Şimdi Ara

Türk Telekom Rekor Hız 1000Mbps (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabii ki bu saha dolapları/santraller yurtdışı kapasitesini temsil etmiyor. Çünkü yurtdışı çıkışlarımız 12 Tbps idi birkaç yıl önce...
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Maşallah diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: exileteam

375mbps bireyseller için geçerli ayrıca kişi başı 375mbps verebiliyor ama dediğin gibi belli saatlerde ne kadar yüksek alırsan al yavaşlık yaşanıyor

ayrıca TÜRKİYE'de modemlerin desteklediği max hız 100mbps

aylık kirası ne kadar bu kapasitenin?
  • herşey paraya bağlı ver parayı 10gbps simetrik bile alırsın. para her kapıyı açar.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Dikkat çekmek istediğim abone hızına eşit hız verilmiyor sahalara üzerine yoğun saat trafiğinde hatların bayılmasıydı.

Elbette çıkış hızını temsil etmiyor fakat verilen hız hem toplam abonenin hızından düşük hemde çıkış yoğunluğunda daha fazla yoğunluğu sağlaması.

örneğin bu arkadaşın sorunu gerçek bir örnek:http://forum.donanimhaber.com/m_115169132/tm.htm

sahada bağlantı sorunu yok çıkış hızında sorun var yani dolap kapasitesinin üzerinde talep var. Örn: 10 abone indirme yaparken 15 'i youtube da, 2'si oyunda veri trafiği zaten yetersiz olunca hat stabil olmuyor oyunda olan 120 ping alıyor video izleyen buffer yaşıyor downlad yapan'da dalgalanma yaşıyor.

Madem kısıtlama yapılacak ve kaynak sınırlı trafik canlı olarak izlensin belirli pay ile artırılsın çok zor bir durum değil. Kaynağı verimli kullanmak önemli olan. Yoğun saatde abonelerin hızdan 2 mbps eksik olsa ama yine stabil olsa kimse çok fazla şikayet etmez.

Edit: yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_N_I_L_ -- 12 Mart 2016; 0:05:43 >

• exileteam E kullanıcısına yanıt
    Adsl2+ 24 Mbps, Vdsl2 100mbps erişim hızı var, sanırsam vdsl2'den bahsettiniz. Üst düzey modemler Gigabit portları ve gigabit wan erişimi destekliyor hocam. Genellikle güncel üst düzey bir cihaz Adsl, Vdsl & Fiber destekli ve erişim hızı 1 gbps port hızı 1gbpz Wifi hızları 5Ghz ve 2.4Ghz ağ birleştirme teknolojisiyle ile 1.9Gbps e kadar yükseldi.

Türk Telekom henüz hız konusunda yeni yeni sabit abonelerine yükseltme işlemine başladı. Sol'da, kurumsal ve özel fiber & metro ethernet kullanımında gigabit modem ve erişim var. Türk Telekomun modemleri en fazla 100mps destekli. Türkiye demek yanlış olur.

"Telekom kendi altyapısı max hız 375mbps destekliyor" konusunu ilk defa sizden duydum üst hızları desteklememe gibi bir durum olduğunu sanmıyorum bahsettiğiniz hız telekom için kapasitesi içerisinde düşük bir hız ? Bireysel abone teknik olarak 1gbps alabilir ellerinde fazlasıyla kapasite var. Alt yapısı uygun olan teknik olarak alır.

• 3 gigabit olmazsa olmazım. (16 mbit ttnet)
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Pardon, ben dediğinizi yanlış anlamışım. Dalgalanma ben daha çok ADSL ile bağlandığım için ben çok yaşıyorum. Hızım 12 Mbps olmasına rağmen yoğun saatlerde 4 - 5'e kadar düşüyor. Sebebini de dediğiniz gibi santrale bağlıyorum. Kapasitenin üzerinde kişi bağlanınca doğal olarak bağlantı hızı herkese eşit olmuyor.
  • Arkadaşın atıp tuttuğu çok belli bendeki SOL FTTH ont cihazı bağlı ve 1000 megabite kadar hız sağlanabilir. Modem konusuna gelince max 100 mbps desteklediğide yalan şu an bendeki huawei son model hg255s (11ac 5ghz) ve modem 1600 mbps kadar destekliyor sadece ağ kartının gigabit ethernet 11ac destekli olması lazım o kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız o hızları telekom kendi altyapısından vermiyor bildiğim kadarıyla. Uydunet yani turksat'ın fiber hattını kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Yalnız o hızları telekom kendi altyapısından vermiyor bildiğim kadarıyla. Uydunet yani turksat'ın fiber hattını kullanıyor.

Tam tersi uydunet telekomun fiber altyapısını kullanıyor, uydunet'in kendine ait bir fiber ağı yok. Her ildeki uydunet bağlantısı il/ilçe deki türk telekom santraline bağlıdır, oradan çıkış gerçekleşir. Türkiyedeki ilk ve en geniş fiber kablolama ve altyapı türk telekoma ait. Sonra süperonline geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 12 Mart 2016; 14:50:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Yalnız o hızları telekom kendi altyapısından vermiyor bildiğim kadarıyla. Uydunet yani turksat'ın fiber hattını kullanıyor.

Tam tersi uydunet telekomun fiber altyapısını kullanıyor, uydunet'in kendine ait bir fiber ağı yok. Türkiyedeki ilk ve en geniş fiber kablolama ve altyapı türk telekoma ait. Sonra süperonline geliyor.

Yanlış biliyorsun uydunetin kendi altyapısı var ve fiberdir. %100 fiber alt yapı
  • quote:

quote:

quote:

Tam tersi uydunet telekomun fiber altyapısını kullanıyor, uydunet'in kendine ait bir fiber ağı yok. Türkiyedeki ilk ve en geniş fiber kablolama ve altyapı türk telekoma ait. Sonra süperonline geliyor.

Yanlış biliyorsun uydunetin kendi altyapısı var ve fiberdir. %100 fiber alt yapı

Tamam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam.

https://www.facebook.com/turksatkablo/photos/a.260252383987398.72456.118715838141054/1193447117334582/?type=3&theater

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Bu da benim hız testim
     Türk Telekom Rekor Hız 1000Mbps

Photoshop yapan arkadaşa

Bu mesaja eklenen görseller:

Türk Telekom Rekor Hız 1000Mbps

• hız gerçekten çok iyiymiş.
  • Mevzu ne abi neyi tartışıyorsunuz

• eee?
  • Bu hızla kota 1 dakikada aşılır , Geriye kalan 29 gün 23 saat 59 dakika 3 Megabitle devam edilir. Ne oluyor hanım ne oluyor ? Telekom gömçürüyor bey vatandaşa :)
  • exile supersin yine her zamanki gibi:)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.