Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (642. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 640641642643644
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öyle doğru söylüyorsunuz hocam da başvurudan günler sonra geliyorlarmış iptal etmek istediğin zaman ulaşamıyormuşsun filan çok uğraşacak vaktim de olmuyor yoksa ben de düşündüm turkneti gıbırı vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

başka iss den turk telekoma geçince 200tl indirim var.

turk telekomda 100mbps 130tl. %30 daha pahalı.2 sene fiyat sabit. diğer firmalar 2 senede zam yapar illaki.

ama turk telekom altyapısından memnun kalınmazsa büyük sıkıntı. 2 yıl geçmez.

• Arkadaşlar internetten vaşvururken dikkatimi birşey çekti. Fiber başvurusu yapmama rağmen erişim tipi: vdsl diyor.
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

Merak ettiğim aslında fiber değil de hızlı vdsl mi sunuyorlar?

• 1. Selim 1 kullanıcısına yanıt
    Altyapınız nedir? Fiber mi VDSL mi? Altyapınız ne ise onun üzerinden hizmet alırsınız.https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/ bu adresten altyapınızın durumunu ayrıntılı bir biçimde öğrenebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

bu hocam fiber desteklemiyor mu? Tt sitesinde fiber var diyordu halbuki?

Aynen hocam, fiber altyapınız yok. VDSL altyapınız 100 Mbps destekliyor. Merak etmeyin VDSL dolabına uzaklığınız 25 metre. Çok sık kopma sorunu yaşayacağınızı sanmam. Tabii biraz da iç tesisat ile ilgili bir durum.

Firmalar satış yapabilmek için her şeye fiber derler. TT de VDSL altyapıya hiper diyerek daha da kafa karıştırıyor. Siz 100 Mbps'lik paket almışsınız, iç tesisatınızda bir problem yoksa 90 üzerinde hız alırsınız muhtemelen. Paketinizin isminde fiber geçmesi kafanızı karıştırmasın, altyapınız fiber değil VDSL.

Peki TT'nin sitesinde fiber yazdığına emin misiniz hocam? Ya hiper ifadesini fiber diye okudunuz ya da her zamanki TT sahtekarlığından ödün vermiyor.

Eminim hocam fiber destekliyor diyordu. O zaman kablonette kalayım ben fiber diye açıkçası tt ye geçmek istiyordum.

Siz bilirsiniz hocam, umarım son kararınız en iyi hizmeti almanızı sağlar.

Teşekkürler.

• Göknet altyapı sorgudaki FTTX-V2, FTTB-Dsl anlamına da gelebiliyor. TT altyapı için fiber diyorsa muhtemelen altyapınız bundandır.

Yani binaya kadar fiber geliyor, binada T11 kabin ile VDSL üzerinden dairelere dağıtılıyor. Bina içerisinde VDSL kullanmak Kablonet'in kullandığı DOCSIS 3.0'dan daha iyi bir teknoloji, sorunsuz hizmet alırsınız ayrıca pingleriniz de bir miktar düşer. @1. Selim @Dejuf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 12 Kasım 2021; 17:7:55 >
  • AirDroid kullanıcısına yanıt
    T11 benim aklıma da gelmişti ama sonuçta o sistem FTTB değil ki VDSL. İnternet CAT kabloyla değil telefon kablosuyla geliyor. Yani TT'nin fiber ifadesi yine yanlış.

En iyisi hocamın binanın giriş/bodrum katında bir kabin araması. T11 varsa dediğiniz gibidir. Aksi halde kablo telefon ankastresinden geliyordur ve sokak kabini çok yakındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 12 Kasım 2021; 17:20:19 >
  • AirDroid kullanıcısına yanıt

Tt ile konuştuğumda binaya kadar fiber geliyor dediler. Ben de binadan daireye çıkan kabloya güvenmediğim için birşey diyemedim. Sonuçta eski apartman bina önüne fiber gelmesi kadar daireye gelen kablonun da önemi var değil mi?

Apartman eskiyse dediğiniz gibi daireye çıkan kabloların da önemi büyük. 10-15 yıllık varsa iç tesisat muhtemelen CAT değil telefon kablosudur.
    Siz müsait bir zamanınızda aşağıya inin, bodrum katında elektrik odası gibi bir yer varsa oralara bakın. Aşağıdaki ilk iki fotoğrafta görülen kabinlerden biri varsa AirDroid hocamın dediği gibidir. Ve TT'nin "binaya kadar fiber geliyor" ifadesi doğrudur.
    Eğer bu kabinlere benzer bir şey yoksa, dairelere giden kablolar üçüncü fotoğraftaki ankastre kutusundan çıkıyorsa binaya fiber gelmiyordur, sokaktaki kabine çok yakınsınız demektir. Ankastre varsa binanızın sağına soluna iyi bakın T7, T9 gibi saha dolaplarından birine rastlama ihtimaliniz yüksek.
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 12 Kasım 2021; 17:48:4 >

• Arkadaşlar yardımcı olur musunuz. Türk telekom altyapım var 35 mbps lik paket kullanıyorum. eskiden 33-34 mbps alabiliyordum. Temmuzdan beri 24 mbps kilitli internet alıyorum. Ve Mobil uygulamada 4 aydır hiç internet kullanmamış gözüküyorum. Lütfen yardımcı olun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İnternet üzerinden turktelekom a başvuru yaptı im yeni taşınacağım ev için aradan 5 dakika sonra arandım altyapıma baktılar 1. Porttan hipernet var bulunduğunuz adreste dendi kapmanyalara bakılmasını istedim bana 79 tl ye kadar 16 mb hızda internet var dendi ve 89 tl ye 24 mb hız dendi.. ben düşüneceğimi söyledim ön başvuru alalım zaten sözleşme vs yok fiyat sabit kalır dendi vs tamam dedim sonra tekrar aranacaksınız dendi ve 5 dakika sonra dsmartnet ten arandım ve aynı konuştuklarımızı tekrar söylediler

Ben turktelekoma başvuru yapıyorum dsmartnet bana dönüyor bunda bir saçmalık yokmu ?

canlı chatten yazdım size kendi sitemizden başvuru yapıyorum ama bakıyorum dsmart arıyor ne alaka diye aynı hizmet sadece biraz daha ucuza kullanırsınız dediler sizce burada dönen olay nedir 😁

• Bugün 100mb için güncelleme yaptım altyapımda 98 mb hız alabileceğim görünüyordu. Bugün bütün denemelerime rağmen 15mb üstünü göremedim. Hat değerlerine baktığımda 15mb görünüyordu. Modemle alakalı olabilir mi? Ne yapabilirim bu durumda?

• bcakirr B kullanıcısına yanıt
    Hocam onlar dolandırıcı. Üçüncü port beşinci port diye bir şey yok. Beni de çokça arıyorlar. Dolandırıcı olduğunuzu biliyorum dediğimde de atarlanıyorlar :d

Geçen yine 850li bir numara aradı. İnternetiniz şöyle böyle hızınızı ücretsiz yükseltelim vs dedi. Ben de "dolandırıcı olduğunuzu biliyorum muhabbet olsun diye açtım" dedim. Kız bir atarlandı bana! "Dolandırıcıyız öyle miii? Siz kendinize başka eğlenceler bulun biz işimizi yapıyoruz" deyip suratıma kapattı. Ama cırtlak sesiyle bağırınca kulağım gitti hocam :p Sizce müşteri temsilcisi böyle cırlayıp suratınıza kapatabilir mi?

Siz de tongaya düşmeyin. Kullandığınız sağlayıcının telefonu haricinde 850li bir numara arıyorsa engelleyin gitsin. Gerçi engelle engelle bitmiyor ş.refsizler. BTK'nın bir el atması lazım ama kimden ne bekliyorsak biz de...

Evet doğrudur dolandırıcı piyasada çok başa çıkmak çok zor bitmiyorlar bir türlü … ama benim anlamadığım olay turktelekom kendi sitesinden başvuru yapıyorum bana dsmart bağlatıyor turktelekom ve bunu turktelekomu aradığımda teyitliyor anlamadığım olay bu

• bcakirr B kullanıcısına yanıt
    Yılmaz Erdoğan misali hocam. Organize işler bunlar, başımıza işler bunlar...

Web sitesinden iletişime geçtiğinizde bilgileriniz anında satılıyor. Veya dolandırıcılar da eş zamanlı olarak görüntülüyor olabilir. Bir web sitesine girince aşağıda küçücük beliren o çerezler kısmında muhtemelen belirtiliyordur da hangimiz okuyoruz ki? İzin ver deyip doğrudan geçiyoruz. Ha, öyle olmasa bile dediğim gibi bilgilerimiz anında satılıyor. Sonrası da malum.

• Hiç bir sözleşme imzalamadım yada onay vermedim bugün dsmartnet kullanıcı adım ve sifrem geldi sapıtmış cidden bunlar yaa 😁

• 
Sayfa: önceki 640641642643644
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.