Şimdi Ara

Türk Telekom Upload hızını arttırdı fakat ciddi bir sorun var... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
2
Favori
20.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TürkNet'te mi çalışıyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Var ben biliyorum söyleyim Taşın;

Karabük Merkez 100. Yıl mahallesi 1024. Sokak buraya Netspeed bağlattık ( TT den churn ) annex M upload 1 geldi ama Network de 0,8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok çok daha büyüğünde 3 büyüklerden biri isim vermem etik değil

• kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Bu arada beni yanlış anlamayın. Ben her zaman en iyisini sağlamaya çalışıyorum. Yani insanlar sanıyor ki tek hedefim AnnexM'yi yaygınlaştırmak... Aslında öyle değil. Sadece şuan mevcut altyapıda ne varsa, onun en iyisini, en güncelini elde etmelerini sağlamaktır. Örneğin VDSL için boş portu olmayanlar, ADSL kullanıyordur. ADSL'in en iyisi AnnexM. Donanımsal desteği varsa, AnnexM versinler isterim. Yani benim tek derdim AnnexM değil. Benim AnnexM, VDSL2 Plus ve Fiber'in yaygınlaşmasıyla ilgili uğraşlarım var. Hepsiyle var. Upload limitinin kalkması da dahil.

Bu arada bi' ara sosyal medya üzerinden cidden görüştük mü? Ben sizi hatırlayamadım. Sizi sadece forum'dan tanıyorum. Başka biri ile karıştırmış olabilirsiniz. Engel atmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

14mbps download /14 mbps upload baglanti sizce idare eder mi ? Yurt disinda apartmanda kisi basi hiz bu sekilde. Kiranin icine dahil. Sizce gunumuz icin idare eder mi ?

Hic bir sikinti cekmiyorum, ama yine de sorayim dedim size de.
    Bana Türkiye şartlarında 100mbps indirme hızı bile yetmiyor :)

14mbps yükleme hızı idare eder fakat indirme hızı kesinlikle yetersiz.

Blu-ray filmler ortalama 25-50gb 4K, oyunlar 50-100gb arası yani 14mbps oldukça yetersiz artık.
  • Ben seni Facebook dan da tanıyorum. 2 yıldır aynı şeyler sonsuz döngü.

• Ciddi bir sorun var çünkü Türk Telekom

• Mesela evde seslendirme yaparken, ".wav" çiğ ses dosyalarını, stüdyoya internet üzerinden göndermek isteyenler de baya beklemek zorunda kalıyorlar. Çünkü wav, sıkıştırılmamış, en temiz ses dosyasıdır. Koskoca bir filmi seslendirirken elde edilen ses dosyasının boyutu, en az 20 GB'ı bulabilir. Upload yavaş ise, bunu yüklemek dert. Bu sadece işin ses kısmı. YouTube için 4K 60 FPS video yüklemeye kalksanız, 50 GB ve üzerini görebilir.

Biz ne ara Facebook'tan görüştük ki?

• Ayrıca benim 1080p Web kameram var. 1080p kalitede 50.000 bitrate ile YouTube'a yayın yapmak istesem en az 50 Mbps Upload gerekir. Zaten benim laptop'umda iyi bir ekran kartı yok. Yayın yaparken codec ayarlarım pek iyi değil o yüzden daha fazla bitrate vererek, yayını kaliteli hale getirebilirim. Bunun içinde çok yüksek Upload gerekir. 50.000 Bitrate için 50 Mbps Upload bile sınır değerinde. 100 Mbps Upload gerekir en az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 18 Nisan 2020; 12:56:37 >
  • bende tt net kullanıyorum istanbulun göbeginde hala adsl defalarca aradım en alttan en üst rütbeye herkesle konusmama ragmen bulundugunuz konumda fiber alt yapısı yok dendi diğer firmalarla da alt yapı sorgulatması yaptıgımda sonuc aynıydı alt yapı yok üstelik istanbulda oturmama rağmen 2 gün öncesine kadar 400 kb ile indirme yapıyordum yeni hızı arttırdılar suanda 700 e cıktı indirme :D
  • 100mbit uploadınla neler yapmayı planlıyorsun erdem?
  • Sene 2020 olmuş, türknet yapadayım, vdsl im. Herkesin hızları yükselirken benim düşüyor. Hatta sürekli kesintiler yaşıyorum kdkdk

• Yavu bu tt dende bilmem nedende bir cacık olmaz, adsl vdsl mi kaldı? yıl olmuş 2020 her yere fiber döşemek zorunda bu adam geç bile kalındı. parayı cebine indirmeyi biliyorlar ama yatırım yapmıyorlar. ADLS VDSL bilmem ne almayın kullanmayın bakalım köpek gibi çekerlermi çekmezlermi!
  • tasko92 kullanıcısına yanıt
    Her eve fiber öyle kolay bir şey değil saçma sapan yerleşmelerin kesilmesi gerekiyor binalar bina değil bir sürü etken var.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Bahaneler bitmez

• u.fuk kullanıcısına yanıt
    Yüksek Upload'a ihtiyaç duymamın sebepleri:

1) 1 TB Hardiskim var. 2011 Yılından, 2020 yılına kadar karışık oyun, video, fotoğraf, seslendirme dosyaları, müzik dosyaları ve daha fazlası var ve hardiskin tamamı dolu. Bir cloud edinip, 1 TB veri yedeklemesi yapacağım.

2) 50.000 Bitrate ile 1080p 60 FPS yayın yapacağım YouTube'da. Twitch gibi bitrate sınırı az değil. Gelecekte bilgisayarımı güncellersem, 4K 60 FPS veya üstü yayın yapacağım.

3) YouTube için içerik üretiyorum ve yüklediğim her bir video en az 10 GB yer kaplıyor. En az diyorum dikkatinizi çekerim... Ortalama video boyutu ise genelde 30-40 GB cıvarında oluyor.

4) Telefonumda yer az var. Google Drive ve alternatif Cloud servislerini kullanarak, videolarımı saniyeler içerisinde yedekleyeceğim. Telefonum Samsung Galaxy S8 ve 4K modunda video kayıtları yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 18 Nisan 2020; 15:5:5 >
  • 75 liraya ADSL kullanan haneler var yazik yeminle.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.