Merhaba. Bugün farkettim ki Upload hızım 10 Mbps'e çıkmaya başladı acaba hız mı arttırdılar diye düşündüm ama sanırım öyle değildi. Sadece limitleme tekniğini değiştirerek Bufferbloat sorununu çözmüşler gibi görünüyor. ZTE H298A cihaz ile bu sorunun giderilemeyeceğini siz de zaten biliyorsunuz. Herhangi bir QoS ayarıda söz konusu değil ancak buna rağmen yaptığım test sonuçları beni şaşırttı. Sizde durum nasıl? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 7 Eylül 2022; 21:13:50 > |
Türk Telekom Fiberde Bufferbloat sorunu sanırım çözüldü!
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tüm profillere güncelleme yapıyorlar. 500 mbps pakette de kusursuz olmasa da biraz iyileşme var. Şimdilik upload yapılırken ara sıra gelen paketlerde zaman aşımı yiyorum, biraz daha gözlemleyip duruma göre geri bildirim yapacağım düzeltilmesi için.
Ayrıca fazladan verilen hızların (100'lük paketin 118 çıkması veya 500'lük paketin 550 çıkması gibi) geri alınması ihtimali de vardı en son, bakalım gerçekleşecek mi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kron0S -- 8 Eylül 2022; 2:13:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende de ZTE H298A var, 500 mbps paket ile kullanıyorum ve hiçbir ayar yapmadan bufferbloat skoru A çıkıyor.
Ayrıca 500 mbps paketin hızı 490 seviyesinde geliyor, hiçbir zaman 500 üzerine çıkmıyor. @ kron0S
-
Bende Upload sözde 10 Mbps'e çıktı ama halen daha yalancı bir 10 Mbps var. Başta 10 Mbps'e çıkıyor sonra 8 Mbps hızına düşüyor ve öyle kalıyor Upload...
-
Çözülmedi, hız limiti koyarsanız zaten buffer olan hıza gelemiyor dolayısıyla gecikme olmuyor. Bir şeylerin ayarlarını değiştirdiğinizde bunu unutmayın.
-
-
Altyapınız sağlayıcın Türk Telekom mu?
-
Çözülmüş olması imkansız. TürkNet abonesiyim TT FTTH altyapı var. Düzelse bende de düzelirdi :)
-
Hızınız 92 Mbps çıkmış, 92 Mbps mi paketiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Eylül 2022; 13:14:29 > -
Evet yukarıya attım, F den yukarı çıkmıyor maşallah
-
H298A v9 kullananlar QoS ve trafik şekillendirmeden upload hızını düşürürse işe yarıyor Türk Telekom abonelerinde bknz :
technopat sosyal
Bufferbloat nasıl çözülür?https://www.technopat.net/sosyal/konu/bufferbloat-nasil-coezueluer.2107351/page-3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur17 -- 12 Eylül 2022; 13:23:48 > -
-
Bu routerın Qos ayarları nasıl yapılıyor biliyor musun? Bana çok karışık geldi.
-
H298A V9 mudur modeminiz?
-
-
H298A v9'da böyle bir ayar yeri yok hocam sorun orada zaten.
-
WAN daki bufferbloat sorunu farklı bir sorun, hız limitleyerek bunların hepsini çözebilirsiniz. Bütün ülkeye haber verelim, operatörün düzgün yapamadığını evden düzeltelim çok mantıklı.
-
FTTB lerin çalışma sistemi farklı, konumuz dahilinde değil. FTTB lerde tek ONU yu bütün bina kullanıyor, çoğunun LAN portları gigabit bile değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Eylül 2022; 19:47:52 > -
Hocam o kadar can sıkıcı bir durum ki, çözüm bulamadık hala TürkNet tarafından Qos ayarları uygulanıyor ama çözüm üretmiyor.
-
Çözümü defalarca yazdım, sosyal medya. Tek başıma yazarsam zaten çözülmeyecek ama pes etmiyorum.
Benzer içerikler
- ev internet taahhüt bitince ne olur
- türk telekom dns değiştirme
- hipernet nedir
- pasif abonelik ne demek
- türk telekom altyapı başvurusu
- internet hızlandırıcı
- modem kurulumu
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- turkcell abone sayısı
- türk telekom e-sim nasıl alınır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X