Birlikten kuvvet doğar haklsınız ama genel kullanıcıların hepsi bu olaydan bir haber. Genelde oyun oynayan ve yayın açan kitle bu durumun farkına varıyor. O yüzden aşırı şikayet olmadığı için pek kaaleye almıyorlar. |
Türk Telekom Fiberde Bufferbloat sorunu sanırım çözüldü! (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Archer c5v modem kullananlar yazdığım konuma bakabilirsiniz .https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153490321
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Router kısmından anlamıyorsa çözemez, müşteri hizmetleri de anlamaz. Forumda bir sürü kişinin deneyimi ile bunu öğreniyoruz o yüzden dikkat çekmek gerekiyor.
-
Kullandığımız internet paketlerinin artık simetrik olması şart. İndirme ve yükleme hızları eşit olursa bu tür sorunların en aza ineceği kanaatindeyim.
-
Benim tuhaf bulduğum nokta şu. Bir arkadaşta Nokia ONT + H298A V9 var altyapısı Türk Telekom ve testlerde kötü çıkıyor ama modem arayüzündeki QoS ayarlarını aktif edip uploada trafik şekillendirmeden sınır koyduğu zaman testte A+ alıyor. Aynı modem ve ont'de ben ayarları yapıyorum ayarlar uygulanıyor ama testte değişme olmuyor. Benim sağlayıcıda TürkNet.
-
Sınır koyarsanız A çıkar, çıkmaması mümkün değil çünkü hız limitlemeyi OLT yapmadan routerdan yapmış oluyorsunuz dolayısıyla OLT limitine gelmediği için geciktirme olmuyor. Hız limitle için yazdığınız sayılar fazla olabilir.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur17 -- 14 Eylül 2022; 0:30:9 >
-
7,4 çıkıyorsa ~7400000 yapmanız lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Eylül 2022; 21:57:32 > -
denedim olmuyor hocam maalesef. Bufferbloatı çözmüyor.
-
1) Hız sınırlama != bufferbloat çözümü
Düz mantıkla sadece hız sınırlaması yapmanız bufferbloat'ı çözmeniz için yeterli değil. Çünkü; problem sadece link speed değil... Kim uyduruyor bunları artık şaşırıyorum
2) Kullandığınız cihaz
Sahip olduğunuz yüksek hızlı ama sorunlu bağlantıya başarılı bir şekilde QoS uygulamak için yeterli değil.
3) Queue algoritmaları
İşe yaramaz algoritmalar ile bir yere kadar... cake veya en azından fq_codel kullanmadıkça gece-gündüz gibi bir fark beklemeyin.
Çare = güçlü donanım + OpenWrt + SQM + cake
https://www.bufferbloat.net/projects/bloat/wiki/What_can_I_do_about_Bufferbloat/
-
Konudaki sorun WAN dan gelen gecikme olduğu için hız limitleyerek çözersiniz, anlattıklarınız daha çok LAN olarak geçerli. Sizdeki ONT hangi marka?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 15 Eylül 2022; 19:31:24 > -
Tek cihaz ile mi deniyorsunuz? Ağa bağlı farkı cihazlar varsa trafiği etkiler.
-
Bu testi çoklu ve tekli şekilde aynı zamanda kablolu kablosuz da yaptım değişen bir şey olmadı.
-
Qos ile ilgili bütün ayarları sıfırlayıp sadece Qos anahtarını açık konuma getirip öyle dener misin?
Ben bu şekilde yapınca testlerde A+ çıkmaya başladı.
-
Selamlar komple sıfırdan kastınız zaten ilk günkü gibi duruyor. Daha nasıl sıfırlayabilirim fabrika ayarlarına döndürerek olabilir.
-
Yani Qos ile yaptığınız hız limitleme vs. ayarlar varsa onları varsayılan ayarlara sıfırlayın demek istedim.
Sadece Qos anahtarını açık olarak işaretleyip kaydedin.
Ben bu şekilde kullanıyorum ve sanırım internet hızına göre otomatik Qos uyguluyor.
-
denedim ama değişen bir şey olmadı. Bölge neresi sizin İstanbul mu?
-
Antalya, Türk Telekom kullanıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X