Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
53.318
Cevap
265
Favori
4.117.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Her yere FTTH olmasa da yerine g9re FTTC/B/H kullanılmalı bence. Ama Avrupa gibi sırf FTTC olmasını da istemem tabi ama sonuçta bir şekilde fiber tüm ülkeye yayılmalı. Mobil de bir alternatif ama bizimkiler sabit bir sistem oluşturmadan her gün farklı dalda gezsin de istemem hani mobilin maliyetini görüp sabiti de boşlamasın bizim şirketlerimiz.
    Sonuçta şuankinde, daha önceki kalkınma planlarında yüksek hızlı internetin her yere yayılması var keza Avrupa ile olan ilişkilerde bunu gerekli kılıyor hani zaten kağıt üzerindekiler gerçekleştirilse her şey iyi ama ne yazık ki devletin bu konuda yeterince ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu arada veri günveliğinde çok yol katedmeliyiz hatirlarsınız geçen sene elektrik şebekesine yönelik bir siber sald8rı olmuştu Allah muhafaza savaş gibi durumlarda daha elim sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Bağlanırsa halinize şükredin ciddiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Bağlanırsa halinize şükredin ciddiyim

Hocam sanal kart verdim kabul etmediler bakiye yokmuş dediler
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Kredi kartına bağlı ise içinden 1 tl ile 16 TL arası provizyon verirse sıkıntı yok ama vermezse sıkıntı oluyor.
    Bende sanal kartımı tanıttım 1 ay ücretsiz kullandım 16 TL çekmişlerdi.
    İlk zamanlarda çekemiyorlardı sonra kredi kartıma otomatik talimat verdiğimden dolayı aramıyorlar.
    İlk 3 ay düzenli ödüyorsanız pek sonrasına önemsemiyorlar

• fiber artık bir hayal oldu,uzun süredir bir gelişme yok. adsl'den 10 mbps zor alıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,

Bizim binamızda 2 senedir internet yok, beklemedeyiz. Daire içlerine fiber hatlar çekilmişti ancak apartman girişindeki fiber kablonun ucu boştaydı. Sanırım fiberi sonlandırmışlar girişte de. Ancak hala abonelik açılmış değil. Artık fiziksel işlemler tamamlandı. Aboneliğin açılması tahmini ne kadar zaman alır acaba?

• BoraNb kullanıcısına yanıt
    2 yıl beklemişsiniz 2 yıl daha bağlanmasını beklersiniz.
    İşin kötü tarafı 2 yıl bekliyorsunuz sadece Türk telekom'dan hizmet alabiliyorsunuz.
    Kaplumbağa bile daha hızlı yol alır

İki senedir mi duruyor fiber orada ? Qncak FTTH kabini yeni. FTTH'deki prosedürü bilmiyorum tahmin de edemiyorum zira FTTH kabini FTTC/B kabinleri gibi büyük değiller ama illaki bir test süreci olacakt8r. Ayrıca daha daire içinde ONT'de fiber sonlandırması yapılması gerekecek. ONT cihazı teslim edildi mi size ?

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hayır, Ağustos sonları gibi fiber kablo çekildi binaya. Eylül başında Türk Telekom'dan ekipler tek tek dairelere kablo çektiler odalarımıza sarı renkli. Yaklaşık 1 ay kadar sonra tekrar geldiler. Aşağıdaki resimdeki gibi kutuya koymuşlar. Apartman girişi kalmıştı bir tek, önceki mesajımda resim attığım gibi o da hallolmuş.

• merhaba arkadaşlar türknet den internet hizmeti alıyorum şöyle bir sorunla karşılaştım: benim modemim açık internetiminde olduğu halde tğrk net mh bana modeminiz kapalı görünüyor deyip, arıza kaydı oluşturuyorlar ertesi günü internet 2 gün gelmiyor sonra geliyor, tamam diyorum internet geldi arıyorum türk neti aynı cevabı veriyorlar bizde modeminiz kapalı görünüyor diyorlar ve tkrar arıza kaydı açıyorlar bu böyle kendini tekrarlayıp gidiyor 2 haftadır pert vaziyette bekliyorum ne yaptıklarını bir türlü anlamadım bu sorun neden oluyor acaba, türk net mh ters bağlantı olmuştur diyor her seferinde 2 güne kesin sorununuz çözülür deyip 2-3 haftadır aynı saçmalıkla internetim kesiliyor.
    Tamam bu fotoğraftaki şey ONT yani yakında açılır diyebilirim ama 2017'ye sarkar.

• @mustifb

hocam merhaba
    geçmiş mesajlarınızda 15 daireli bir apartmanın FTTB maliyetinin 325 bin TL civarı olduğunu yazmışsınız.

yaşadığım bölgede yeni yeni siteler yapıldı ve geniş bir yerleşim yeri oldu.

sayabildiğim kadarıyla 40 blok var sadece anayolun bi tarafında diğer taraf çok daha kalabalık 100 de oraya desek 160 blok 20şer daireden 3200 hane yapıyor. yerleşim alanı toplam olarak 1km kare civarı mapsten baktığım kadarıyla

TT nin hepsıne FTTB çektiğini sanıyorum çünkü bildiğim tüm bloklarda sadece TT fiber var ve tamamı yeni yerleşim yeni inşaat. en eskisi 3-4 yıllıktır

sonuç olarak 160 blok x330bin = 53 milyon TL

bölgede turkcell in altyapısı yok şehirde zaten turkcell fiber yok.
    neyse turkcell bu yerleşim yerine TT gibi 53 milyon tl yatırım yapıp fiber çekmek yerine
    acaba baz istasyonları üzerinden abonelere 4.5G cihaz vererek abonelik sağlamak için ne kadar harcaması gerekir ? 24mbit 50mbit standart bir aboneye fazla bile olduğunu düşünüyorum ben sağlıklı bir hizmet verilirse

karşılaştırma yaparsak sizce hangisi mantıklı ?
    eğer 4.5G ile abonelik sağlamak daha ucuz ve mantıklı ise turkcell neden böyle bir yönelim yapmıyor.
    telefondan kullandığım kadarıyla 4.5G hız ve ping olarak tatmin edici.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoSeriouS -- 28 Aralık 2016; 19:7:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SoSeriouS

@mustifb

hocam merhaba
    geçmiş mesajlarınızda 15 daireli bir apartmanın FTTB maliyetinin 325 bin TL civarı olduğunu yazmışsınız.

yaşadığım bölgede yeni yeni siteler yapıldı ve geniş bir yerleşim yeri oldu.

sayabildiğim kadarıyla 40 blok var sadece anayolun bi tarafında diğer taraf çok daha kalabalık 100 de oraya desek 160 blok 20şer daireden 3200 hane yapıyor. yerleşim alanı toplam olarak 1km kare civarı mapsten baktığım kadarıyla

TT nin hepsıne FTTB çektiğini sanıyorum çünkü bildiğim tüm bloklarda sadece TT fiber var ve tamamı yeni yerleşim yeni inşaat. en eskisi 3-4 yıllıktır

sonuç olarak 160 blok x330bin = 53 milyon TL

bölgede turkcell in altyapısı yok şehirde zaten turkcell fiber yok.
    neyse turkcell bu yerleşim yerine TT gibi 53 milyon tl yatırım yapıp fiber çekmek yerine
    acaba baz istasyonları üzerinden abonelere 4.5G cihaz vererek abonelik sağlamak için ne kadar harcaması gerekir ? 24mbit 50mbit standart bir aboneye fazla bile olduğunu düşünüyorum ben sağlıklı bir hizmet verilirse

karşılaştırma yaparsak sizce hangisi mantıklı ?
    eğer 4.5G ile abonelik sağlamak daha ucuz ve mantıklı ise turkcell neden böyle bir yönelim yapmıyor.
    telefondan kullandığım kadarıyla 4.5G hız ve ping olarak tatmin edici.

teşekkürler.

Tcell WTTH bu sene başlıyor. 4.5G üzerinden sabit internet. amaç ADSL'i baltalamak, fibere rakip olmayacak.zaten kendi fiberleri var.

• kendi fiberini baltalaması amacıyla söylemedim.
    bölgede sadece TT fiber var. ADSL VDSL falan hiç bişey yok sadece TT fiber

turkcell dediğiniz ismi ile WTTH ile girişim yapıp TT fiberi bile baltalar düşüncesindeyim.
    şahsen Turkcell fiber almak istiyorum ama TT gelmiş çekmiş fiberi gitmiş el mahkum ona abonelik başlattık
  • SoSeriouS kullanıcısına yanıt
    Tabii ki baz istasyonlarıyla haneye fiber çekmenin maliyeti bir değil, baz istasyonları çok daha az maliyetler kurulabiliyor. Ancak kalabalık bölgede sistem çok başarılı bir şekilde ilerlemiyor. Her 100 metreye bir baz istasyonu, hepsine fiber ve birkaç bandı birleştirmek gerekiyor. Bu yüzden günümüzde baz istasyonuyla sabit internet fiberin önüne geçemez hatta büyük şehirlerde VDSL'in bile yerine geçemez.

Günümüzde ADSL'in önünü kesecek, buda rekabet için önemli bir adım. Şu anda Türk Telekom tekel olduğu için yüksek kota, uygun fiyat yada diğer birçok şeyi gerçekleştiremiyor. Eğer bir rekabet olup Türk Telekom'un pazar payı düşerse herkes için iyi bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Tukcell alt yapısıyla

adsl e rakip olabilir mi peki sizce

özellikle müstakil yoğunluğun olduğu yerlerde.

10 mbps hızla 4.5 G şebekesi üzerinden yüksek katlı binaların olmadığı iki üç katlı binaların yoğunlukta olduğu yerlere 50gb-100 gb kotalı ondan sonrasında da 3-5 mbps limitsiz olacak şekilde bir hizmet getirebilir mi?

bu kapasitesi var mı sizce turkcell in
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Hocam elinde fazlasıyla yeterli frekans var eğer kullanıma açarsa bir baz istasyonundan tabiki fiberle desteklenmiş olması lazım 1200+ mbit yayın yapabilir. müstakil bölgelerde falan rahatlıkla yetecektir bana göre zaten yüksek hızlı vermezler 10-12mbit sınırlarlar.
  • Hocam konuyla alakasızda bu kazı işlerinde çalışan kişiler taşeron oluyor demi yani tt den bağımsız bugün 2-3 bina alttaki bi binanın önüne kazı yapıp dikdörtgen kapak koydular 2dk kazı yapıyolardı 10dk halay çekiyolardı sokağın ortasında izlerken koptum
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın konuşman8zı bölüyorum ama şöyle oluyor taşeron firmalar yapıyor ama ihaleleri alan çıkmazsa santral personeline kalır iş.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bu belediyelerden dolayı ne kazı yapılıyor nede altyapı gelişiyor.
    Bu sorunların önüne geçilmesi lazım.
    Altyapı yatırım yapılmıyor.
    Anlıyacağınız geniş bir alana fiber optik altyapının yayılması aşırı zorlaşıyor.
    Fiber optik altyapının yayılması imkansız hale geldi bakalım hayırlısı

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.