Şimdi Ara

Türk YouTube fenomenlerinin Instagram hesapları hack’lendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk YouTube fenomenlerinin Instagram hesapları hack’lendi
    Sosyal medya üzerinde binlerce takipçiye sahip ünlü Türk YouTuber’lara yönelik gerçekleştirilen toplu hack saldırısıyla birçok isme ait Instagram hesapları hack’lendi. Berkcan Güven’in profilinin çalınmasıyla başlayan olayları Ömer Şanlı (Ağır Mimar), Burak Şahin (Burak Oyunda), Enes Batur (NDNG) ve Orkun Işıtmak'ın hack’lenmesi takip etti.

Hesabı ele geçiren kişi ya da kişilerin nasıl bir yöntem kullandıkları bilinmiyor ancak edinilen bilgiye göre şifrelerin yanı sıra kayıtlı mail adresleri de kısa süre içerisinde değiştirilmiş durumda. İki aşamalı doğrulama sistemine sahip Instagram’ın tüm bu değişikliklere nasıl izin verdiği henüz aydınlanmadı ancak görüşler sitede ciddi açık olduğu yönünde birleşiyor.

Saldırı diğer ünlü sanatçılara ve siyasetçilere sıçrayabilir 

Fenomenlerin hack’lenen profillerindeki tüm fotoğraflar silindi ve akabinde reklam içerikli mesajlar paylaşılmaya başlandı. Üstelik sürekli olarak kullanıcı adı değiştiren ve bir şekilde izini kaybettirmeye çalışan saldırganların kim oldukları ise henüz tespit edilemedi.

Facebook'la iletişime geçmeye çalışan ancak herhangi bir geri dönüş ya da destek alamayan YouTuber’ların hesaplarını nasıl alacakları ise şimdilik tam anlamıyla muamma. Ruhi Çenet ve Murat Engin Ekin (MuratAbiGF) ise aynı durumun kendi başlarına da geleceğini düşünerek güvenlik amacıyla hesaplarını geçici bir süre dondurdular.

Eğer iddialar doğruysa ve sitede kritik güvenlik açığı varsa diğer ünlü sanatçıların ve siyasetçilerin Instagram hesaplarının da çalınması muhtemel görünüyor. 

• Yanlış hatırlamıyorsam Enes batur denen şahsın 2. Hacklenme olayı...

Umarım en kısa sürede hesaplarına kavuşurlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım hesaplarına kavuşamazlar ve youtube'u rahat bırakırlar çöp vidolarla doldu sayelerinde youtube.

• ıyı mı olmus kotu mu olmus tartısılır. yınede o kadar takıpcı toplamak kolay ıs degıl vıdeolarda keza oyle . emek vardır dıye dusunuyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Minyonbob

ıyı mı olmus kotu mu olmus tartısılır. yınede o kadar takıpcı toplamak kolay ıs degıl vıdeolarda keza oyle . emek vardır dıye dusunuyorum..

Forumumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz
  • Azalarak bitmeleri dileğiyle...
  • Enes Batur'un hesabının hacklenmesi iyi olmuş. Nerde gereksiz videolar varsa hep bu şahısta. İzleyicisi de hep ergenler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kapandı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman hepsinin ortak kullandığı bir uygulamada trojan vardır. Biri diğerlerine dağıtmışsa ondan kaynaklanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar.

Enes Batur'un hesabının hacklenmesi iyi olmuş. Nerde gereksiz videolar varsa hep bu şahısta. İzleyicisi de hep ergenler.

Eleman doğrusunu yapıyor. Senin müşteri kitlenin zeka seviyesi ne ise sen de ona göre video yapıyorsun böylece paralar geliyor. He tabi gerekli, gereksiz videolar, bunlar tartışılır. Ama müşteri kitlesi belli.
  • Hacklenenlere Lastpass tavsiye ederim :D

• çok iyi olmuş

• Tamam da, bunun önemi ne?

• Kimse de dememiş "aga bunlar kim" diye?!

• Hiç bilmem bunları ama en azından emekleri var alırlar inşallah hesaplarını.

• Hiçbirinin adını birkez duymadım, Internette bi kaçbin kişi tıklayınca fenomen oluyorsun 5 dakikada...

• reklamı iyisi kötüsü olmaz !
    sırf ünlü oldukları için izlemiyorum !

• İyi olmuş.

• Keşke kökten beyinlerini hackleselerde video yüklemeseler. Şahsen türk çocuklarını özellikle 8-18 yaş arasını zehirleyen toksik saçma sapan insanlar. Şahsen çocuğum kuzenim eşim dostuma çocuklarının izlediklerii kanalları siteleri kontrol etmelerini öneriyorum. Böyle saçma sapana tiplerin videolarını izleyip büyüyen çocuklarla dolu ülke. Gidişat kötü. Biride daha iyisini yapın falan diye saçmalamış. Bu arkadaş büyük ihtimal izleyici üzülüyorum..

• fenomenlere gel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vah vah yazık olmuş
    olsun yenisini açar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.