Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53.318
Cevap
265
Favori
4.117.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam bu ev ustaları olur günlük calısıp para alırlar o mantık olabilir belki daha fazla para almak için işi uzatıyorlardır alın elinize kazmayı siz devam edin hocam
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    İmaknsız değil tabi ama 6 sene gibi rekordan rekora koşan belediyselerimiz oldukça... Çözüm belli örnekte olduğu gibi güvenlik sorunu olan yerler haric tüm yurtta KHK ile mi olur mevzuat mı değişir onu bilmem ama serbestlik tanınması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Eğer baz istasyonuna fiber geliyorsa bir iki bandı birleştirerek verebilir. Ancak yoğunluk arttıkça sorunlar yaşanabilir bir kere kış günlerinde mutlaka pingler yüksek olur, fazla kişi girdikçe o pingler artık saniye cinsinden ölçülür. Bunun için kotayı bitirdikten sonra o seviyelerde hız verir mi emin değilim. Versede bunu uygun fiyatlı yapabilir mi?

Bizim bölgede mesela veremez. Zaten baz istasyonu uzakta 2-3 diş çekiyor. Telefonda ulaşılan hız değeri 20-30 Mbps ping 600-700 civarı bu baz istasyonuyla sabit internet verirse mobilde kimse giremez.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Evet Türk Telekom'dan bağımsız çoğunlukla taşeron işçiler. Doğal olarak çalıştıkları gün kadar aylık ücret alıyorlar. Lakin o bölgenin geneli onlara verilmiştir ve onunda iş bitim tarihi var. O halaylar iş bitim tarihini geçerse gece 2'de bile çalışmak zorunda kalıyorlar.
    Hocam evraklar gönderdim neyi inceliyorlarsa. Neyin kafasını yaşıyorlar bunlar evde net yok

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Sorun Türknet değil Türk telekom halen anlamadınızmı bağlanmayacak internet bağlanırsa şükredin.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    Kocaeli'de elektrikler gitti tabi bende 4 tane ups olduğundan fazla etkilemedi fakat abone sayısı azalmasımıdır yoksa fiber altyapı gelmesimidir internet'im coştu Vdsl ile kaç alırım bu hat zayıflaması ile bu hız mümkün müdür?
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
    Bu hızı bu kadar uzaklığa rağmen alınabiliyorsa fiber ile kaç mb alabilirim

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Maksimum bu hat zayıflaması ile alabildiğim hız

Ülkede 50 gb kotayı bitiremeyen haneler var ve ping olayı bildiğim kadarıyla sadece online oyunlarda sıkıntı.

şu an abone başı ortalama tüketimin 60 gb olduğunu söyleniyor.

Turkcell WTTH ile limitsiz internet kullanıp da ay da 50 gb veriyi bitiremeyen, interneti çok fazla kullanmayan facebook, youtube da takılan ara sıra akrabalarla görüntülü görüşme yapan arada bir bir iki film izleyen aboneleri almayı hedefliyor sanırım.

yani Turkcell, superonline fiber ile elit aboneleri yüksek gelir getiren aboneleri topladı, wtth ile de interneti çok kullanmayan, evinde limitsiz internet olup "doğru düzgün kullanmıyoruz boşuna da bu kadar para veriyoruz" diyen müşterileri alma çabasında sanırım. Bunlarda Türk Telekom'un en az gideri olan aboneleri anladığım kadarıyla.

WTTH adsl e rakip olmayacak. İnterneti çok aktif kullanmayan ama limitsiz aboneliği olan kesime rakip olacak gibi geliyor bana. Çünkü interneti aktif kullanan, sürekli online oyun oynayan bir çok kişi 8 mbps stabil ADSL'in, en iyi 4,5G den daha iyi olduğunu düşünür. En azından ben öyle düşünüyorum.

belli bir kesim için yüksek kota, yüksek hız, düşük ping ya da fiber bağlantının bir önemi yok. Sadece ucuzluğa bakıyor. Eğer WTTH yaygınlaşırsa, Turk Telekom'da WTTH ye abone kaptırmamak için limitsiz düşük kotalı tarifeler çıkaracak düşüncesindeyim.

25 gigabyte akn li limitsiz 8 mbps hız 40 lira gibi.
    ya da kotalı tarifelerinde bile değişiklik yapabilir
    35 gigbyte kotalı limitli 8 mbps hız 30 lira gibi

bu tarz limitli / limitsiz tarifeler çıkabilir bence.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Konuşmanıza giriyorum ama şunu eklemek isterim. Şimdi bu dediğiniz tür aboneler için çok güzel bir fırsat. Ancak ne yazı ki buna rağmen Türk Telekom uygun fiyatlı tarife çıkaramaz rekabet kuralları gereği çıkarttığı gibi şikayet yağmuruna tutulur. Ne yazık ki böyle bir sorun var.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Türk Telekomun (5 yıl veya %25 abone) fiber muafiyet almasıyla istediği kotayı ve hızı istediği fiyattan müşterilerine ulaştırma hakkı elde etmemiş mıydı?
    Sanki elde etmemiş gibi fiber abonelere kampanyalar çıkardı. 24 hız 35 AKK 57 tl?

• kututum K kullanıcısına yanıt
    O hususta bir bilgim yok ancak örnek vermek gerekirse 2016 başımda çıkan yeni yıl pkaetleri şikayet edilip kaldırılmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 24mbps 75GB + yalın = 45₺'dı yani çok da uygun olmayan bir paketi daha şikayet ediliyor.

O hat zayıflamasıyla 20 Mbps sattığımız abone vardı. VDSL aynı dolabın yerine konursa 17a ile 120 Mbps, 30a ile 250 Mbps'i alabilirsiniz. Tek sorun bu yılda BTK 200 Mbps tarifesi için izin vermedi. ADSL doğası gereği aynı hattan bağlanan abone sayısı düştüğünde en yüksek değere ulaşırsınız. Örneğin bizim mahallede maximum 3 Mbps verilebiliyor, elektrik kesintisinde 10 Mbps'i zorluyorum.

Speedtest'teki ise santrale olan uzaklığınız değil Türk Telekom Kocaeli veri merkezine olan uzaklığınız.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Acaba şikayet xdsl paket için mı yapıldı fibernet için mı?

Btk kararları kesin mı? Mahkeme yolu yok mu acba?

Zaten hocam santral demedim ping değerlerinden bahsettim.kimsede elektrik yoktu fakat ping değerleri gene düşmemişti.
    Ayrıca 30a profiline BTK izin vermemesindeki en büyük sebep nedir?
    35b varken 30a geçmek ne derece doğru ve mevcut altyapı kötü iken bu güncellemeler ne kadar sağlıklı olacak kanısınamı vardılar?
    Ayrıca Vdsl modemlerin %88'i 30a profilini desteklemiyor.
    Türk Tekekom'un yapması gereken 35b geçip Vdsl kartları değiştirip beklemesi olacaktır.
    Btk'ya çok şikayet geliyor Türk Telekom ile ilgili bundan dolayı sanıyorum kabul etmediler.
    Hocam ayrıca halen Vdsl dolabı getirmediler Eylül'den beri bekliyoruz ortalama tamamlanma süresi nedir.
    Biz sedaş'ımı bekliyoruz yoksa Türk Telekom'umu anlayamadım.

akklerin artması için birşey dedimi hocam btk?
  • Hiç bir şey yok arkadaşlar btk insanların sinirli olduğunun farkında değil heralde tt fazla paya sahip diye akk felan ek servislere izin vermiyor olan tt kullananlara oluyor onu geçtim bari diğer iss lerden alınan vdsl adsl hizmetlerine ek bir şey koysunlar bari onada bir şey yapmıyorlar bunların kafasını anlamak zor ne yapıyorlar belli değil kaç yıldır şu tt de ki kotalar değişmedi 3 yıl önce vdsl ile tanıstım 50mbitin kotası 200 dü halan daha aynı değişmez boşa beklemeyin
    30a profili için izinler alındı ve uygulamasına başlandı. Ancak dediğiniz gibi mevcut VDSL modemlerin birçoğu 30a profili desteklemiyor, kullanıcıların modemi Türk Telekom'dan taahhütlü olarak alındığı için Türk Telekom'da önceki modemin taahhüdü bitmeden 30a destekli modem vermiyor. 2014 yılının sonundan beri 30a profili denendi ve bütün çalışmalar ona göre yapıldı. 35b üzerindeki çalışmalar durdu desek yeridir Korean Telecom ile Giga VDSL üzerinde çalışıyorlar ve onun denemelerine başlanacak.

Bizim bölgede de dolaplar var hizmet yok hocam durum aynı. Taşeron firmaya bölgenin durumuna bağlı olarak 6 ay ile 1 yıl arası süre veriliyor. Ancak şu anda dolap beklemenizi tavsiye etmem bütün taşeron firmalara kış ayları sebebiyle 30 iş günü erteleme verildi.
    hocam 30a profili sadece bu tip7 gibi büyük saha dolabları içinmi geçerli olacak ?
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.