|
Bildirim
|
Malesef ben katılmıyorum bu düşüncelerinize. O sitelerde bulunan alanında uzman 5-10 kişi dışında bu işi gönüllü yapan yok. Onlar da zaten crack grupları gibi hobi olarak görüyor bu işi. Geri kalan konuların yüzde 90 ı istek konusu o forumlarda. Siz hiç ruslardan, çeklerden veya macarlardan araç istemediniz sanırım. Ayrıca bu işin yazılımcı veya çevirmenlikle alakası yok. Kim emeğinin karşılığını alamazsa alabileceği yere gider bu kadar basit bir mantık bu. Çoğumuz emeğin karşılığı olarak sadece teşekkür ediyoruz. Senin teşekkür ettiğin insanlar patreon gibi bağış sistemlerinden buradaki çevirilerden kazılandan kat kat kazanabiliyorlar. Belki bağışlardan patreon açmaya gerek görmüyor bile olabilirler.
Bir yazılımcı olarak oyunun oynanış saatinden fazla oyunun aracına gömdüğüm saatler oluyor. Haftalarca uğraştığım ama çözemediğim oyun sistemleri oluyor. Bu işi para için yapmıyorum sevdiğim için yapıyorum. Ama bir süre sonra fark ediyorsunuz ki işinize, eşinize veya çocuğunuza ayırdığınız zamanı bu işe ayırmak zorunda kalıyorsunuz. Dhdeki ölücü, sömürücü bir milletle o teşekkür ettiğin insanlar gibi bu işi hobi olarak yapacak kimseyi bu sektörde tutamazsınız malesef. Bu işte gelip giden nice yetenekli insan gördüm. Şuan çoğu mobil uygulama geliştiriyor. Durum bu malesef. |
Adamlar ücretsiz ve 'EGOSUZ' dil dosyalarını açan araçları yapıp paylaşıyorlar. Sorulara cevap veriyorlar. İstekleri değerlendirip onlara yapabilirse araç yapıyorlar.
Bu üsttekini dini imanı para olmuş egoları tavan yapmış bazı çevirmenlerin de iyi okuyup anlaması lazım. |
Ahmet Çelik'in yazdığı Far Cry 4 aracını ben yine Ahmet Çelik'ten alırken. Onlar ondan aldığı aracı, bu aracı biz yazdık kimseyle paylaşamayız nidaları atıyordu :) Sen kime neyi anlatıyorsun. Bekir'e de laf söyleyecek olsam direkt söylerim niye konu açayım? Sadece genel manada bir sitem ve diğer manada diğer ekibe teşekkür etmek istedim. Buradaki herkes onlar sayesinde yama yaptığımızı kabul ediyor ama garip garip şeylere de itiraz ediyorlar.
Neyse :) Bence ben haklıyım, bu sözlerimi de yılların tecrübesiyle yazıyorum. Sizce siz haklıysanız da görüşünüze saygı duyuyorum. Ahmet Çelik, Said Sürücü, Ömer Öz adamdır. Onun haricinde ismini hatırlayamadığım birkaç dostum Saints Row ve birkaç oyunun dil dosyalarını açmada yardımcı olmuştu (xentax'taki aracın kullanmasını anlatmıştı) onlarda sağ olsun. Türkçe yama yapan, emek veren tüm çevirmenlere de teşekkürler. Ne zorluklarla yama yapıyorlar Allah bilir. Umarım bir gün emeklerinin tam karşılığını alırlar. Onun haricinde yama yapılmasına yardımcı olan programcı arkadaşlar da sağ olsunlar. Konu ilginç bir şekilde polemiğe gidiyor :) Herkes söylediğimi üstüne alınıp aksi yönde tez yazmaya başladı. Gerek yok yani. Ben sadece onlar sayesinde yama yapıyoruz. Keşke bizim programcılar da böyle bir platform kursa da onlar sayesinde de yama yapsak dedim. Hepsi bu. Elin gavurundan araç beklemesek dedim. Yanlışmış gibi yazanları anlamıyorum. İlginç. yani. |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 9 Haziran 2020; 13:4:31 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe-92 -- 9 Haziran 2020; 13:22:20 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanerSaydam -- 9 Haziran 2020; 13:40:50 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanerSaydam -- 9 Haziran 2020; 13:42:11 > |
|
|
|