Şimdi Ara

Türk Telekom Upload hızını arttırdı fakat ciddi bir sorun var... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
2
Favori
20.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende onlardanım. ADSL2+ Kullanıyorum ve 75 TL ödüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapilan resmi aciklamada sadece Fiber ve vDSL kullanicilarinin Upload hizlari x2 oldu. MIllenicom vDSL kullanan bir tanidigim 4mbps olan Upload hizi 8mbps e cikmisyor hat degerleri asagidadir.

Istsnbul Yenibosna Zafer Mahallesi
    =============================================================================
    xDSLFwVersion: FwVer:5.9.2.23_A_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
    Line State: Up
    Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
    Annex Mode: ANNEX_A
    Downstream
    SNR Margin: 8.0 dB
    Line Attenuation: 2.7 dB
    Data Rate: 58117 kbps
    ES: 0
    SES: 0
    Upstream
    SNR Margin: 23.6 dB
    Line Attenuation: 0.1 dB
    Data Rate: 8192 kbps

Suan ingilterede yasamaktayim aDSL2+ kullaniyorum benim hiz degerlerim;
    Modulation: ITU G.992.5(ADSL2PLUS)
    DSL (Sync) Uptime: 10d:19h:14m:29s
    UpLink / DownLink
    SNR Margin: 7.1 dB / 3.3 dB
    Line Attenuation: 5.4 dB / 16.0 dB
    Output Power: 9.3 dbm / 0.0 dbm
    Data Rate: 1035 kbps / 20480 kbps
    ES: 0 / 62
    SES: 0 / 0
    UAS: 2092 / 2092
    FEC: 37 / 0
    CRC: 0 / 66

• Bende olan sorun uploud bir anda iki katına çıkıyor sonra düşüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: my precious

Bende olan sorun uploud bir anda iki katına çıkıyor sonra düşüyor
    Hat degerleriniz anlik degismez wifi den test yapiyorsaniz ve veya aga aktif kullanicilar varken net sonuc alamazsiniz.
  • Türk telekom 100tl altındaki paketlerine fiber de olsa 1 megabit upload veriyor bu da saçma saçma saçma
  • PcDestek P kullanıcısına yanıt
    hocam niye adsl kullanıyorsunuz ? daha kaliteli baglanti telebiniz mi yok ? yoksa telebiniz oldugu hallede zorunluluktan mi kullanıyorsunuz ? kaç kişi kullanıyorsunuz ? aylik ücreti ne kadar ? aylik ne kadar kazaniyorsunuz ?
  • Arkadaşlar benimde upload hızım 8MB ' e yükselmiş. 75MB (VAE) müşterisiyim. Ancak bir sorum var yorumlarınızı rica ederim;

Türknet online sayfadan da baktığımda bağlı olduğum santral KARŞIYAKA-19 (ANKARA) YA-PA altyapısında gözükmektedir. Ve bana gelen bağlantı hızı türknet' in sayfasında da, modemimin arayüzünde de 100MB gözükmektedir. Her ikisinin resmini de aşağı ekledim.

Sizce benim 100MB download hızı almam gerekmiyor mu? Bunu müşteri temsilcisine sorduğumda santrale olan uzaklığınıza bağlı olarak hız değişir diyor. Siz ne dersiniz?

Türk Telekom Upload hızını arttırdı fakat ciddi bir sorun var...

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Modemi açıp kapadığınızsa Download hızı değeri değişmiyorsa, Download hızınızda bir sabitleme yani limitleme var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PcDestek

Yapilan resmi aciklamada sadece Fiber ve vDSL kullanicilarinin Upload hizlari x2 oldu. MIllenicom vDSL kullanan bir tanidigim 4mbps olan Upload hizi 8mbps e cikmisyor hat degerleri asagidadir.

Istsnbul Yenibosna Zafer Mahallesi
    xDSLFwVersion: FwVer:5.9.2.23_A_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
    Line State: Up
    Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
    Downstream
    SNR Margin: 8.0 dB
    Line Attenuation: 2.7 dB
    Data Rate: 58117 kbps
    Upstream
    SNR Margin: 23.6 dB
    Line Attenuation: 0.1 dB
    Data Rate: 8192 kbps

Suan ingilterede yasamaktayim aDSL2+ kullaniyorum benim hiz degerlerim;
    Modulation: ITU G.992.5(ADSL2PLUS)
    DSL (Sync) Uptime: 10d:19h:14m:29s
    UpLink / DownLink
    SNR Margin: 7.1 dB / 3.3 dB
    Line Attenuation: 5.4 dB / 16.0 dB
    Output Power: 9.3 dbm / 0.0 dbm
    Data Rate: 1035 kbps / 20480 kbps
    ES: 0 / 62
    SES: 0 / 0
    UAS: 2092 / 2092
    FEC: 37 / 0
    CRC: 0 / 66
    İngiltere tablonuzda Snr 3.3 görünüyor. Bu şekilde bağlanması, bağlansa da kopmaması mucize. Bir yanlışlık olmasın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• benim hala 1in altında

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    İnternetin kopması veya yavaşlaması olayı daha çok CRC hatasıyla alakalı. Mesela benim ev ile santral arası mesafem 1600 metre. Altyapım ADSL2+ ve ben SNR 0.5 dB'de iken bile hiç kopma olmadan, stabil şekilde 12 Mbps Download hızımla saatlerce indirme yapabiliyordum hemde yıllarca. Bu nasıl mümkün oluyordu diyorsanız, şöyle; SNR Margin çok düşüktü fakat CRC çok artmıyordu. Saniyede 1-3 CRC artıyordu bu sebeple internet hala istikrarlıydı. Ama, son birkaç haftadır artık saniyede CRC 400-500 artmaya başladı. SNR ise yine 1 dB ila 0.5 dB arası. Aynı altyapı, aynı SNR. Ama internet ile ilgili sorunu CRC çok artmaya başladığında yaşamaya başladım. Demek ki, sorun CRC kaynaklıymış... CRC ise genelde bakır kablolarda aşınma/deformasyon veya saha dolabında arıza olduğu zaman gerçekleşen bir problem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 18 Nisan 2020; 17:29:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Modemi açıp kapadığınızsa Download hızı değeri değişmiyorsa, Download hızınızda bir sabitleme yani limitleme var demektir.
    Hocam valla şimdi açtım kapadım. 100MB olmuş upload da 8MB gördü kabloluda.
    VAE' yi de kapsadı ozaman bu değişiklik. Peki santralim YAPA santrali ama ben VAE den bağlanıyorum bu normal mi sizce?
  • destek
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    YAPA Santral'ine bağlıyken, VAE almanız garip. YAPA'ya geçiş için talepte bulunun.

• ttnet vdsl kullanıyorum hal 3 mbit değişiklik yok
  • Ttnet 50 mbps kullanicisiyim. Hizi artırma kararı aldıktan sonra 24 saat internetim gitmişti. Geri gelince upload 7 mbps oldu.

Keşke 1 hazirana kadar böyle olmasa zaten fahis fiyata gidim gidim internet veriyorlar bi de lütuf yapmış gibi anlatıyorlar çıkıp

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

YAPA Santral'ine bağlıyken, VAE almanız garip. YAPA'ya geçiş için talepte bulunun.
    Benim bulunduğum santral YAPA listesinde görünüyor ama ben VAE hizmet alıyorum ve taleple değişeceğini sanmıyorum. Turk.net destek değişiklik otomatik yapılıyor demişti bana!

• Arkadaşlar ben hiper 100mbit kullanıyorum ama up hızı hala 4 olarak veriyor herkesin arttı mı ki?
  • Boşver be erdem olduğu kadar sen zaten sene sonunda asker değil misin dönüşte bakarsın artık bu işlere, açık lise sınavları eylüle ertelendi tek sınavda mezun olup askerliği ertelemen imkansız. Gelince artık vdsl di, 5g idi bulursun uygun birşeyler.
  • bunu her yerde yapmadılar herhalde. nevşehirdeyim vdsl 2 kullanıyorum. upload hızında artış olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.