Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2631. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53.145
Cevap
265
Favori
4.106.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26292630263126322633
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aldık bakalım 228 tl ya patlar yada gelirTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

İl ilçe neresi hocam bu iyi haber.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Ben de az önce konuşabildim. Şirket ismi yerine "kafanıza göre birşeyler yazın..." dendi. Vergi numarası olarak da 11 (onbir) tane 1 (bir) rakamı yazılacakmış. Perşembe günü İstanbul'a dödüğümde deneyeceğim. Bana şimdilik 2 takım gerekli olacak.

Daire içerisindeki gpon kutudan bahsetmiştim.

Saha ekibi geldi kesin çözüm için kablo başı ve sonuna füzyon bağlantı ile farklı bir kabloyu ek yaptı. Binadaki diğer abonelere de sıcak füzyon bağlantı yapılacağını söyledi. Ama yine içime kurt düştü çünkü eleman kablodan sinyal gelip gelmediğini görmek için bağlantı yaptığı yerin biraz gerisinden kabloyu büktü, koparsa muhtemelen yine oradan kopacak gibi duruyor bakalım arkadaş kendinden çok emin şekilde garanti verdi durumu zaman gösterecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 14 Ekim 2024; 12:2:21 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt

Samsun Bafra hocam, halen devam ediyor altyapı döşeme işleri

• Svideoz kullanıcısına yanıt

Sinyal gelip gelmediğini ölçmek için kablo bükmeleri de amatörlük ellerinde power metre varken. Kablonun bükülmelere karşı belli bir süre dayanımı vardır merak etmeyin. Füzyon yapmaları harika olmuş.

Bir de duvar için kutunuz olsaydı harika olacaktı.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Bende vergi no vardı girdim ondan sorun olmamış demekTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  keşke deseydin o vergi no bölümünü kaldırın diye TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Neyse benim siparişi kargoya vermişler baya hızlıymışlar gelince resim atarımTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Ekim 2024; 20:21:18 >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt

Sizin alt görseldeki ok ile gösterdiğim yerden kopmuyor muydu? öyleyse asıl oraya dediğim kutudan alıp hazır etseydiniz keşke gelen eleman oraya takardı o zaman derdiniz biterdiTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Ekim 2024; 22:7:15 >

• SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

Bende Bafralıyım Vdf kafaya taşmı düştü Atakum dururken Bafraya fiber getirmeye çalışmak.

• NitroNos kullanıcısına yanıt

Son 1 2 yıldır şehrin su ve kanalizasyon altyapısı değişiyor o yüzden heryer kazılmıştı büyük ihtimalle hazır bu firsat diye firmalarda altyapı döşüyor malum belediyeler sıkıntı çıkarabiliyor izin vermiyorlar vs vs.Şuan superonline ve vodafone altyapı döşüyor Bafra'da hocam.

• Hocam ben neden para harcayım diye düşünüyorum onların beceriksizliğini telafi etymek durumunda olmamalıydım zaten, sorun şimdilik çözüldü...

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Network alanım olmasa da yapılan hareketin amatörce olduğunu biliyorum da onlar nasıl bilmiyor ilginç olan bu. Evet olsa çok iyi olurdu, bükülen yerden kopmazsa uzun süre sorun çıkacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 15 Ekim 2024; 11:29:45 >
  • ont kablo koruma kutusu ve ara kablo geldi adamlar ek yapılır diye ayrıca bir ucu fişli de göndermişler sarı kablo uçlar gayet sağlam işte eve takılanda böyle olmalı ama saçma bir şekilde elle takılıyorTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Size gelen duvar kutusunun içindeki o bir ucuna konektör takılı olan kabloya "domuz kuyruğundan" mülhem olarak "pigtail lablo" deniyor. Siz siparişi öyle vermişsiniz, bunun pigtail kablosuz tipi de vardı ve 30 TLkadar daha ucuzdu...

Pigtail kabloyu kullanabilmeniz için OFDK'dan gelen OBK'nun ucunda Telekomcu'nun taktığı yeşil APC tip konektörü çıkartıp iki (ucu boşta) kabloyu füzyon işlemiyle birleştirmek gerekiyor jki zaten sizde belki de bölgebnizdeki Telekom'da o epeyce pahalı füzyon cihazı yok!

Sarı renkli patch kablo tabi ki fabrikasyon; o nedenle sağlam gözüküyor. Telekom, OFDK'dan çıkan OBK'ya mecburen elle "Fast APC Konektör" takıyor ki o da pek sağlam bir yöntem değil. Bu nedenle söz konusu bu kabloyu el falan değmeyecek şekilde bu duvar kutusunun içinde muhafazaya almak akıllıca bir yöntem oluyor. Kutudan da ONT'ye yeterince sağlam patch chord (sarı renkli, 2 ucunda yeşil APC konektör olan kablo) bağlantı yapmak çok güvenli. Yeter ki bu sarı patch chordu kesmeye, kemirmeye niyetli birisi olmasın!TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Füzyon cihazı pahalı olduğu için her ekipte bulunmaz bu yüzden elle yapılan konektör içindeki fiber kılı gergin olduğu için arızalanır. İlk kurulumda bir kaç hafta arızalanmıyorsa uzun süre dayanıyor ancak ilk kurulum sonrası arızalanma olasılığı çok yüksek.

• Fiber altyapıyı apartmanlara hangi kriterlere göre çekiyor
    Bulunduğum caddede tüm apartmanlar en az 25-30 senelik caddenin karşısındaki 3 apartmana çekildi
    Türk Telekom bayisinin olduğu binayı bile atladılar
    Bilen varsa yazabilir mi ?

• OBK kablonun çekilmesinin üzerinden 32, ana fiber kablonun çekilmesinin üzerinden de 27 gün geçti ama hala bina içi sonlandırma kutusu takılmadı. En son geçen hafta müdürlüğe gidip sorduğumda sırayla tamamlanıyor diyip yine bir süre vermediler. Bugün de Türk Telekom'dan çalışmaların tamamlandığına dair sms geldi. Ben de ilk başta kutunun takıldığını düşündüm fakat böyle bir şey olmamış. Ayrıca uzun yıllar VDSL aboneliğim var fakat internet altyapı sorgulama sitelerinde adresimde altyapı görünmüyordu. Bu mesajın üzerine tekrar sorgulama yapınca yıllar sonra VDSL olarak altyapı görünmeye başladı. Bu mesajın ve bu olayın anlamı nedir bilen cevap verebilir mi?

Mesajdan önce altyapı sorgulama:

Bugün gelen mesaj:

Mesaj sonrası altyapı sorgulama:

• @mafaky Evet pigtail kablo sonradan fark ettim ben onu sadece 2 uçlu Fiber Optik Adaptör SC/APC Simplex sanıp aldım boş kutu 34 tl civarıydı ayrı Fiber Optik Adaptör SC/APC Simplex 6.86 tl civarı aşırı fark yok 20 tl civarı fazla vermişim acemilik olsun dedimTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  evet o sarı kablo kemirmekten ziyade uçları sağlam takılmış presli kolay kopmaz diğeri de dursun belki bir gün füzyon cu buluruz işe yararTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  aldık artık TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  Valla hocam olmayacak iş değil tt o sarı kablodan 1 ucu yeşil bir ucu mavi takılı halde seçenek sunabilir de üste para istemesi gerek onu da bizim millet vermez o yüzden bu dandik bağlantılara mecbur bırakılıyoruz TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

@Drahmizm O zaman ben seçilmiş kişiyim 1 ay oldu kopmadı TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  koparsa zaten o kutuyu hazırlayıp çağırırım o iş bilmezleri tarif ederiz artık takarlar ama o kutuyu da bilmiyorlarsa pes derim artıkTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• e_capkan kullanıcısına yanıt

15 PUANLIK UZMAN SORUSU BUTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  Benim şıklar

1 kafalarına göre

2 potansiyel kalabalığa göre

3 talebe göre

yan tarafında 30 dairelik apartman var onun yerine daha eski 4 haneli binaya çektiler.

bence kafalarına göre .

• 
Sayfa: önceki 26292630263126322633
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.