Şimdi Ara

TÜRKÇE ELDEN GİDİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

TÜRKÇE ELDEN GİDİYOR

(En Son Oy Tarihi: 21.10.2006)
Giriş
  • Arkadaşlar son yıllarda bilhassa biz gençlerin sayesinde dilimizdeki büyük değişiklikleri fark etim ve sonra kendi kendine bir karar aldım. Artık elimden geldiğince Türkçe'mi güel kullanacağım ve bi anket açmak istedim acaba sizler Türkçe'mizi nasıl kullanıyorsunuz?

• şuna birde yalakalık dili eklermisin..
  • O neden
  • Ticarette Türkçe \ Araba yapabiliyorlar ama Türkçe isim vermeyi beceremiyorlar.
    Fiat Türkçe isme tenezzül etmedi !
    Tofaş’ın D200 kod adıyla üreteceği yeni sedan otomobilinin ismi sonunda belli oldu. Bursa’da üretilip Avrupa’ya satılacak D200’ün adı İtalyanca “çizgi-hat” anlamına gelen Linea olarak seçildi. Böylece Tofaş’ın dünyada ilk kez satılacak Fiat’ın yeni otomobiline Türkçe isim verme girişimi sonuçsuz kaldı. D200 kod adlı otomobilin adının Türkçe olmaması‚ Türkçe isim beklentisi içinde olan tüketicilerde hayâl kırıklığı yarattı. Türkiye dışında Brezilya ve Çin’de üretilecek D200 kodlu projenin liderliğini üstlenen Tofaş‚ D200’ün isminin tüm dünyada telaffuzu kolay‚ akılda tutulabilir Türkçe bir isim olması için uluslararası ajanslarla çalışıyordu. Türkçe isim arayışı Türkiye’de büyük bir ilgi uyandırmış Tofaş’a yüzlerce isim önerisi gelmişti. Bu öneriler arasında kuş isimleri‚ tarihten kişiler ve kent isimleri bulunuyordu. Tofaş üst düzey yöneticisi Alfredo Altavilla‚ 2006 başında yaptığı açıklamada Türkçe isim arayışıyla ilgili olarak şu bilgileri vermişti: “D200’ün isminin tüm dünyada telaffuzu kolay‚ akılda tutulabilir Türkçe isim olması için çalışıyoruz. İsmin tüm ülkelerde kabul görmesi için de Avrupa‚ ABD‚ Japonya ve Türkiye’de araştırma yapabilecek pazar araştırma şirketleriyle çalışıyoruz. ”

• quote:

Orjinalden alıntı: cht_55

O neden

çoğu kişi bu şekilde konuşmaya anlaşmaya çalışıyor.

sadece öneriydi.
  • doğru söylüyosun
  • tükçemizi gerçekten mahvediyorlar bu insanlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doğru söylüyorsun kardeş ben bunun nedeninn msn olduğunu düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.