Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (641. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herhangi bir başvuru vb. girişiminiz oldu mu? Olduysa nerelere başvuruda bulundunuz binanıza gelmesi için?

• Valla bende kaç kere müşteri hizmetleriyle görüştüm 200 Mbps hıza geçmek istediğimi söyledim temsilci 100 üstünde paket yok dedi diğer sağlayıcılarda da yok dedi düşünün artık temsilci bile konudan ne kadar uzak. Ttnet artık 100 üstü paketler çıkartmak zorunda. Turknet kendi altyapısında 1000 mbps veriyor artık. Süperonline 200 e kadar veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • colprensi C kullanıcısına yanıt

Ttnet thahutum nisanda bitiyor beni şimdiden aradılar kmpanya vs siz bizim müşterimizsiniz size 100mb hızı 300 tl yerine 168 tl den verelim Dedim yeni gelenlere 130 tlden veriyonuz yok efendim o fiyat modem vs vs hariç fiyat karşısında aptal var sanki.Dedim adamlar kendi altyapısını çekip 1000mb 100 tl ye veriyorlar,dediği cevap yok olamaz 500 mb üstü hız dünyada yok Bu kadar bilgililer bizde bunlardan yüksek hız bekliyoruz.

• Çetrefilli bir soruya cevap arıyorum (not: henüz Türk Telekom'a sormuş değilim). Evimde, adıma aboneliği yapılmış 100 Mbps olarak kullanmakta olduğum FiberNet var. T.Telekom'dan hizmet alıyorum. Şimdi aynı adrese ve yine kendi adıma, mevcut FTTH (bina içi fiber kablo) hattını kullanarak, T.Telekom ya da Telekom altyapısı altında hizmet veren bir alternatif operatörden ikinci bir FiberNet aboneliği daha başlatabilir miyim? (Yani, 2. bir ONT + Fiber modem verilecek). Teknik olarak bu mümkün, ancak bürokratik olarak olabiliyor mu?

Aslında yapmak istediğim şu: Mevcut 100 Mbps'lik aboneliğini aynı binada değişik bir adrese nakil isteyeceğim. Ama nakil olma işlemleri esnasında (Telekom bir hafta süre istiyor...) internetim kesilmesin istiyorum. 2. adrese henüz dahili fiber hattı çekilmedi ama çekilebilir durumda.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Bu duruma benzer bir video izlemiştim:https://www.youtube.com/watch?v=9aAwdsaKyCM&feature=youtu.be

TT biraz uğraştırır ama yılmadan baskıya devam ederseniz istediğiniz sonucu alabilirsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 2 Kasım 2021; 12:52:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

İlginize teşekkürler. Ancak bu videoda anlatılanla benim durumum farklı. Ben aslında sürekli olarak aynı adreste iki internet aboneliği istemiyorum. Aynı binada ama iki ayrı adreste (dairede) 2 ayrı internet aboneliğine ihtiyacım var. Velakin, şu an fibernetin çalıştığı 1. abonelik 1. dairede aktifken, aynı dahili fiber kablo üzerinden 1. daireye 2. fibernet aboneliği alayım istiyorum. Sonra 1. aboneliği 2. daireye nakil isteyeceğim. (Yani videodaki o tek fiber hattın sonlandırıldığı ama dört LAN port çıkışlı olan ONT'ye benim ihtiyacım yok; işin sonunda aynı bina ama iki farklı dairede 2 adet bildiğimiz tek LAN port çıkışı olan ONT çalışacak...)

T.Telekom'la (MH ile) konuştuğumda nakil talebi alınınca olan internet kesiliyor tarzında bir bilgi veriyorlar. Nakil için de ortalama 7 (iş) günü diyorlar. Yani bugün nakil istesem internetim (=1. abonelik) 1. dairede anında kesilecek.

NetSpeed ile konuştum: onlar "Telekom, bir adreste bir fibernet aboneliği varsa, ne olursa olsun oraya ikinci bir fibernet aboneliği vermiyor" diye ısrar ediyor. Telekom (MH) konuştum: onlar da "aynı daireye ve aynı kişiye ya da başka bir kişiye yeni internet veririz ama o daireye ikinci bir dahili fiber hattının çekilmesi gerekiyor!" diyor.

Her 2'si de işin tekniğinden uzak kişiler olduğundan tam güvenemiyorum. Teknik açıdan tek dahili fiber hattı üzerinden aynı daireye 2 hatta daha fazla internet sinyali alınabilir. Ama "işletme" ya da "sistemsel" açıdan olan durumu bilemiyorum...

T.Telekom'un ana santralı bana oldukça yakın. Bir zaman ayarlayıp oraya gideceğim; en garantili bilgi herhalde oradan gelecek.

• 2015 yılında başlattığım aboneliğini iptal ettim verilen modemi iade etmem gerekiyor mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Avengers.90 kullanıcısına yanıt

Herhalde sizde TP-Link TD-9970 (beyaz) VDSL2 modem vardı. İsteyeceklerini zannetmiyorum.

Bende de aynı modemden var(dı). Ben aboneliğimi iptal etmedim ama 2021 yılında, taahhüt sürem içinde, FiberNet'e dönüşüm yaptım. Kimse benden VDSL modemi geri vermemi istemedi.

• Böyle birsey olabilir mi? Ne yapayım sizce

• warland kullanıcısına yanıt

bu bende de çıkıyor.Hali hazırda 90 tl 16 mbit limitsiz kullanıyorum ve anladığım kadarıyla bunun anlamı fiyat farkı olmadan 24 ay daha taahhütle hızınızı 20mbite çıkarabiliriz.Yinede mevcut alternatiflere göre hıza göre fiyat fazla bence...

• Arkadaşlar Turk telekom 16 mbit internetini kullanıyorum. Speedtest yapınca Jitter 2 çıkıyor bunu nasıl 0'a kadar indiririm. Acaba ont la modem arasındaki cat 5 kabloyu cat 7 ile mi değiştirsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanTC -- 4 Kasım 2021; 17:33:12 >

• OzanTC kullanıcısına yanıt

Bence ne DL ne de UL olarak hiçbir şey farketmeyecektir. Zaten oradaki Ethernet kablosu gayet kısa, olsa olsa 50 cm.

• warland kullanıcısına yanıt

Geçiş yapma dün bende de öyle göründü müşteri hizmetlerini aradım ücretsiz geçiş olmaz dedi muhtemelen sistemsel hatadan kaynaklı dedi bana.

• Merhabalar. Bodrum’dan sevgiler. Geçtiğimiz günlerde türkbükü tarafına turuncu kablo iletildiğini gördüm. Bir de bitez’den başlayan yeni altyapı çalışması var. Muhtemelen bizim oralara iyi internet 3-5 yıla gelir. Bu tarz planlamaları öğrenebilceğim bir yer, veya sorunu iletebileceğim bir adres var mıdır ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sokak'ta, yan binamın dış cephe (duvarındaki) küçük gri renkli 1 kutudan, apartmanlara 3'lü görünümde (tek kıllı) siyah fiber kablo verildi, aradan yaklaşık 4 ay kadar geçti ve geçtiğimiz cumartesi o kablolar için apartman sonlandırma (küçük siyah kutu ile) yapıldı, şimdi bu apartman içindeki küçük siyah kutulardan dairelere kablo çekilmesi mi beklenecek, yoxa altyapıda görüldüğünde yapacağımız müracat sonrası gelen ekip, daireye kabloyu'da çekip kurulum mu yapacak?

Kısaca bu işleyiş nasıl ilerliyor bilgi verebilecek varmı?

• Czn C kullanıcısına yanıt

Biraz Bodrum içi seyahat gerekiyor ama T.Telekom Bodrum Md'ne gidip orada Bölge Md'ü Şener Bey ile görüşmeye çalışın. Yardımcı olacak, en azından sizi yönlendirecektir.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, merkeze gittiğimde uğrayacağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 100. Mbit fibernet 129 + 10 139 tl fiyat nasıl?

• 1. Selim 1 kullanıcısına yanıt

Fiyat iyi nerdeyse 1,5-2 yıl öncenin fiyatı benim iki yıldır 50 mb ödediğim fiyat sürem 1. ayda bitiyor uzatmak için önce 184 tl fiyat çektiler . Kabul etmeyince 163'e indiler sanrım iptal edip başka öporötöre geçeceğim

• 1. Selim 1 kullanıcısına yanıt

100Mbit TurkNET GibirNET vs.. gibi firmalarda 100TL ücret. Telekom %40 daha pahalı. Allah bilir bu %40 fazla ücretede birde 2 yıl taahhüt dayatıyorlardır. Kafa dank edip de ayrılmaya kalsan 2000TL civarı bir sopa çıkarırlar sıkıysa çık çıkabilirsen. Bu tür taahhüt altına girmeden önce mutlaka taahhütsüz firmaları bir deneyin. Beğenmezsen basarsın tekmeyi defol git dersin. Hemde hic bir ücret dayatması olmadan çıkabilirsin. Neden Çünkü Taahhüt yok ve özgürsün.

Bence tahhüütsüzü bir deneyiniz zarara uğramazsınız. Elbette seçim sizin?

• 
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.