Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: miskindvd , miskindvd , Ispanak Namık Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53.325
Cevap
265
Favori
4.118.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AKK'lerle ilgili biz paketlerimizden bazılarını BTK'ya onaylattık, çoğu onaylanmadı bekliyor. Alternatif sağlayıcılar ise yeni kotaları vs. belirleyebilmesi ve hazırlık yapmaları için 30 Haziran 2017'ye kadar süre aldılar. O yüzden kurumda AKK konuşulmuyor, diğerleri duyurunca bizde duyururuz diye. Zaten doğru düzgün tarifelerin çoğu onaylanmadı. O yüzden fazla umutlu olmayın, çünkü biz değiliz.
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Evet büyük Tip2-3-5-7'lerde geçerli olacak.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam ağlasammı bilemedim bu t11 lerin amacı ne ben anlayamadım ne işe yariyo bunlar t11 a kabini ile alamam yani bu hızları anladığım kadarıyla
    yani hocam bizim akk olayı taa.... 2017 haziranınamı kaldı valla onuda gelecek yılın başına kadar uzatırlar yani umutlar gelecek yıl başına kaldı :) bari 2 sene daha bekleyelimde direk akk kalkma yılına denk gelsin hiç uğraşmayak şu akk işiyle :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakko_76 -- 30 Aralık 2016; 16:54:26 >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    O FTTB sistemlerde ne yazık ki o T serisi dolabın birçoğu çöp oldu. Hiçbir yeni modülasyon desteklemiyor, sürekli aşırı ısıya bağlı olarak VDSL kartları yanıyor. Fazla yüke dayanamıyor 4 kişi Roket kullansa dolap ölü moda geçiyor. Bizimkiler yeni yeni farkına varıyor. İnsanlar mağduriyet yaşıyor o FTTB sistemlerinin büyük kısmı sorunlu.
  • Hakko_76 H kullanıcısına yanıt
    AKK meselesi başlı başına bir tez konusudur.
    allah hocam benim evimde 2 internet var kabinin ömrünümü azaltıyom başıma üşüşecekler şuana kadar bir sıkıntı yaşamadımda garantisi yok anladığım kadarıyla
    inat ettim hocam,akk iyileşene kadar paketimi yükseltmiyecem :)
  • Peki bir sorum olacak.Benim modemim VDSL 17a destekli kabinimde 30a destekli olduğunu nasıl anlarım.Bu arada Tp-link ve Asus dışında 30a destekli modem yok piyasada en azından ben görmedim.Ama Tp-link bazı 30a destekli modemlerinde g.vector diye bir özellikten bahsediyor.Bu g.fast veye gigadsl ile ilgili bir özellikmidir?
  • msdos34 M kullanıcısına yanıt
    Kabin ve modeminiz 30a desteklediğinde sinyal otomatik 30a ile iletiliyor. G Fast ile Giga DSL ayrı ancak G Fast destekleyen modem Giga DSL'i de alabilecek.
    Türk Telekom'un 35b profilden vazgeçmesi iyi haber değil. Giga VDSL ile Qualcomm'un GigaDSL'i aynımı yoksa farklı bir teknolojimi ikisi.

Giga VDSL'nin 35b profile göre şuanki üstünlükleri nelerdir? ITU tarafından bir standart olarak kabul edildimi?
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Giga VDSL ile Qualcomm'un Giga DSL'i aynı. ITU tarafından kabul edilmedi ancak 35b G Fast'ın patent kiralama ücreti yüksek geldi.

GigaDSL'in artısı tabii ki 250 metreye kadar 1 Gbps vermeyi, 3 km'ye kadar da 24 Mbps vermeyi vaat ediyor. Bir diğer avantajı ise bizde pek kullanılması zor ancak DSL'in doğasına aykırı şekilde 50/50 Mbps'e kadar simetrik desteği var. İlerleyen süreçte ITU'nun da kabul edeceğini düşünüyorlar. Kore, bu teknolojiyi şu anda Çin, Japonya ve Rusya'da denemelerini yapıyor. Avrupa cephesinde ilk denemesini biz yapıyoruz.
    Bu patent kiralama olayını bilmiyordum. Neden patent kiralama sistemi gelmiş bunuda anlamak güç. Sonuçta Türk Telekom teknolojinin üreticisi değilki kullanıcısı konumunda. Yani 35b profilde kart üretmiyorki üretilmiş kartı satın alıyor, birde bunun üzerine patent bedeli istenmesinin mantığı nedir? Önceki vdsl2 profillerdede bu patent mevzusu varmıydı?

GigaDSL kartları daha öncede söylediğiniz gibi şuanda sadece Qualcomm gibi teknik kapasitesi çok yüksek olan bir şirketin üretmesi çok iyi ama, tek kart üreticisi olmasından dolayıda operatörler açısından rekabet zayıflığı oluşturacağından bence bir dezavantaj. Umarım ilerde ITU tarafından standartlaştırılır ve farklı üreticilerede yol açılmış olur.

Bu yazdığınız mesafe-hız oranları bonding olmadan gerçekleşiyordur öyle değilmi, yani tek perlik bir hatta gerçekleşen değerlermi?

Standart vdsl2 profil ve modülasyonlarına göre neyi farklılaştırmışlarki daha ileri götürebilmişler bu mesafe-hız değerlerini bilginiz varmı?

Birde bu GigaDSL'de G.vector desteğide varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 30 Aralık 2016; 20:1:9 >

• Hocam Ocak ayı içinde kullanıcıları sevindirecek hiç bir değişiklik olmicak mı bari AKK sonrası hız 5 mbps olsa ya
  • sozman1 S kullanıcısına yanıt
    O yasalar zaten 2017 başlarında gelecek pek kafanıza takmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

O FTTB sistemlerde ne yazık ki o T serisi dolabın birçoğu çöp oldu. Hiçbir yeni modülasyon desteklemiyor, sürekli aşırı ısıya bağlı olarak VDSL kartları yanıyor. Fazla yüke dayanamıyor 4 kişi Roket kullansa dolap ölü moda geçiyor. Bizimkiler yeni yeni farkına varıyor. İnsanlar mağduriyet yaşıyor o FTTB sistemlerinin büyük kısmı sorunlu.

Fttb gpon da bu belirttiğiniz sıkıntılar yaşanmıyor değil mi? Anladığım Sadece Fttb t kabinlerinde bu sıkıntılar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bir an önce gelse bari hocam hiç değilse 3 den 5 e çıkar hız gerçi AKK iyileştirmesi daha önemli

• sozman1 S kullanıcısına yanıt
    AKK takılmadığımdan dolayı pek beni etkilemiyor.
    3 Günlük Türknet 50 gb Ekstra bedava AKK verdi
    Geçen Ay 150 GB aşmıştım 2 gün kullandığım internet 1 ay gibi geldi
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bizim 100 GB 2 hafta dayanıyor maksimum

Aynen mesela ben köyde 4 sene önce sabit 3 mbps alıyor videoları vs. Sorunsuz oynatabiliyordum sonra aynı sokakta zamanla abone çoğaldı 1 telefon direğinden 3 kişi hizmet alnaya başladı. Hızım önce 1 mbps'e düştü sonra 1 mbps de bile kopmalar olmaya başladı..

Şimdi şu yerel firmaların birinden hizmet alıyorum 6 aydır sorunsuz kullanıyordum sorunlar çıkarmaya başladı.

Şimdi burada altyapının düzeltilmesi için nereye başvurmalıyım en hızlı sonucu nasıl alırım? Artık bende sağlıklı bir internet kullanmak istiyorum bıktım

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.