VDSL 100 Mbps vay be bizim burada vdsl aynı ADSL gibi anca 13 Mbps hız oluyordu |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2633. sayfa)
-
-
Merhaba dostlar,
Bulunduğumuz mahallede çoğu evde internet altyapısı (fiber) var, biz de başvurduğumuzda kazı yapılması gerektiği söylendi 7 aydır onu bekliyoruz, bir tanıdık vasıtasıyla bölge müdürlerine ulaştım, onun sayesinde süreç birden hızlandı bugün aradılar. Fakat, yan komşunun box'una bağlamak istiyorlar, evin önünde kazı yapılamıyormuş, sıfır asfalt olduğu için belediye tarafından türk telekoma ceza kesiliyormuş, doğruluğu var mıdır sizce yoksa yeni bir kazı ve box çalışması yapılmasını istemedikleri için mi böyle söylediler? Komşunun box'una bağlasak ne gibi sorunlar oluşabilir? Öneri ve fikirlerinize talibim.
İyi günler dilerim.
-
Sorun olmaz, önemli olan sinyalin yeterli seviyede gelmesi. Yer altından gelse bile bir portu 32...128 kişiye kadar paylaştırıyorlar, çok bir şey değişmiyor.
-
Çok teşekkür ederim hocam. Aslında görüşeceğiz yan komşumuzla, onun bahçesinden geçeceği için onayı gerekiyor herhalde, asıl çekincemiz yarın öbürgün adam evini satarsa vs yeni gelen kişi kaçak vs sanıp kesip atarsa gibisindendi. Uğraştırıcı olmaz mı sizce de?
-
Buna bir şey diyemem, herkes her an bir şey yapabilir :D
-
-
Hayırlı olsun.Benim 2 ay sürmüştü altyapıda gözükmesi umarım sizin kısa sürer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 24 Ekim 2024; 23:44:19 > -
Teşekkür ederim. Umarım kısa sürer zira kazıdan sonraki 6. ayın içerisindeyiz :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kutu bağlanıp evlere çekildiyse 10 gün civarı sürer en fazla. Alt yapı görünmesine takılmayın çünkü bizde sadece evlere çekilen beyaz kablo varken ve kutu yokken alt yapıda fiber var görünüyordu
-
o nasıl kilit ya. sanki anahtarı kırılmış da içinde kalmış gibi görünüyor. ince uçlu kargaburun var ise çevirilebilir gibi geldi bana.
-
Harbi kırıp kaçmış sanki
-
di mi, anahtar kalmış içinde. çıkarmak için uğraşmamışlar. pense ile veya içine girecek şekilde kenarlı bir şeyle tut çevir.
-
Bana da öyle geldi çünkü bizim kutunun resmine baktım öyle görünmüyor
-
Obk kablonun daire içlerine kadar çekilmesi 41 gün önce, ana turuncu kablonun binaya çekilmesi 36 gün önce, bina içi sonlandırma kutusunun konması da dün gerçekleşti. Kutunun içini göremiyorum ama bağlantılarının yapıldığını düşünüyorum. Artık bundan sonrası inşallah dediğiniz gibi en fazla 10 gün içerisinde tamamlanır.
Yok, bayağı bir kontrol ettmiştim ortada anahtar falan yok 😀
o zaman üst orta kısmı kanallı, kendi de yuvarlak olan bir anahtarı var sanki sizdeki dolabın. biraz daha net çekebilseydin keşke, biz bakınca içinde sanki kırık anahtar ucu var gibi görünüyor.
-
Açıdan dolayı da kırık gibi görünüyor olabilir...
-
Konu altyapıdan anahtara nasıl geldi yaw :D
-
Her halükarda binadaki dairelere (abonelere) tek tek kurulum yapılabilmesi için o kutunun (kilidi kırık olsun/olmasın) açılması gerekecek...
-
Onu da telekom dusunsun. Normali zaten kutunun kilitli kalmasi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X