Şimdi Ara

Türk Telekom Ümraniye Fiber Dönüşüm Çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 3 Nisan 2020; 15:38:56 >

• Ümraniye telekom müdürlüğüne gittiğinizde erişim planlama bölümü ile mi görüşüyorsunuz?
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 3 Nisan 2020; 15:38:38 >
  • Dildo Baggins kullanıcısına yanıt
    O bölümün sorumlusunun ismini unuttum ama bir şey danıştığında ilgileniyorlar, ilgili yerlere soruyorlar son durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 3 Nisan 2020; 15:38:34 >
    Anladım. Orada çalışanlar ilgililer derdinizi anlatıp not aldırabiliyorsunuz. İşlem sırasına göre inceliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 3 Nisan 2020; 15:38:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de Ümraniye - Altınşehir Mahallesi'nde ikamet ediyorum. İkamet ettiğim bina eski olduğu için fiber internet çekeceklerini ben düşünmüyorum. Saha dolabına 60 metre yakınım, kablo mesafesi 250 metreyi buluyor. Saha dolabına yakın olduğum halde Millenicom sorgulamasında 61 Mbps çıkıyor, pratikte maksimum alabileceğim hız 40 Mbps. Saha dolabı eski olduğu için (2011 model Tip-5 saha dolabı) kapasitesinin yetmediğini düşünüyorum. Bağlı olduğum saha dolabı yenilenirse daha iyi olur ama bunu ne zaman yaparlar bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben gitmeyeli çok uzun zaman oldu. Şu an kimler çalışıyor bilmiyorum. Bundan baya bir süre önce tip7 dolabımız yoktu ve hat zayıflamamız 40civarıydı.

O süreçte çok fazla gidip gelmiştim, dilekçe vermek ve takibini yapmak için. Neticesinde dilekçelerim olumlu sonuçlanmıştı ve tip7 dolap yapılmıştı. İlk VDSL2 ye geçenlerden birisi oldum. Kendi bölgemden söz ediyorum tabi.

Şuan VDSL2 sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Fiber gelmeyeceğini düşünüyorum ben de, çünkü dediğiniz gibi binalar eski ve eski binalar kentsel dönüşüme alınma durumları olabiliyor. Bu yüzden hiçbir firma yanaşmaz zaten bu tarz binalara yatırım yapmak için. Belki ilerde bize de fiber verirler diye düşünüyorum. Bu arada, binaların iskan belgesinin olması çok önemli fiber için. Ben bu konuyu farklı farklı konularda çokça anlattım. Sizin binanızın iskan belgesi var mı? Eğer varsa, binada çokluğu yakalayıp fiber başvurusu yapabilirsiniz. Ben daha önce fiber başvurusu yapmıştım ve olumsuz sonuçlanmıştı. (İstanbul da bir haftada fiber konusu gündeme geldiğinde) Şu konudahttps://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-ceo-su-umit-onal-yeni-yila-15-derecede-calisan-ekiplerle-girdi--141469430 ve şu konudahttps://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-avrupa-ulkelerini-geride-birakti-fiberde-7-5-milyon-kilometreye-ulasti--141367850 konuşmuştuk.

@LittleEinstein

Merhaba. Saha dolabının dış görünümüne aldanmayın, içerisindeki kartlar yeni olduğu sürece sıkıntısız şekilde kullanabilirsiniz. Bölgenizde kullanım çok yoğunsa, 40megabit vermesi normal, saha dolabının kapasitesi gereği o kadar hız verebiliyordur. İlerleyen dönemlerde yatırımlar ile abone başı hız oranı artacaktır. (hat değerlerinden bağımsız söylüyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Mart 2020; 16:43:11 >

Dildo Baggins kullanıcısına yanıt
    En kötü kablo mesafesini baz alacak olursak altyapının 80 Mbps üstü desteklemesi gerekir ama Millenicom sorgusunda 61 Mbps çıkıyor. Bunun için bir çalışma yapacaklarından emin değilim. Nasıl olsa VDSL2 altyapısı var deyip hiç çalışma yapmayabilirler. Bu konuda Ümraniye Telekom Müdürlüğü'nden bilgi almak lazım, siz veya konu sahibi yardımcı olursanız sevinirim. Bununla ilgili altyapı çalışması yapacaklar mı merak ettim.

• LittleEinstein L kullanıcısına yanıt
    Müsait zamanınızda gidebilirsiniz, Ümraniye küçüksu caddesinde müdürlük binası.

Corona virüsü geçtiğinde uğrayıp sorarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Mart 2020; 20:58:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    mustifb M kullanıcısına yanıt
    Ben Türk Telekom müşterisi değilim, müdürlüğe gitsem ilgilenmezler benimle. Ama konu sahibi bölge müdürlüğünden bilgi aldı ve bölge müdürlüğü Ümraniye genelinde, 1 Ocak tarihinden itibaren çalışma yapılacağını belirtti. Ümraniye genelinde çalışma yapılması, Ümraniye'deki tüm mahalleyi kapsadığı anlamına geliyor. Ben de konuyu takip ediyorum.

@mustifb hocam bu çalışmalar hakkında bilginiz var mı?
    Yatırımlar sadece ilçe bazlı değil, bölge müdürlüğünün himayesindeki tüm ilçelerde gerçekleştiriliyor. Her yıl yaz ayına doğru yatırımların arttığından bahsetmiştim.
    Anladım. Ben konuda Ümraniye'den bahsedildiği için öyle demiştim. Çalışma yapılırken hangi bölgelere öncelik verilecek bilgim yok. Ama ikamet ettiğim adres için bu sene çalışma olacak mı, bekleyip göreceğiz. Bu sene yaz aylarında bir çalışma olmazsa seneye kalacağını düşünüyorum, umarım daha uzun sürmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 3 Nisan 2020; 15:38:16 >
    Ümraniye telekom müdürlüğünün himayesinde çok fazla ilçe var. Bu yüzden yıllık bütçe doğrultusunda, yıllık yatırım planlarını sırayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Yani bu şekilde umuyorum. İllaki sıralamanın kaydığı oluyordur acil durumlar esas alınarak.
    Dönüş yapıyorlar mı? Ben bir mail göndereyim, CEO'nun mail adresi neydi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.