Şimdi Ara

Türk Telekom Moadur Etti Napmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar benim sorum ttnette basladı ayın 12 veya 13 ünde netimde kopmalar yasandı 4 dakikada bir netim gitti geldi.. sorunu ttnete bildirdim.. arıza kaydı açtılar.. modem içine girdiler güncelleme yaptılar hız düşürdüler hızı çıkardılar sonuç yoktu bu böyle 15 20 gün gitti.. illallah dedim ttnete sonrasında süperonlineye geçtim dedim süperonlinede böyle bi sorun olmaz diyerekten.. aynı sorunu süperonlinede de vermeye basladı.. tekrar müşteri hizmetlerini aradım durum böyle dedim ttnetten size geçtim geçmemin sebebi internet kopmamdı ama sorun halen sizdede devam ediyor.. onlarda modeme girdi ttnetin yaptıklarının aynnısını yaptılar.. gene arıza kaydı oluştu.. türk telekom süperonline evin içine karısmadığı için dışarıya baktılar port kablolar apartman filan sorun gözükmediklerini söylediler o zaman dedim sorun evde bir elektirik teknisyeni çağırdım geldi sonra int hat değerlerini ölçtü kabloları kontrol etti bi sıkıntı yok adam sinyal alabiliyorum dedi.. sonrasında tekrar müşteri hizmetlerine döndüm durumu anlattım modem sorunlu olduğunu söylediler modem sipariş verildi modemimizide aldık ama gene sorun aynıydı.. tekrar aradığımda sorunun halen aynı olduğunu söyledim.. birincil müşterilerimizin arasında arıza kaydım var sözde çözüm bulmaya calısıyolar 1 aydır netim 4 dakikada bir kesiliyor sanki zaman ayarlı bunun yanı sıra tekrar aradığımda günlük kopma sayımı öğrenmek istedim günde 600-300-200 gibi yüksek rakamlarda kopma görüntülediğini söyledir bunun için derhal çözüm sağlıcaz diyolar oyalıyolarmı napıyolar bilmiyorum ümidimi kesmiş durumdayım... Türk telekoma gidip birebie görüşmek istedim sonuçta alt yapı türk telekom ama adamalr bana üçüncü sınıf muamelesi yaptı siz başka firmadasınız biz ilgilenmiuoruz bizim müşterimiz diğilsiniz nasıl oluyor alt yapı sizin diğilmi ? dedim.. adamın cevabı onların bize talep iletmesi lazım dedi neyse süperonlinede talep ilettiklerini söylüyor kime inancam bilmiyorum halen bekliyorum ama netimin çok güzel olduğunu sağlıklı olduğunu söylüyolar hız değerleri sabitlenemiyor dediğim gibi 4 dk da bir kopuyor sizce bunu kendim çöze bilirmiyim yada o kan emicilerimi beklemeliyim kafayı yemiş durumdayım ...  Türk Telekom Moadur Etti Napmalıyım ?

• Bu tür büyük firmalar konusunda devletin vatandaş lehine konuya el atması lazım. Digitürk dsmart telekom elektrik hepsi vatandaş için bataklık haline geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke superonline na geçmeseydiniz

Türk Telekom'un çözüm üretemediği bir alt yapıda superonline a geçmek kötü olmuş.

sizin gayet stabil görünen internetin bir anda sürekli kopmaya başlamasının nedeni Türk Telekom'un sizin portunuzu değiştirmiş olması da olabilir.

Durup dururken bir anda kopmaların olması, binanızdaki tesisattan, modemden değilse

ya bilgisayarınızda sorun var ya da sizin portunuz da bir arıza var,

ilk baş şu an kullandığınız bilgisayarı komple devre dışı bırakıp başka bir bilgisayarda deneyin

ikincisi port değişikliği talebinde bulunun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

keşke superonline na geçmeseydiniz

Türk Telekom'un çözüm üretemediği bir alt yapıda superonline a geçmek kötü olmuş.

sizin gayet stabil görünen internetin bir anda sürekli kopmaya başlamasının nedeni Türk Telekom'un sizin portunuzu değiştirmiş olması da olabilir.

Durup dururken bir anda kopmaların olması, binanızdaki tesisattan, modemden değilse

ilk baş şu an kullandığınız bilgisayarı komple devre dışı bırakıp başka bir bilgisayarda deneyin

Cevap için tşk ederim kardeşim ama söyleki portlarda sıkıntı olmadığı ve işin enteresan tarafı ev iç hatlarında da sıkıntı yok cünki baktırdık bizim böyle bir sorunumuz oldu önceden portsal olarak ttnet portumu değiştimişti sorun çözülmüştü ama şimdi porttada sıkıntı yok.. bakalım bu gün süperonliinenin ekibi gelcek sözde gelirseler bakıcaklar gelmez iseler direk iptal ettiricem ttnete geri dönüş yapıcam gerçi oda çözemedi sorunu . bilmiyorum kafam çok karışık çaresizim..bu arada bilgisayarda hiç bir sorun yok evde 2 masaüstü 1 laptop var onlardada sorun aynı..

• Eviniz apartmanda mi? Mustakil mi? Hattiniz adsl mi vdsl mi? Vdsl ise santrale yakin misiniz, mahallenizde dslam kutusu mu var, yoksa binanizda fiber kutusu mu var? Biraz daha teknik detay verirseniz yardimci olmaya calisayim. Bide modem baglanti kurdugunda SNR margin degerlerinin oldugu sayfanin resmini atar misiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senol9000

Eviniz apartmanda mi? Mustakil mi? Hattiniz adsl mi vdsl mi? Vdsl ise santrale yakin misiniz, mahallenizde dslam kutusu mu var, yoksa binanizda fiber kutusu mu var? Biraz daha teknik detay verirseniz yardimci olmaya calisayim. Bide modem baglanti kurdugunda SNR margin degerlerinin oldugu sayfanin resmini atar misiniz

Merhaba Tekrar Kardeşim Ads Kullanıyorum Dairede Yaşıyorum Santrale Sanırım Yakknız Kutu Olarak int Kutusu Olduğunu biliuorum var pnlarda hiç bir sıkıntı görülmedi gerek ttnet gerek süperonline baktı.. snr margin bilgilerini resimli olarak vericem kardeşim.. ek olarak da internet hattım hızıyla oynadılar yükselttiler indirdiler gene çözüm olmadı..

Türk Telekom Moadur Etti Napmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felaqetcocuq -- 11 Kasım 2016; 3:0:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: phorever

ADSL2+ 23-24 megabite kadar download imkanı verir. Hat standardını ADSL2+ yerine G.DMT olarak ayarlayıp deneyin. Paketiniz 16 megabitse 8'e düşürtün

Hat zayıflaması çok fazla. Kablo bağlantılarında sorun olabilir. İsterseniz kabloları yenileyin. Hat zayıflaması düşerse bağlantı kalitesi artar

Kabloların ucu açıksa ( bağlantı yerleri ) mümkünse hiç bir yere temas etmesin. Dokunsanız bile CRC artar hat değerleri düşer

Kablo bağlantıları çok iyi yapılırsa ben bu iş çözülür diyorum. 22.4 ve 16.5 yüksek rakamlar

ADSL2+ yerine G.DMT bu ayarı nereden yapıcam modemden kardeşim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

TP-LİNK modemlerde ''Gelişmiş ayarlar --> ADSL'' sekmesinden yapılıyor

Modem arayüzünden ayarları karıştırarak bulabilirsiniz

öncelikle verrdiğin cvp lar için çok tşk ederim kardeşim benim modemim SüperOnlinenin Verdiği huwei HG658 marka ben o ayarı o kadar kurcaladım bulamadım cidden iyice sinir bozucu oldu bu iş..
  • quote:

https://forum.donanimhaber.com/m_38980870/tm.htm

Şunu da deneyin bu da olmazsa yapacak bir şey yok artık :)

orda benim modeme uygun tool olmadığı için kardeşim olmadı.. alalh büyüktür diyip beklicez bakalımm..
  • SüperOnline Çözüm Bulamadığından Dolayı Alt Yapı Türk Telekomun Olduğu için Sorun Türk Telekomdan Kaynaklı Olduğu için Türk Telekom Ttnete Geri Dönüş Yapıyorum..Hayırlısı insallah.

Not SüperOnlineye Geçicek Arkadaşlar Bir Kez Daha Düşünsün Çünki Türk Telekomdaki Elemanlar SüperOnlineyi Arkaplan Sayıyor.. Öncelik Kendi Müşterilerimiz Olduğunu Belirtiyorlar.. Gerisini Siz Düşünün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felaqetcocuq -- 13 Kasım 2016; 17:51:1 >
  • quote:

keşke superonline na geçmeseydiniz

hocam bende de port değiştirme olayı olmuş olabilir. kaç aydır sorunlu internetim görmüşsünüzdür zaten. benden habersiz böyle bir alçaklığı nasıl yapabilirler? gerçi şaşırmaya gerek yok türkiye burası.

• eğer ttnet kullanmıyorsanız, yeni ttnet müşterileri geldiğinde onlara sizin portunuzu verip sizi sorunlu porta yönlendiriyorlar.

ya da daha kaymaklı bir ttnet müşterisi varsa ve sıkıntılı portlar kaldıysa ttnet müşterisi de olsanız sizi sorunlu porta yönlendirip kaymaklı müşteriye sizin portunuzu bağlayabiliyorlar.
  • quote:

eğer ttnet kullanmıyorsanız, yeni ttnet müşterileri geldiğinde onlara sizin portunuzu verip sizi sorunlu porta yönlendiriyorlar.

ya da daha kaymaklı bir ttnet müşterisi varsa ve sıkıntılı portlar kaldıysa ttnet müşterisi de olsanız sizi sorunlu porta yönlendirip kaymaklı müşteriye sizin portunuzu bağlayabiliyorlar.

ttnet kullanıyorum. 2-3 aydır sürünüyor internetim hocam. arayacağım ve port değişimi talep edeceğim. verdiğim paranın karşılığını almak en doğal hakkım. teşekkürler yardımınız için.
  • hocam yaşadığın sorunların aynısı harfien ben de yaşadım, tabi ben superonline geçmedim :) 2 sene öönceydi galiba yeni internet çekmiştim eve, 4-5 ay kullandıktan sonra sürekli kopmalar başlıyordu, aradım falan filan, 16 mbit hızımı 4-5 düşürdüler itiraz ettim 16 mbit veriyorsunuz dedim verdiği cevaba bak 16 mbit e kadar tarifeyi kullanıyorsunuz dediler

tamam anlıyorum dedim peki şimdiye kadar 14 mbit kullanırken ne oldu da birden 3-4-5 mbit de düştü kalolar birden paslandı mı dedim, tabi cevap yok arıza kaydı oluşturdular neyse yaklaşık1 ay süründüm resmen sonra birisi geldi uğraştı olmadı sonra 2 kişi geldi elindeki alet ile ölçtü ben de baktı hat değeri düşüktü sonra sokağın başındaki kutuya gitti bir şeyler yaptı ne yaptı blmiyorum sonra geldi bi ölçüm yaptı baktım 22-23 mbitleri gördüm santralı aradı hattı 16 mbi tolarak ayarladılar yine eski hızıma kavuştum.

Tahminimce o kutuda önccleri birisi gelip yanlış bir şeyler yaptı ya da portu değiştirdi benim hat kopmalara başladı, en songelen adam ise bir ayar çekti ve düzeldi, size tavsiyem geri ttnete geçin ttnet den gelen adamlara kutu ile ilgili bir şeyler yapılmasını söyleyin, tamamen sizin sıkıştırmanız ile ilgili bir şey sakın asabilik yapmayın gelen kişilerin yapacakları varsa da yapmazlar, karşı tarafı ikna edici davranın.

Naciazane tavsiyem...

ayrıca buradaki bir arkadaşın dediği gibi de olur belki kutunun içinde sizin kablo da sıkıntılar olabilir yerinin değiştirilmesi işi çözebilir.

Eğer sorununuz çözülürse beni etiketlemeyi unutmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaazto28

hocam yaşadığın sorunların aynısı harfien ben de yaşadım, tabi ben superonline geçmedim :) 2 sene öönceydi galiba yeni internet çekmiştim eve, 4-5 ay kullandıktan sonra sürekli kopmalar başlıyordu, aradım falan filan, 16 mbit hızımı 4-5 düşürdüler itiraz ettim 16 mbit veriyorsunuz dedim verdiği cevaba bak 16 mbit e kadar tarifeyi kullanıyorsunuz dediler

tamam anlıyorum dedim peki şimdiye kadar 14 mbit kullanırken ne oldu da birden 3-4-5 mbit de düştü kalolar birden paslandı mı dedim, tabi cevap yok arıza kaydı oluşturdular neyse yaklaşık1 ay süründüm resmen sonra birisi geldi uğraştı olmadı sonra 2 kişi geldi elindeki alet ile ölçtü ben de baktı hat değeri düşüktü sonra sokağın başındaki kutuya gitti bir şeyler yaptı ne yaptı blmiyorum sonra geldi bi ölçüm yaptı baktım 22-23 mbitleri gördüm santralı aradı hattı 16 mbi tolarak ayarladılar yine eski hızıma kavuştum.

Tahminimce o kutuda önccleri birisi gelip yanlış bir şeyler yaptı ya da portu değiştirdi benim hat kopmalara başladı, en songelen adam ise bir ayar çekti ve düzeldi, size tavsiyem geri ttnete geçin ttnet den gelen adamlara kutu ile ilgili bir şeyler yapılmasını söyleyin, tamamen sizin sıkıştırmanız ile ilgili bir şey sakın asabilik yapmayın gelen kişilerin yapacakları varsa da yapmazlar, karşı tarafı ikna edici davranın.

Naciazane tavsiyem...

ayrıca buradaki bir arkadaşın dediği gibi de olur belki kutunun içinde sizin kablo da sıkıntılar olabilir yerinin değiştirilmesi işi çözebilir.

Eğer sorununuz çözülürse beni etiketlemeyi unutmayın.

o kutu bizim sokağın başında da var. tek başıma gece gidip bir şeyler mi yapsam ne? bu beceriksizler halledemezler yoksa.

• hocam senin kabloyu nasıl bulacaksın orada 50 bin tane kablo var olmadı hepsini çek karıştır tak mecbur gelip tamir ederler
  • quote:

hocam senin kabloyu nasıl bulacaksın orada 50 bin tane kablo var olmadı hepsini çek karıştır tak mecbur gelip tamir ederler

aradım biz yapamayız dediler. tek yol müdürlüğe gitmek sanırım. bu arada bizim apartmanın bodrumunda da kutu var. oradaki kabloyu biri değiştirmiş olmasın? gerçi orayla internet bu kadar yavaşlamaz diye düşünüyorum.

• hpcam kablo işlerinden veya tesisat işlerinden anlamıyorsanız hiç bulaşmayın derim ama yok kablomu takip edip ne olduğuna bakacam diyorsanız da bi bakın çok çok bozarsınız? şu an kaç mbit hız görüyorsunuz?
  • quote:

hpcam kablo işlerinden veya tesisat işlerinden anlamıyorsanız hiç bulaşmayın derim ama yok kablomu takip edip ne olduğuna bakacam diyorsanız da bi bakın çok çok bozarsınız? şu an kaç mbit hız görüyorsunuz?

kablolar işaretli hocam daire numaralarına göre. benim sorunum akşam 6'dan gece 12'ye kadar inanılmaz ping problemi. hızım 2.5 mbps civarı yani "normal". öyle bir ping oluyor ki google bile +200 ms.
  • hız 2,5 normal mi hocam iyi dayanıyorsunuz helal olsun, ayrıca önceden speed test de ölçüm yaparken türkiye 5-6 tane şehirde server işaretleri çıkıyordu ama 3-4 aydır 20 tane server var, önceden ping değerim 15 ms idi ama şimdi 25-30 hatta bazen 60 80 90 oluyor benim taahhütüm 17 sine bitiyordu turknete geçtim evrakları gönderdim bakalım geçiş işlemi olduktan sonra ne olacak.

ayrıca belki apartmanınızda başka internet kullananlar olduğundan akşamleyin sıkıntı ondan da olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.