Şimdi Ara

Türk yapımı elektrikli otomobil geliyoR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyada giderek yaygınlaşan elektrikli otomobil piyasasında ilk yerli üretim
    elektrikli otomobil 2012 yılında Türkiye yollarında olacak. 7 saatlik şarjla 300
    kilometrenin üzerinde yol yapabilen otomobil, 100 kilometre hızın üzerine çıkabilecek.

Ankaralı Oscar firmasının koordinatörü Erdem Ufacık, firmalarının 1974 yılında
    kurulduğunu ve bugüne kadar inşaat aletleri üretimi yaptığını belirterek, "Firmamız
    son yaşanan ekonomik krizle birlikte AR-GE'ye yöneldi ve elektrikli otomobil
    yapmaya karar verdi. İlk olarak fabrikalarda, tesislerde, otellerde ve parklarda
    kullanılabilecek şekilde küçük elektrikli araçlar ürettik. Bunlar yük ve insan
    taşımada kullanılabiliyor. Bu araçlardan bazılarını savaş uçaklarını hangara
    sokmak ve hangardan çıkarmak için Hava Kuvvetleri Komutanlığı satın aldı.
    Bu modellerin fiyatı 6 bin 500 dolardan başlayıp, üzerindeki donanıma ve motor
    gücüne göre 11 bin dolara kadar çıkıyor. Bu araçlarımız özellikle sessiz olması,
    egzoz gazı salmaması ve ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor" dedi.

İLK SERİ ÜRETİM ELEKTRİKLİ OTOMOBİL 2012'DE YOLLARDA
    Firmanın trafiğe çıkmaya uygun elektrikli otomobil üretmek için çalışmalarını
    tamamladığını da dile getiren Ufacık, "Bu otomobilin dizaynı, motoru ve gerekli
    her türlü donanımı tasarlandı. Şu an seri üretime geçmek için hiçbir engelimiz kalmadı.

Sanayi Bakanlığı'ndan gerekli izinleri de aldık ve bu otomobillerimizden ilk 500
    tanesi 2012 yılında Türkiye yollarında olacak. Tamamen elektrikle çalışacak bu
    otomobil, ürettiğimiz diğer elektrikli modellerimizle aynı motora sahip olacak.
    Ancak şu an ürettiklerimizin hızını 22 kilometrede sınırladık. Bu otomobilimizde
    hızı 100 kilometrenin üzerin çıkarmayı planlıyoruz. 7 saat şarj edilen bu otomobil,
    300 kilometrenin üzerinde yol yapabiliyor. Şehir içi trafiği için uygun olan bu
    otomobilin fiyatı konusunda ise henüz bir karar verilmedi" şeklinde konuştu.

Türk yapımı elektrikli otomobil geliyoR

• resimdeki arabaysa şekli güzel benziyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gooogle96

resimdeki arabaysa şekli güzel benziyor..
    quote:

amin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent van Gogh

quote:

amin

Alıntıları Göster
    inş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rifat746

inş..

Alıntıları Göster
    bi çoğu gibi yalan olacaktır büyük ihtimal ..
  • quote:

inş..

Alıntıları Göster
    ülke olarak motorlu araç üretimi fırsatını kaçırdık ama elektrikli için çok geç değil. böyle haberler duymak sevindirici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabies

ülke olarak motorlu araç üretimi fırsatını kaçırdık ama elektrikli için çok geç değil. böyle haberler duymak sevindirici.

Alıntıları Göster
    Zırt pırt elektriği kesilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: malkafa

Alıntıları Göster
    bagajı artık tüp yerine aküyle doldurcaz
  • quote:

Alıntıları Göster
    zaten amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok...
    var olan sistemleri kopyalayıp üretebiliriz...
    en önemli sorun bu aracın 10 yıl sonra ne halde olacağı...
    sorunsuz olması...
    güvenliğinin aktif pasif olarak belli seviyede olması v.s.

o menzil bir süre sonra azalmaya başlarsa yada 2 yıl sonra çok sorun çıkarsa kötü olur insanların en başta güveni sarsılır...
    ön yargı oluşurki en kötüsüde bu zaten...

inş bu haber daha önce çıkan 95303903 benzer haber gibi yalan olmaz...

• quote:

Alıntıları Göster
    haydi bakalım inşallah valla iple çekiyorum
  • quote:

Alıntıları Göster
    Niyet ettim niyet eğledim elektrikli araba yapmaya. 2012 nedir kardeşim. Rüyasına yatıp hemen lansman mı yapılır. O zamana kadar kim öle kim kala. 2012 de ben ikinci nanoyu alıyor olurum. Türk ün Türk e propagandası gibi. Birşeyi de ahanda yaptık buyurun alın deyin be.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malkafa

Alıntıları Göster
    amerikada bile ürettirmemişler ki zamanında bizim küçük bir şirketimiz başarabilsin
    umarım ciddidirler işlerinde ve başarılı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Niyet ettim niyet eğledim elektrikli araba yapmaya. 2012 nedir kardeşim. Rüyasına yatıp hemen lansman mı yapılır. O zamana kadar kim öle kim kala. 2012 de ben ikinci nanoyu alıyor olurum. Türk ün Türk e propagandası gibi. Birşeyi de ahanda yaptık buyurun alın deyin be.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tamay_aytam

biraz abartmadınızmı
    3 sene var....siz 3 sene sonra türkiyede hibrid elektrikli araçtann bolca görüceğinize mi inanıyorsunuz?
    maddi ve teknolojik imkanlar dahilinde (ki büyük bir otomobil fabrikası değil bu şirket sonuçta) 3 sene bence normal...
    araçları deneyeceklerdir uzunn süre...

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orjinalden alıntı: tamay_aytam

biraz abartmadınızmı
    3 sene var....siz 3 sene sonra türkiyede hibrid elektrikli araçtann bolca görüceğinize mi inanıyorsunuz?
    maddi ve teknolojik imkanlar dahilinde (ki büyük bir otomobil fabrikası değil bu şirket sonuçta) 3 sene bence normal...
    araçları deneyeceklerdir uzunn süre...

Alıntıları Göster
    şarj süresi uzun ve menzili kısa
    umarım geliştirilir yoksa bizim millet almaz bunu, biraz daha pratik kullanımlı bir şey olmalı
    proje olarak bakılırsa, helal olsun o ayrı

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

umarım geliştirilir yoksa bizim millet almaz bunu, biraz daha pratik kullanımlı bir şey olmalı

Alıntıları Göster
    2012 yılı Dh Otomobil Genel'de bir tüketim konusunda gerçekleşebilecek bir olay:

Aracıma kaçak elektrik çekiyorum ve yakıt tüketimim tam olarak 0.00 krş

• quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

2012 yılı Dh Otomobil Genel'de bir tüketim konusunda gerçekleşebilecek bir olay:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: atiyba

• quote:

Alıntıları Göster
    Çin malı motorlara benzemese bari..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: atiyba

Alıntıları Göster
    Hadi hayırlısı,gelsin bakalım

• quote:

Alıntıları Göster
    inşallah başarırlarda gururlanırız.ama bence bu şirketi boğup elinden alırlar.öylede olsa ülkemizde üretilirse onada razıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: necmi42

inşallah başarırlarda gururlanırız.ama bence bu şirketi boğup elinden alırlar.öylede olsa ülkemizde üretilirse onada razıyım.

Alıntıları Göster
    Bakın ben hibrid araç kullanacağımdan bahsetmedim. Piyasada her eve girecek olan menzil sorunu bulunmayan nano dan ikincisini alıyor olacağımı belirttim. Ayrıca benim serzenişimin temel kaynağı ortaya sıklıkla çıkan evreka evreka diye bağıran girişimci Türk halkıdır. Ya serbest piyasa ,ekonomi üretim ve pazarlama gibi kavramları doğru anlamamışlar yada beni! keriz yerine koyuyorlar.İşte benim ürünüm budur bakınız işinize yarıyorsa alır kullanırsınız diyen bir firma benim özlemim. Yoksa emişli memiş, %40 verimli yakıt, suyla çalışan araç, yıpranmayan motor, borla çalışan bilmem ne, kendi elektriğini kendi üreten araç, yoktan var olan enerji gibi fikir ve buluşlarla meşguliyet yaratılmış oluyor. Ben bu haberde de bu potansiyeli gördüğüm için biraz abartılı görünen şeyleri yazdım.Akşam yatıp uyuyup sabah kalkıp. "Dur yahu ben neden bir E.V. yapmıyorum. Hatta yapmadan önce bunu halkımla paylaşayım" diyen girişimci benden uzak olsun. Zaten oluyor da.
    Bakın böyle bir anlayışı kurumsallaşmış firmalarımız da sergiliyor. Vestel bundan neredeyse iki yıl önce yakıt pilini üretiyor olduklarını artık 3 gün şarj süresi olan laptoplar kullanabileceğimizi söylüyordu. Hemde genel müdürünün ağzından tv de izlediğimiz haber bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.