Şimdi Ara

türkçe dilbilgisi bilmeyen birine nasıl ingilizce öğretilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
4.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben dilbigisine ait hiçbir şey bilmiyorum, edat, zarf, fiil vs hepsini kopya çekerek geçtim. Üniversitedede böyle bir ders olmadıgından rahattım.

İngilizcede ne sorun yaptıgına gelirsek

film, müzik, kitap vs yüzde 70anlıyorum.
    yazmada başarısızım
    konusmada ise, hiç türkçe düşünmeden konusursam çok rahat konusuyorum. Yani direk ingilizce düşünüp, ingilizce söylüyorum (çok iyi konustugum söylenemez ama ileri seviyedeki arkadaşlarım konusamazken ben rahat rahat konusuyorum)

sorun şurda toefl vb sınavlarda veya başka okuldaki sınavlarda batıyorum

okul yaptıgı sınavlarda mesala
    listenin 80
    writing 80
    writing 60
    gramer 20-30

dizi olarak fringe, the vampire dairys vs hepsini ingilizce alt yazı ile yüzde90 anlıyorum

zamanları, kalınları vs her şeyi biliyorum teorikte ezberde yani, bilmesem konusamam ama boşlukları dolduramıyorum

cümleyi vermiş, kelime sorsa yine doldurulur ama zaman soruyor.

şıklar had told, would had told, would tell, tell oluyor

işte sorun burda patlak veriyor, o boşluğa ne gelicek bulamıyorum. Okurken veya konusurken zamanı hissediyorummu veya türkçede zamanı düşünmeden konusuyoruz ama kelimeye dökerken zamanlı döküyoruz, işte öyle oluyor bendede.

hocalar bunu su sebeble getircen diyiyor, iyi tamamda ben o sebebin daha türkçede ne oldugunu bilmiyorum

türkçe dilbigim yok kısaca ingilizce gramer nasıl öğrencem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolek21 -- 25 Ağustos 2012; 20:15:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kolek21

Ben dilbigisine ait hiçbir şey bilmiyorum, edat, zarf, fiil vs hepsini kopya çekerek geçtim. Üniversitedede böyle bir ders olmadıgından rahattım.

yazmada başarısızım
    konusmada ise, hiç türkçe düşünmeden konusursam çok rahat konusuyorum. Yani direk ingilizce düşünüp, ingilizce söylüyorum (çok iyi konustugum söylenemez ama ileri seviyedeki arkadaşlarım konusamazken ben rahat rahat konusuyorum)

listenin 80
    writing 80
    writing 60
    gramer 20-30

dizi olarak fringe, the vampire dairys vs hepsini ingilizce alt yazı ile yüzde90 anlıyorum

zamanları, kalınları vs her şeyi biliyorum teorikte ezberde yani, bilmesem konusamam ama boşlukları dolduramıyorum

işte sorun burda patlak veriyor, o boşluğa ne gelicek bulamıyorum. Okurken veya konusurken zamanı hissediyorummu veya türkçede zamanı düşünmeden konusuyoruz ama kelimeye dökerken zamanlı döküyoruz, işte öyle oluyor bendede.

hocalar bunu su sebeble getircen diyiyor, iyi tamamda ben o sebebin daha türkçede ne oldugunu bilmiyorum

Hocam gülümse smile diye bir kitap var artı sitesindende sınırsız destek ve alıştırma takviyesi var, Türkçe derste kapsıyor diye duydum, itesine mesaj atıp bir sorun derim...

Bu arada Türkçe ve gramer olmadanda ingilizce öğreniliyormuş bununda kanıtı karşımızda :) Dediğin gibi üst gramer bilgisi sadece sınavlarda karşına geliyor desene....

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

quote:

Orijinalden alıntı: kolek21

Ben dilbigisine ait hiçbir şey bilmiyorum, edat, zarf, fiil vs hepsini kopya çekerek geçtim. Üniversitedede böyle bir ders olmadıgından rahattım.

yazmada başarısızım

listenin 80
    speak 80
    writing 60
    gramer 20-30

Hocam gülümse smile diye bir kitap var artı sitesindende sınırsız destek ve alıştırma takviyesi var, Türkçe derste kapsıyor diye duydum, itesine mesaj atıp bir sorun derim...

Bu arada Türkçe ve gramer olmadanda ingilizce öğreniliyormuş bununda kanıtı karşımızda :) Dediğin gibi üst gramer bilgisi sadece sınavlarda karşına geliyor desene....

ingilizceyi şöyle öğrendim

basit özne+am is are+ fiil olayını ilköğretimde öğrettiler, birkaçta basit kelime biliyordum

daha sonra lise hayatımda paso dizi izledim, türkçe alt yazılı tabi. Ama kulağım aşina oldu, kelimelerin anlamını öğrendim
    lise 3gibi ingilizce kitap okudum, türkçe sözlükten hiç bişey anlamıyordum. Çünkü bi kelimenin inglizce- ingilizce sözlükteki anlamı daha iyiydi. Bide cümle içinde kullanıyordu, hiç anlamazsam mecbur türkçe sözlük kullanıyordum
    lise4 gibi artık ingilizce alt yazılı izlemeye başladım, okulumdada benim gibi 2-3kişi vardı, ingilizce konusuyorduk. bu şekilde öğrendim

az önce telefonumu ararken, where is my phone diye kendime soru sordum, yani türkçe düşünmem gerekirken ingilizce cıktı, ara sıra oluyor türkçesi aklıma gelmiyor ingilizcesini söylüyorum.

ilkokuldan bu yana türkçem hep kötüydü, şimdide gramerda bunun zorulugunu çekiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolek21 -- 25 Ağustos 2012; 23:21:27 >

• Yıllarca Türkçe altyazılı film izleyen adam bir kelime bilmeyen adam biliyorum çünkü öğrenmek amacıyla izlemiyor filme konsatre olmuş ve türkçeye..

Kısacası tebrik ederim en önemli kısmı halletmişsin zaten, eforless seti bence tam senin seviyene göre, okudum bayağı övülüyor..
  • Ingilizce hikaye kitabi okumam ise yararmi, yani toefla yonelik hikaye kitaplari varsa hem kelime ezberlemis olurum hemde cumle kaliplarini gorurum. Toefli veremezsem mezun olamicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de senin gibi ingilizceyi am is are gibi basit şeyler hariç oyunlardan, online yabancı arkadaşlardan falan kaptım %90 olarak. Bu yüzden benim de ingilizce gramerim zayıftır öyle boşluğa zaman oturtmada çok olmasa da seviyeme göre garip şekilde zorlanırım. Ama bunun Türkçe dilbilgisi bilmekle alakalı olduğunu sanmıyorum zira Türkçe de ygs zamanları sözel olduğumdan dilbilgisini bayağı kapmıştım şuan yarısını unutmuşumdur. Bence yapman gereken ingilizce gramer konularına çalışmak.
  • Ben de türk dili dersin de bu tarz şeyleri tam öğrenmiş değilim . :) korkuyordum hatta bilmediğimden dolayı..
    Bu sene ingilizceyi öğrenirken öğrenmiş oldum..
    Eğer fiil in ne olduğunu bilmiyosan yaz google a ingilizce fiiller çıkanları incele karşılığına bak . ne işe yarıyor..neyi anlatmaya çalışıyor..bunlar anlamaya çalış...Aynı şekil de diğerlerini de incele..
    Bunun yanında ingilizce de cümle sıralamasını incele ney nereye konuyor..Geriye bişey kalmıyor zaten bi bakmışsın herşeyi yerli yerine koyuyosun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://kisi.deu.edu.tr/binnur.kavlak/ingilizce/belgeler/A_Practical_English_Grammar.pdf

burada dilbilgisi kitabı var, ve Eğitim Fakültelerinde de kullanılıyor. Anlaşılır ve güzel bir kaynak.

daha ayrıntılı kitap kaynak için:http://kolayogren.blogspot.com/2012/09/bedava-ingilizce-ogrenmek.html bakabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.