Bu meseleler bence Türk Telekom'un özelleştirilmesine kadar uzanıyor. TT şu an devlette olsa, tüm şirketler fiber altyapısını ortak çekse bir binaya 3 şirketin altyapı çekmesindense altyapı götürülemeyen yerlere gerekli altyapı gidebilecekti belki de. Milletin parası çarçur ediliyor. |
Türk Telekom, neden kendi saha dolaplarını TürkNet ile paylaştırmıyor? (4. sayfa)
-
-
Erdem'e ısrarla laf anlatmaya çalışan üyeleri pes etmeye davet ediyorum. Technopat denen platformda bile kendisiyle dalga geçiliyor. Technopat ya.. Daha ne diyeyim.
-
Ben erdem denen arkadaşı tanımam etmem ama kendisinde obsesif kompulsif hastalığı olabilir şöyle profilini göz gezdirince son 1 senede 10 tane telekom-türknet ve internetle alakalı konu açmış, bu kadar takıntılı olmak iyi değil türknet ceosu bile bukadar kafa yormuyordur.. umarım tedavi olursun bol şans
-
Santrale istediğin kadar cihaz koyarsın koca bina. Santrale fiberini de çekersin onda da sıkıntı yok.
Ama fiber dolaba kendi cihazını nasıl koyacaksın ufacık dolap. Fiberi nasıl çekeceksin tek tek her dolaba.
Onu turknet tek başına yapamaz. Ama şöyle bir şey olabilir. Turknet, millenicom, superonline, Vodafone oturur bir masaya. Bizim şu kadar vae abonemiz var. Ortak bir şirket kuralım. Btk ya basvuralim . Türk Telekom un tüm saha dolaplarında bir tane vdsl dslam kartı koyalım kendi portumuzdan hizmet verelim der. Belki o şekilde olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 30 Aralık 2020; 18:14:10 > -
Forumdaki türknetin hesabı bile senin kadar türkneti övmemiştir erdem. Binana fiber çekilmesini falan istiyorsun sanırım. Bu kadar övdüğüne göre.
Ayrıca anladığım kadarıyla senin yakınında vdsl saha dolabı var ama sen yapa kullandığın için santralden hizmet alıyorsun ve santral uzak olduğu için vdsl hizmeti verilmiyor. Bu kadar kötüledin ama türk telekoma geçerek vdsl kullanıp yüksek hızları alabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır. Benim yakınımdaki dolap, Türk Telekom'un eski tip saha dolabı ve asla değişmedide. Yani ben TürkNet YAPA ADSL'yi, Türk Telekom'un eski ve içerisinde hiç elektrikle çalışan DSLAM olmayan, santralden saha dolabına kadar gelen bakır kabloyu çoklayıcı işlev kazandıran bir dolap ve ben o dolaptan TürkNet YAPA ADSL hizmeti alıyorum.
Ev ile saha dolabı arası ortalama mesafe 100 metre. Toplan mesafe 1.9 KM'ye yakın.
Benim eve bağlı olan saha dolabının VDSL desteği yok yani. Bizim bu bölgeye Türk Telekom yatırım yapmadı. Yani Türk Telekom'a geçersem gene ADSL olacak ve gene saçma Upload limitlemelerine takılmış olurum. Tercihim zaten daima TürkNet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 31 Aralık 2020; 0:0:48 > -
Eski saha dolapları zaten çok küçük sen birde buna türknet mi cihazlarını kursun diyorsun.
O dolabın komple sökülmesini ve TürkNet'in, Türk Telekom ile bir işbirliği yaparak, "Ortak Paylaşımlı Saha Dolabı" (OPSD) (Kendi ürettiğim bir isimlendirme) sistemini getirmeleri gerekiyor. O dolabın sökülüp, en az Tip 7 saha dolabı ile değişmesi için, bundan 1 ay önce Türk Telekom'a dilekçe bıraktık. Aralık 23'ünde bize TürkNet YAPA ADSL geldi ve fikrim epey değişti. Artık sadece TürkNet'in tarafındayım ve eğer oraya dolap konulacaksa, TürkNet YAPA VDSL hizmetinden yararlanmak isterim. Türk Telekom'un 100 Mbps Download, 8 Mbps Upload hizmetini almak yerine, saha dolabından benim eve maksimum gelen Download ve Upload hızını olduğu gibi almayı tercih ederim. İnternette Kalite Hareketi topluluğuda, ortak saha dolabı olayına bir el atmalı bence. Sonuçta, santralden uzak olmamız, bizim TürkNet YAPA VDSL'yi haketmediğimiz anlamına gelmez.
Türk Telekom ve TürkNet ile böyle bir işbirliğine gidilirse, her iki firma içinde bence kârlı olur. Türk Telekom'unda işine gelir bence. Hem Türk Telekom'un santralleri rahatlar. Türk Telekom ile TürkNet ayrı olursa, aboneler bölüşür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 31 Aralık 2020; 0:9:30 >
-
Türk telekom izin verse bile türknetin böyle bir iş için yatırım yapacağını hiç düşünmüyorum.
Neden yapmasın? TürkNet, kendi cihazlarını eminim ki sadece Türk Telekom'un santraline koymak istemeyecektir. Santralden uzak aboneler (örneğin benim gibiler) var. -
Hala benim gibi eski saha dolaplarına bağlı olan 100'lerce abone mevcut. TürkNet buraya kendi dolabını koysa, buraya daha fazla kişi bile taşınabilir. -
Müşteri hizmetleri olmayan bir sağlayıcıdan çok şey bekliyorsun erdem
Bakır altyapı telekomun tekelinde. Tekel yani vermek zorunda değil ama fiberde serbest isteyen istediği yere fiber çeker. Yapacağın 2 şey var ya evine yoğun ısrarlarla fiber getir yada sen fiber olan yere git.
tekel düzeni bozacak şekilde konu açmanın manası yok çünkü bakır altyapıda tekel düzen bozukmayacak. Zaten zamanla hepsi fibere döneceği için bakır altyapının tekellik sorunuda zamanla bitecek. Eğerki bakırın değeri çok yükselirse bu fiberleme süreci dahada hızlanır.
Şu mesajı ciddi ciddi gönderiyorsun ya..
Al link, sabaha kadar bak:
-
Boşverin hocam arkadaşın acilen tedavi olması gerekiyor. Önceden de Düzenli olarak bu tarz konular açıp durmuş, türknetin hiç ilgilenmediği ilgilenmeyeceği bir konuda kendi kafasından yazıp çizmiş isim falan bulmuş birde yazık.
Çok teşekkür ederim.
Doğrusu henüz Ethernet-VAE'yi araştırmadım ancak tahminim bu yönde. Tabii ki FTTB/Eth ve FTTH altyapılarda NMS profilleri yoksa belki port kısmı farklı olabilir. Bir inceleyip ona göre yorum yapmam daha sağlıklı olacaktır.
-
+1
-
Paylaşıyor zaten, paylaşmıyor değil ki. Port-Transmisyon ücretlendirmeli VAE ile, Al-Sat ile yakında gelecek olan SAYE ile dileyen operatör Telekom'a kira ücretini ödemek suretiyle Telekom'un fiber erişim şebekesi üzerinden hizmet verebilir.
-
Bu arkadaşı ilk turknet forumunda görmüştüm ben. Şöyle fantastik bir konu açmıştı kendisi. 370 TL'ye 10.000 mbps simetrik internet gelsin diyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 31 Aralık 2020; 14:44:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X