Arkadaşlar örnek olması için Kpss de tercih illeri veya direk okul isimlerini merak ediyorum. Benim de son senem ve kendimce bir prova yapmak istiyorum. Nereleri seçebiliyoruz? Ya da bize ösym direk olarak veriyor mu yoksa biz açığı olan okulları mı araştırıyoruz. Nasıl oluyo bu sistem? Bilgisizliğimi ve cahilliğimi mazur görün :)
Kontenjanlar açıklanıyor klavuzla. Sen ihtiyaç olan okulları ''puanına göre'' tercih edebiliyorsun dostum. 25 tercih hakkın var sanırım. 26. tercihide açık veya kapalı bırakabiliyorsun açık bırakırsan seni kendileri atıyorlar herhangi bir okula. Ama 26 yı açanlar arasında tabiki puanı yüksek olan yine önce atanıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: CcCriSsS
Kontenjanlar açıklanıyor klavuzla. Sen ihtiyaç olan okulları ''puanına göre'' tercih edebiliyorsun dostum. 25 tercih hakkın var sanırım. 26. tercihide açık veya kapalı bırakabiliyorsun açık bırakırsan seni kendileri atıyorlar herhangi bir okula. Ama 26 yı açanlar arasında tabiki puanı yüksek olan yine önce atanıyor.
Anladım çok teşekkür ederim. Bu senenin klavuzuna ulaşılabilir o zaman. Biraz araştırma yapmalıyım. Teşekkür ederim tekrardan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme