Şimdi Ara

İngilizce'de grammer öğrenmek gerekli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta olduğu gibi gramer ağırlıklı mı çalışmak gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gramer çalışmak gerekli ve önemlidir ama tek başına Gramer çalışarak ingilizce konuşma yeteneği kazanılamaz sadece dil bilgisi öğrenmiş olursunuz.
    Ne kadar çok okursanız, o nisbette yazmanız gelişir. Ne kadar çok dinlerseniz o kadar konuşulanı anlar ve konuşmaya doğru adımlar atmaya başlarsınız. Gramer çalışmakta tüm bu dinleme, okuma, yazma, konuşma pratiklerinizde size yardımcı olan bence olmazsa olmaz bir gerekliliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanh45

Arkadaşlar başlıkta olduğu gibi gramer ağırlıklı mı çalışmak gerekir?

Gramer aslında hiçbir şeydir lafı safsatadır. Grameri bilmeyen kişi konuşamaz adam akıllı, ne diyeceğini düşünür öyle. İş hayatınızda yazışma yapmak veya dilekçe yazmak için gramer şart.

• kendi adıma söylüyorum

NE ZAMAN GRAMERİ Bİ KENARA BIRAKTIM İŞİ KAPTIM
    GRAMER SENİ YAVAŞLATIR
    AT ONU ÜZERİNDEN VE UÇMAYA BAŞLA

TABİ SORUYA OLUMSUZA ÇEVİRME OLAYLARINI BİL YANİ O KADAR DA DEĞİL
  • ingilizce öğrenme amacın nedir??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

ingilizce öğrenme amacın nedir??

Makale, kitapları İng okumak icin

• Bence gramer'i bil ama fazla takılma yani demek istediğim neyin ne olduğunu iyice öğren zaten kelime de senin becerine kalmış . Bana sorarsan gramer çok önemli fakat kelime kadar değil.Gramer bilsende kelimesiz bir işe yaramaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kelime bilsende grammersiz bir ise yaramaz. Arkadaslar yanlis dusunuyor bence. Dil dedigimiz kavram bir butundur. Konusmasi, okumasi, anlamasi, grameri hepsi onemli. grammer onemli. Su anda Avustralya'dayim. Bu ingilizce hicte dusundugumuz gibi degil. Mesela prime ministerin konusmalarini dinliyorum bazen. Adam o kadar guzel kullaniyor ki ingilizceyi. Her kelimenin stressini vurguluyor. Tane tane kelimelerin hepsini soyluyor. Ayrica grammeride bir o kadarda iyi ki. Ama gel gor ki, sokakta calisan isciye git. Grammer sor bi cacik bilmez. Ama adam konusuyor, sohbet ediyor, anliyor. Demek istedigimi anlatabilmisimdir umarim. Simdi su da var. Grammeri bilmeden de konsursun. Ama dediklerin abuk sabuk olur hep. Alakasiz seyler cikar. Turkcede ben istiyor gelmek diyor birisi mesela. Ben gelmek istiyorum demesi gerekir. Ayni durumu yabancilarda biz grammerriz konusurken yasiyor.

Bir de su acidan bak. Turkce grammeri biz nasil ogrendik? Her seyini okulda ogretmediler mi bize? Hatta ayni konuyu, mesela yapim ekleri, onlarca kez tekrarlamadik mi? Bunlari tekrarladiktan sonra bu kadar guzel ve anlasilir konusmaya basladik. Ama eger gozlemlediysen, okula gitmeyenlerde gayet konusuyor. Alismislar, ama hic bir zaman grameri dogru kullanamazlar. Yok benim amacim derdimi anlatayim diyorsan baska. Ama ben `ingilizce dilini` ogrenmek istiyorum dersen olay ayri boyutlar kazanir.

• quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

Kelime bilsende grammersiz bir ise yaramaz. Arkadaslar yanlis dusunuyor bence. Dil dedigimiz kavram bir butundur. Konusmasi, okumasi, anlamasi, grameri hepsi onemli. grammer onemli. Su anda Avustralya'dayim. Bu ingilizce hicte dusundugumuz gibi degil. Mesela prime ministerin konusmalarini dinliyorum bazen. Adam o kadar guzel kullaniyor ki ingilizceyi. Her kelimenin stressini vurguluyor. Tane tane kelimelerin hepsini soyluyor. Ayrica grammeride bir o kadarda iyi ki. Ama gel gor ki, sokakta calisan isciye git. Grammer sor bi cacik bilmez. Ama adam konusuyor, sohbet ediyor, anliyor. Demek istedigimi anlatabilmisimdir umarim. Simdi su da var. Grammeri bilmeden de konsursun. Ama dediklerin abuk sabuk olur hep. Alakasiz seyler cikar. Turkcede ben istiyor gelmek diyor birisi mesela. Ben gelmek istiyorum demesi gerekir. Ayni durumu yabancilarda biz grammerriz konusurken yasiyor.

Bir de su acidan bak. Turkce grammeri biz nasil ogrendik? Her seyini okulda ogretmediler mi bize? Hatta ayni konuyu, mesela yapim ekleri, onlarca kez tekrarlamadik mi? Bunlari tekrarladiktan sonra bu kadar guzel ve anlasilir konusmaya basladik. Ama eger gozlemlediysen, okula gitmeyenlerde gayet konusuyor. Alismislar, ama hic bir zaman grameri dogru kullanamazlar. Yok benim amacim derdimi anlatayim diyorsan baska. Ama ben `ingilizce dilini` ogrenmek istiyorum dersen olay ayri boyutlar kazanir.

ingilizceyi öğrenmek istiyorum derdimi anlatırım ama ingilizce öğrenmeliyim hem konuşma dilini hem de makale ve bilim dilini öğrenmeliyim.

+++++++++++++++++++++++++++++
    gramer kitabı olarak ne önerirsiniz?

• grammer in use
    grammerway

bende grammerway pdf'i istersen atıyım.

• Bence gramer ikinci planda olmalı düşünsenize insan bir dili ilk nasıl öğrenir dinleyerek ve izleyerek. Amerikada 7 yaşındaki çocuk çok iyi ingilizce konuşuyor hemde gramer den habersiz olarak. Dil öğrenirken gramer ikinci önemli konu ancak daha önemli olan üstte bahsettiğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

grammer in use
    grammerway

bende grammerway pdf'i istersen atıyım.

internet ve sanal ortam olmaz kitap olarak almam lazım
  • zaten onlar normal kitap. onları alabilirsin.

• Belli başlı gramerleri bilsen yeter asıl kelime her şeydir tabii bana göre :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.