Şimdi Ara

Türk Telekom olmasaydı Turkcell, Vodafone faturaları daha yüksek olmaz mıydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turkcell ile Vodafone olmasa Turk Telekom'un fiyatları da çok daha yüksek olurdu. Bkz. Turk Telekom, mobil hariç hizmetler.

Buna rekabet deniyor. Rekabetin olmadığı yerde patronlar müşterinin verebileceği en yüksek fiyata göre ürünlerini satar. Rekabet aynı ürünü satan firmalar arasında çekişmeye sebep olarak fiyatlarını kırmalarına neden olur ki, hepsinin kazancı azalsa da ürünü satmaya devam edebilmekte ve sürdürülebilir şekilde kazanmaya devam ederler. Sürdürülebilir şekilde kazanamayacak kadar rekabete yenik düşenlerin de ortadan kalktığını görürüz.

Ha tabi bizim ülkedeki durumu ben biraz oligopol piyasa gibi görüyorum. Tamam arada fiyat farkı var ama üçü de aralarında bir sözleşme var gibi hizmet vermeye devam ediyor. Yıllardır Turkcell en pahalı, diğerleri de ondan ucuza vermeye devam. Parası olan çok iyi hizmet isteyen ona gitsin, iyi hizmet beklentisi olmayan bana yeter hesabı hepsi halinden memnun ilerliyorlar.

• Bu hafta ki tt vs turkcell konusuna hoşgeldik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 3 Ekim 2018; 20:34:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Turkcell ile Vodafone olmasa Turk Telekom'un fiyatları da çok daha yüksek olurdu. Bkz. Turk Telekom, mobil hariç hizmetler.

Buna rekabet deniyor. Rekabetin olmadığı yerde patronlar müşterinin verebileceği en yüksek fiyata göre ürünlerini satar. Rekabet aynı ürünü satan firmalar arasında çekişmeye sebep olarak fiyatlarını kırmalarına neden olur ki, hepsinin kazancı azalsa da ürünü satmaya devam edebilmekte ve sürdürülebilir şekilde kazanmaya devam ederler. Sürdürülebilir şekilde kazanamayacak kadar rekabete yenik düşenlerin de ortadan kalktığını görürüz.

Ha tabi bizim ülkedeki durumu ben biraz oligopol piyasa gibi görüyorum. Tamam arada fiyat farkı var ama üçü de aralarında bir sözleşme var gibi hizmet vermeye devam ediyor. Yıllardır Turkcell en pahalı, diğerleri de ondan ucuza vermeye devam. Parası olan çok iyi hizmet isteyen ona gitsin, iyi hizmet beklentisi olmayan bana yeter hesabı hepsi halinden memnun ilerliyorlar.
    Tamam 3 operatör arasındaki rekabet müşteri için güzel, ama Türk Telekom'un piyasadan daha uygun fiyatlara hizmet vermesi özellikle Turkcell'i

fiyatlandırmada geri adım attırdığı kanaatindeyim.

Eğer Türk Telekom olmasaydı,özellikle Turkcell , paketlerdeki dakikaları

operatör içi görüşme-diğer operatör yönüne arama ayrımına devam devam ederdi, buna eminim.

• Siparişle mi i geliyorsun yoksa özel mi

geçen günde açmadın mı aynı konuyu

• FlymenX F kullanıcısına yanıt
    Turkcell fiyatlari zaten yukseltti ve yukseltmeye devam ediyor telekomla alakasi yok bunun

Talep arz meselesi,isanlar kullanabildigi hizmete para veriyor bu tum operatorler icin gecerli ornegin bulundugum yerde vodafonenin sadece 2g si var adam 20gb 20tl satsa bile almam kullanamayacagim cunku

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlymenX F kullanıcısına yanıt
    Bu piyasanın doğal hali. Piyasada tek Turk Telekom olsa, emin olun fiyatları şuan Turkcell'in iki katı olacaktı. :D Rekabet olmadığında durum böyle olur hep. Turk Telekom'a özgü bir şey değil bu, her firmada böyle olur ama yine de Turk Telekom'un sabitteki varlığına bakabilirsiniz.

Turk Telekom Turkcell'den ucuza hizmet vermese kullanan olur muydu? TT ilk başladığında Aycell ve Aria diye iki şirketti. İkisinin de şebekesi, kapsaması vs. çok sınırlı olduğundan pazarda kalabilmek için tek çareleri ucuza hizmet vermekti. Gidip de Turkcell gibi fiyat verseler yaşama imkanları yoktu piyasada ki, zaten o halleri ile bile yaşayamadılar. Çeşitli sebeplerden Avea olarak birleştiler. Avea olarak da kâr etmeden hizmet verdiler uzun yıllar, şimdi de TT'nin durumu ortada.

TT yerine kim gelse Turkcell fiyat olarak kırpma yoluna gitmek zorunda idi. Rekabetin şartları bunu gerektirir. Şuan TT'den daha ucuza bir opeatör piyasaya girse, TT de bu sefer fiyat kırmak durumunda kalacak. Bir de rekabet koşulları da en az müşterili operatör olduğu için TT'den yana doğal olarak. Arabağlantı ücretlerinde TT diğer operatörleri ararken hep ucuza arardı ama diğer operatörler TT'yi ararken yüksek fiyatla arardı. Turkcell zaten istediği gibi fiyat verme hakkına sahip değil. Yoksa başıboş iş yapabilecek olsalar bir fiyat kırma ile beş altı ayda TT'nin içini boşaltırlar ve ortada TT kalmayınca kazık fiyatlarla devam ederler. Öyle bir hakları yok ne güzel ki, TT'yi koruyacak şekilde fiyat belirleniyor her türlü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR AÇIK HAT FACİASI! (AVEA)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.