Şimdi Ara

Türk Telekom, neden kendi saha dolaplarını TürkNet ile paylaştırmıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
4.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ama TürkNet kendi altyapısında hem ADSL, hem VDSL'de Upload limiti yapmadan, uygun fiyata hız verebiliyor?
  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt
    Beni böyle konuşturtmasınlar o zaman. Türk Telekom ve Turkcell SuperOnline, TürkNet gibi herkese uygun fiyatlı interneti, altyapının desteklediği maksimum Download ve Upload'la versinde görelim.
  • Türk Telekom ve superonline Müşteri hizmetleri olarak en iyi firmalar bence. Türkiye'de tabiki yanlış anlaşılmasın. Kötünün iyisiler yani. 1 senedir kendini yırtıyorsun kardeşim sen de yine gereksiz gereksiz süslemişsin ilk mesajı AnnexA'lar DSLAM'lar vsvs forumda öğrendiğin ne varsa foruma satmışsın yine ama bomboş bir konu olmuş YİNE.  Ben kendi açımdan söyleyeyim, 1 sene olucak TT'ye geçtiğimden beri 1 gün hız,ping,hat değeri sorunum olmadı, 50 mbps+telefon+sabit IP 150 liraya yakın fatura veriyorum ben Telekom'a. Benim hizmetim dengesizleşicekse neden paylaştırsın abi sen 80-90 liraya benden çok daha yüksek hız kullanacaksın diye? Senin açman gereken konu "Turknet neden kendi fiberini yaygınlaştırmıyor, firmalar neden bundan sonra yapılacak kazıları, altyapı çalışmalarını beraber yapmıyor" olmalı. TT'nin şimdiye kadar ki yaptığı yatırımlarda altyapının durumu ortada, ben paylaştırmasını istemem şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 30 Aralık 2020; 9:47:39 >

• Ben sana yazdıkça duvara anlatıyormuşum gibi geliyor. Ve bu beni üzüyor.

Fanatiklik konusunda, ülke performansını kuşaklara aktarıyor demek bu çünkü.

Konularını görünmez olarak işaretleyeceğim artık. Yapabileceğim başka bir şey kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 30 Aralık 2020; 9:48:19 >
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    O zaman devlet, TürkNet'in kendi saha dolaplarını yalmasına ve Türk Telekom'un olduğu dolapların hemen yanına kendi bağımsız saha dolaplarını yerleştirmesine izin verse?
  • TurkNet'in müşteri sayısıyla bunlarınki bir mi? YAPA altyapısı kısıtlı yerde, GigaFiber altyapısı daha da kısıtlı yerde var. TurkNet'in kendi altyapısından verdiği hizmeti beğeniyorum, ama sırf senin upload'ını 0.7 değil de 0.9 MBPS verebiliyor diye diğer firmaları gömmeni fazlasıyla saçma buluyorum.

Söyle bakalım, TurkNet'in satış sonrası hizmeti TSOL veya TT ile yarışabiliyor mu? Bir sorun yaşayana kadar kafan TurkNet'te rahat, peki ya sonrası?

GigaFiber'de kurulum ve servis gibi hizmetleri kendi elemanlarıyla verebiliyorlar, peki ya gerisinde?

GigaFiber dediğim altyapı şu an parmakla sayılabilecek kadar bölgede var. Şahsen sorunlarımın sürekli TT ve TurkNet arasında dönüp dolaşıp çözülmeyeceğini bildiğim için GigaFiber bölgeme gelene kadar geçmeyeceğim. TurkNet bana hizmet veriyorsa kendi altyapısından versin, kendi elemanlarıyla. Yoksa ben de seviyorum TurkNet'i; dediğin gibi Türkiye standartlarına göre düşük fiyatla çok daha iyi işler başarıyorlar, ama ya satış sonrası hizmetler? Ben o topa giremem, kusura bakmayın.

• Ben dedim sana bu kadar kendimizi belli etmeyelim diye, gördün mü şimdi... uyanığın biri durumu anladı.  

• Türk telekom dandik bir firma 3 haftadır evde internet yok bir halt yaptıkları da yok. YAPA vs bunlar çözüm değil. Altyapının gelişmesi lazım özellikle diğer firmaların fiber ağlarını geliştirmesi lazım. Herkes TTkomun eline bakıyor. İstedikleri gibi at koşturuyorlar.

Sorun şu ki, TürkNet daha yeni yeni gelişmeye başlamış bir firma. Ancak buna rağmen, müşteri memnuniyeti odaklı bir küçük firma şu an. Download ve Upload limiti yapmadan, hen ADSL hem VDSL'de kendi altyapısından hizmet verebilirken, ayda sadece 270 TL'ye kendi fiberini 1 Gbps simetrik verebiliyor. Elbette YAPA ve GigaFiber'in olduğu alanlar kısıtlı ancak, kısıtlı olmasının suçu TürkNet'te değil. Çünkü, Türk Telekom ülkemizdeki ilk ve en eski firmalardan birisi iken, TürkNet bu işe daha yeni yeni atılmaya başladı. Ancak, TürkNet yeni olmasına rağmen, şu anki haliyle bile gayet başarılı. Her ne kadar sesli müşteri hizmetleri olmasa bile, bir sorun yaşadığım anda, sorunumu Online İşlemler Merkezi ile çözebildiler hep. Asla sorun yaşamadım bugüne kadar. Haziran 2018'den beri TürkNet kullanıyorum.

Yani TürkNet sanki Türk Telekom kadar büyük bir firmaymış ve elinde hertürlü yetkisi varmış gibi konuşmamak lazım. İleride baya gelişecek ve Türk Telekom'u geçme ihtimali olan bir firma.

Ancak bir firmanın büyük ve en eski olması, o firmayı iyi bir firma yapmak için yeterli sebepler değil.

TürkNet küçük bir firma olmasına rağmen, müşteri memnuniyeti odaklı bir firma. Hız limitlemeleri asla yok. Fiyatlar uygun.

Küçük olan her bir firma, başta zorlanabilir ve bazı konularda eksik olabilir. Bu benim için önemli değil. Ben, firmanın izlediği politikaya bakarım. Yani zihniyet, çizdiği yol haritası. Mesela TürkNet'in yol haritası, asla hız limiti olmaması ve uygun fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 30 Aralık 2020; 9:59:26 >

• Türknet nasıl" müşteri odaklı" firmaymış bana bir anlatın hele

Adamların daha müşteri hizmetleri yok. Bir sorun yaşarsan muhattap bulamıyorsun. Sorun yaşarsan geçmiş olsun

1996 yılında "TURNET" ile beraber piyasaya girmiş firma Türknet. koca 25 yıl. Bu 25 yılda kazandıklarını hasbel kadarını yatırıma ayırmış olsalardı zaten ihya olurdu memleket. 25 yılda olduğu olacağı bu Turknet'in ,daha fazlasını beklemiyorum.

TT gelince;

TT özelleştirmeye uğramadan önce bu dediğin olabilirdi. Devletin elinden çıktı. Araplar ülke bankasından kredi çekerek aldı, sonrada içini boşaltıp posasını bize kitleyip kaçtı.

Türk Telekom gibi rezil firmadan değil saha dolabı, bakır kablo paylaşımı yaptığına dua edin.

Bizim tek kurtuluşumuz starlink ve turevi teknolojiler.

Tüm işletmeler gelecekte yatırımların buraya kayacağını düşünüyor.

kimse bu dakikadan sonra boydan boya alt yapı kazılıp fiber hayali kurmasın, hele Türkiye gibi dağlık ve engebeli coğrafyada "fiber ağlarla" örülmesini beklemesin.

Olduğu olacagı mevcut alt yapıların bir kısmının modernizasyonu ve kapasite arttırımı olur.

Bu zamana kadar kendi omurgalarını kurmamışlar bu dakikadan sonra kimse taşın altına elini sokmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 30 Aralık 2020; 10:6:35 >

• Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Bence 0 ila 1 arası ping isteyenler için, fiber internetin önemi hala büyük. Starlink ile o kadar düşük ping bence alınamaz. En düşük 3-4 olur. Ayrıca, Starlink ile 10 Gbps simetrik hız alabilecek miyiz en fazla?
  • Sen değil misin ADSL'de 12 MBPS görünce sevinen? 3-4 ping fazla geliyorsa ADSL'inle sana mutluluklar Erdem.

• Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Bu arada, Starlink uydularının ortak olarak iletişim kuracağı karasal fiber hattındaki kablosuz ağ eğer Avrupa veya Amerika'da olacaksa, o zaman biz Türkiye'den Starlink ile internete bağlandığımızda, Avrupa sunucularına pingimiz 3-1 falan olur herhalde?
    Elbette en ufak bir gelişmede dahi sevinen biriyim ben. Ama benim ADSL'de bile olsa, azıcık daha yüksek hız almak, beni mutlu eder. Çünkü koşullar, imkanlar budur ve elimdeki imkanın daha iyi hale gelmesi, beni mutlu eder ancak, bu benim fiber istemediğim anlamına kesinlikle gelmez. Bu mesajın altını çizmek isterim...
    Bu arada, bu sitede kişilik testi yapmıştım. Kişiliğimi gözden geçir derim. Beni daha iyi anlarsın.
    16personalities
    “Arabulucu” kişiliği (INFP) | 16Personalities
    https://www.16personalities.com/tr/infp-kişiliği

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Bu arada, Starlink uydularının ortak olarak iletişim kuracağı karasal fiber hattındaki kablosuz ağ eğer Avrupa veya Amerika'da olacaksa, o zaman biz Türkiye'den Starlink ile internete bağlandığımızda, Avrupa sunucularına pingimiz 3-1 falan olur herhalde?

pink elbette önemli etken

Ancak altyapıya kavuşmamış onlarca yerleşke var. Öyle doğuda Van dağ köylerinde değil ha

Adana'da mesela daha alt yapı uğramamışbirçok yer var.

Yani temel seviyedeki interneti halledemedik daha,upload'a gelelim ping'e gelelim.

Starlink 30-40 arası pink sunuyor.

• Vallahi ne anlattığınızı anlamadım. 96 yılında kurulmuş bir firmaya küçük bir firma demeniz de komik olmuş. Hani Gıbırnet'e küçük şirket dersin, kabul ederim. 1 sene önce kurulmuş bir firma sonuçta. Ama Türknet kendi altyapısını çekebiliyor, demek ki paraları var.

Müşteri hizmetleri denen bir şeyin olmadığı firmayı övmen çok komik olmuş, videolarına bir ara bakmıştım, eğer videolarını görmeseydim kesinlikle Türknet çalışanısın derdim.

Türk Telekom'un fiber altyapısı inan gayet kaliteli. Ancak 100 Mbps üstü verilmiyor.

Tabii ki Türk Telekom'u övmüyorum, 2020 yılında 4 Mbps ADSL satıyor adamlar. Ama fiber altyapısında şartlar gereği ping az, hız yüksek oluyor.

Şahsen binama GigaFiber gelene kadar ben de Turknet'e geçmek istemiyorum, zira VDSL'iken yaşadığım şeyler aklıma geliyor ve soğuyorum.

Burada Türknet'e şunu demen lazım:
    Ben sizi forumda öv öv bitiremiyorum, bana fiber çekin daha da öveyim. İşte o zaman gerçek bir YAPA'lı olursun.

Ayrıca insanlara düşünceniz nedir diye sorup, istediğin gibi düşünceler gelmeyince insanlara sen şu firma çalışanısın demen de çok ironik olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 30 Aralık 2020; 12:44:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hacı sen bi mutlu olamadın gitti ya..

• saha dolaplarını neden paylaşsın ki paylaşıp ne yapıcak onu anlamadım

saha dolabına 1,5 km uzaklıktayım ama yanıbaşımda saha dolabı var diyosunonuda anlamış değilim

saha dolabının içinde öyle endüstriyel cihazlar yok ki 10 lu 100 lü pdpap kablolarla regletlerin dışında hiçbir şey yok diyelim ki seni ordaki 1,5 km uzaklıktaki saha dolabından değilde yanı başındaki dolapdan gelse bile o dolabada 1,5 km ötedeki saha dolabından atlama gelicek

yanı sanma ki senin internet hızın değişicek

türknete verse bile türknet o saha dolabından hiç bir şey yapamıycak tt merkezden senin kullanıcagın portun yonlendırmesını turknete geçirmediği sürece türknet gelsin istediği reglete istediği kabloyu çaksın

ki eğer altyapı hala tt ninse başka bir ısp den çokta medet unmayın bir siteye bir sunucuya giderken atladığın pop noktalarıda ping ine etki edicek dolasıyla ordan oraya dolaşıcağına tek kanaldan yürümek daha mantıklı

ADSL in mantığıda belli alt yapı adsl olduktan sonra hepsi aynısının laciverti

Radyolink vb sistemler kullanarak belki farklı çözümler bulabilirsiniz ama dediğim gibi bakır hatta hepsi aynı

• Kimse kusura bakmasın da ben tt olsam hakkım olsa ben de vermem. Port veririm o kadar. Devlet hakkı tanıyorsa lehime kullanırım bunu. Suçu tt yerine başkasına atın biraz. Amme hizmeti yapmıyor tt. Sevdiğimden de değil ama olay bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.