Şimdi Ara

Turk Telekom hileyle faturalıya geçirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün telefonuma bir engellenen aramanız var diye bildirim düştü. Baktım numara tanıdık gibi geldi, herhalde yanlışlıkla engellemişim diye engelini kaldırdım. Bu numara bu sabah beni aradı. Türk Telekom müşteri hizmetleri imiş. Adamlar işi çözmüş millet açmıyor diye 0850'den aramıyorlar normal numaradan arıyorlar.

Adam önce beyefendi baktık her ay 35 lira yüklüyorsunuz. Ama 23 liralık paket alıyorsunuz. Liralarınız boşa gidiyor bakın.Z(o zaman 20 lira seçeneği koyun 20 lira yükleyelim. )
    Bakın 32 liralık faturasız 10gb paketimiz var. Onu verelim.
    Yok ben her ay 30 lira veremem. Üzgünüm.
    O zaman size 20 liralık 4 gb paket verelim. Ama 12 aylık. Yoo almayayım ben mutluyum böyle.
    Adam uzattıkça uzatıyor.
    En sonunda dayanamayıp ver lan dedim. Artık kızmaya başlamıştım.
    Adam tam burda faturalı demez mi. Tepem attı.

Adam benim boşluğuma denk getirip aradan faturalıyı iteledi. Tabii bu arada mevcut kalan dakikalarım ve 3 gb bakiye internetim buhar oldu. Hatta kalan liralar da.

Başınıza geldi mi?

BTK'ya şkayet ettim. Taahhutlu posta ile caydığımı belirten mektup yolladım. Mektubu zarfa koymadım. Kağıdın arka yüzüne adres bilgilerini print edip kağıdı katlayıp zımbalayarak postaya verdim. Bu soysuzlar için zarfa yazık. Serdar Ortaç gibi oldum.

Yarın da şirket ve çağrı merkezi çalışanı hakkında savcılığa dolandırıcılıktan şikayette bulunacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hattında ki liraların ilk veya ikinci faturanda düşmesi lazım.

Faturalıyı anlatırken özellikle faturalı olarak sana belirtmeden onay verdiysen hakkını alabilirsin dert etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzeri başıma geldi. Tamam geçir dedim ama çakal bu ay 2 fatura ödeyeceksin diye söylemedi. Aklıma geldi söyledim önce bi şey olmaz ya fazla bir şey tutmaz falan dedi. Ben istemiyorum diye direnince olmaz falan dedi sonradan iptal etti işlemi.

• Bu arada arayan numara 0507 985 49 52. Bu numarayı direkt engelleyin. Kazara açarsınız maçarsınız birşeyler kitleyiverir. Malum bi aradılar mı birşeyler kitlemeden bırakmıyorlar.

Bu arada düşük kullanımlı paket almamın sebebi şu. Bende biraz dikkat dağınıklığı falan var. Büyük paketler aldığımda dikkatim sürekli telefona gidiyor. Aklım surekli sosyal medyada forumlarda kalıyor. Daha once 4GB'lık falan paketler aldığımda bu sorunu çok yaşadım. İşime odaklanamıyorum. Küçük paketler aldığımda zırt pırt telefona sarılmadığım için dikkatim dağılmıyor. Kendi içimdeki bağımlılığı bu şekilde bastırıyorum. Temel amacım bu. Bu yüzden 2GB'tan fazla kullanım sunan paket almıyorum hiç bir zaman.
    Saygılar.

• iki gün önce bir yakinimin telefonunu aradilar. kimse olmayinca actim. bir robot sesi. 2 ay sonra taahhüt bitecek diyor. hakli evet ama 2 ay 25 gün neredeyse 3 ay ama yuvarlamislar. neyse. 2 ay sonra taah. bitiyormus da 2 fatura dönemi sonrasinda %10 indirim baslatma teklifleri varmis da. zaten op. degistirmeyi dusunuyordu. reddedip kapattim.

zaten mantiksiz bir teklif. su an 30 tl ödüyor. taah. bitince zamli fiyata %10 indirim yapacak ama öyle anlatmiyor.
    zamli 50 tl olsa 45 tl ye geliyor aga bu nasil kampanya diye kimse sormuyor.

• Arkadaşlar işlerinizi müşteri hizmetlerini arayarak yapmayın. Mail atın. Müşteri hizmetleri ses kaydını kendini sağlama almak için yapıyor. Mail yazarsanız tüketici hakem heyetlerinde de tüketici mahkemelerinde de savcılıkta da elinizde deliliniz olur.

• yamyamix Y kullanıcısına yanıt
    Ses kayıtlarını talep ettiği takdirde tüketici hakem heyeti de dinleyebiliyor hocam. Başvurduysanız daha önce bilirsiniz, "savunma" şeklinde bir bölüm olur gelen evrakta, o kısımda firmanın verdiği cevap yer alır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom E-Sim
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Faturalı istemiyorum ben deyip telefonu neden kapatmadınız o kısmı anlamadım ben. Bir de telekomun 0850li numarası yok, 4441444 var, 4440375 var. Alttaki mesajınzıda bahsettiğiniz 0507li numara ise daha önce forumda yüzlerce kez paylaşıldı telekoma ait numaradır şeklinde.

Son olarak, taahhütlü posta yapıp göndermenize, masraf yapmanıza da gerek yoktu. Çağrı merkezini arıyorsunuz, ben faturalıdan faturasıza geçmek istiyorum diyorsunuz. Zannediyorsam cezası var bunun 40TL civarı olması lazım. Bir de kullandığınız kadar cayma bedeli çıkıyor hepsi bu.

Son olarak, liralarınız buhar olmuyor, sonraki faturadan düşüyorlar.

Zarf zımbalamak, kağıda print almak vb. hiçbirine gerek yok ki. Yani caymak için bunları yapmanıza gerek yok, müşteri hizmetleri de çıkartıyor taahhütlü kampanyalardan.

Savcılığa şikayette bulunacağım demişsiniz ama alacağınız cevabı söyleyeyim "takipsizlik kararı" . Sebebi ise zaten size faturalı olduğunu söylemiş, kabul eden sizsiniz. Ne şekilde sonuç çıkacağını umuyorsunuz bilmiyorum. Çağrı merkezlerinin aramalarından şikayetçi iseniz bu durumu dahttps://tuketicisikayet.btk.gov.tr/ adresine yazabilirsiniz.

Son olarak, tek haklı olduğunuz taraf (şahsıma göre) çağrı merkezlerinin telefonla arayıp paket-abonelik satmaya çalışması ve bundan rahatsızlık duymanız. Bundan hepimiz rahatsısız zaten, bu noktada size katılıyorum. Bunun dışında ise ne yazık ki hak talep edebileceğiniz hiçbir unsur yok. Faturalı denmiş mi, denmiş. Kabul etmiş misiniz, etmişsiniz. Çağrı merkezinden yapabileceğiniz basit bir işlem için posta masrafları ve print masrafları yapmış mısınız, yapmışsınız. Yani kendi kendinizi zarara sokmuşsunuz aslında.

Not: 10 yıldır forumdaki tüm mesajlarımı tarafsız şekilde yazıyorum. Terazinin iki tarafı var bildiğiniz gibi. Yani bizler tüketici olarak kendi haklarımızı savunurken terazinin diğer tarafına da bakmak zorundayız. Adalet böyle kurulur zaten.

-Paketimiz faturalıdır.
    +Ben faturalı istemiyorum iyi günler.

Telefon kapanır, işte bu kadar.

Ekleme: Katıldığım bir diğer nokta ise, TL yükleme tutarının yüksek oluşudur ve bu tutar düşürülmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 5 Mart 2020; 1:22:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Ses kayıtlarını talep ettiği takdirde tüketici hakem heyeti de dinleyebiliyor hocam. Başvurduysanız daha önce bilirsiniz, "savunma" şeklinde bir bölüm olur gelen evrakta, o kısımda firmanın verdiği cevap yer alır.
    Kardeşim ben hakem heyetinde görevliyim zaten. Hakem heyetleri savunma ister karşı taraf isterse savunma vermeyebilir.

Ben aksi bir şey söylemedim ki, isterseniz görevli olun isterseniz olmayın sonuçta siz de bir tüketicisiniz. Ben başımdan geçen bir durum hakkında bahsettim. İlgili firmadan çağrı merkezi kayıtlarını isteyip dinlemişlerdi ve kararda haklı olduğuma hükmettiler ve paramı geri alabildim.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bakın, adam önce 32 liralık bir faturasız paket önerdi. Ben bu paketi alamam deyince bu sefer siz 20 liralık falan paketini verelim dedi. Ancak başta bu ikinci paketin faturalı olduğunu söylemedi. Ben yap dedikten sonra faturalı olduğunu söyledi. Zaten bulunduğum yerde telefon tek diş çekiyor. Ses iyi gelmedi denilenleri tam anlayamadım diyerek her türlü kurtulurum. Orasında sorun yok. Tek sorun bunca işin gücün arasında bu soysuzlarla uğraşmak.

Şunu söyleyeyim. Ben bu taahhütle hukuki olarak bağlı değilim. Bana taahhüt bozma bedeli yansıtılırsa bunu ödemem. Sadece kullanımlarımın, iptal edilen önceki paketimdeki kalan bakiyeden mahsup edilmesi sureti ile ortaya çıkacak fark bedelini öderim.

Başkaca bir kuruş bedel ödemem. Öde diye bana fatura gönderirlerse, aynen iade ederim.

• Millet arasınlar diye 4 gözle bekliyor bu da engelleyin kitlerler diye ne günlere kaldık .

yeni yıl 4gb Tarifesine geçirmişler tahminimce 1000 dak 1000 sms 4gb aşım olmazsa 22.50 - 22;75 tutar ödersiniz neden bu kadar dert ettiniz her ay paket aldığınızı var sayarak madem sinirlendiniz sinirlendiğiniz için kabul ettiniz sorabilirdiniz sakin olabilseydiniz aradıklarında faturalıya geçirmek için arıyorlar zaten .

hadi telefonda çekmiyor ya hattınızda lira da varmış Faturanızdan düşer 11 .ayda taşırsınız hattınızı
    Benim E devlet yaptığım şikayet Karara bağlandı geçen hafta adresime Sonuç tebliğ edilmedi .Ne kadar sürede tarafıma ulaşır ?

Ya da nasıl öğrenebilirim sonucu peki?
  • Geç Turkcell e rahat edersin kafam rahat paketleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 5 Mart 2020; 11:50:6 >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    En az 4-6 ay arası sürüyor. Gerçi bulunduğun yeri bilmiyorum daha da erken olabilir. Kayseri’de en az 4 ayda karara bağlanıyor.

Karar verildi zaten geçen hafta.Kararın elime ulaşması da mı 4-6 ay sürecek ?
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Şimdi sizin ödeyeceğiniz tutar aylık 20-25 arası bir şey doğru mudur? Peki buradaki rahatsızlığınız faturalı kullanmak istememek mi? Paket fiyatı bu şekildeyse gayet uygun aslında ama ben ille de faturasız istiyorum diyorsanız arayın çağrı merkezini yeniden faturasıza çevirirler.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ben bu araplara güvenemiyorum. Nereden bileyim ayda 20 25 TL çıkaracaklarını?
    Kaldı ki ben halimden memnunum. Aramasınlar kardeşim.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Online işlem üzerinde > tüketici şikayetleri bölümünden "beni kampanyalar için aramayın" şeklinde yazarsanız ve "veri işleme izni" kapatırsanız aramazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.