hocam alete ne gerek var ben elle süper takarım kafası
-
Fiber de bakır yok. Bakır kablo ile Vdsl de aldığım hız 100mbps tı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X