Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nightmare666

quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

nightmare666

Tüm samimiyetimle söylüyorum, kesinlikle tartışma çıkarma gibi bir amacım yok: senin şuan yaptığın para kıymetini savunmak değil, korsanı savunmak.

yoo amacım korsana yönlendirmek değil, ilk mesajıma 70 80TL gibi bir fiyata satarsanız spotu bitirirsiniz dedim. spot oyanayanla korsan oynayanı mukayese etmeyin dedim, onları okumadın herhalde.

Hocam bu fiyata oyun mu satılır hiç?

107 lira gayet makul bir fiyat bence. Yurt dışında bile bu fiyattan gidiyor oyunlar. Hani 140-180 olsa anlayacağım da 107 lira vermenin neresi koyuyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: FIR_Lama

quote:

Orijinalden alıntı: 10Gheorghe_Hagi10

Cepteki paranın kıymetini bilen gider ev araba alır konsol veya oyun almaz ..

konsol'un indirimli fiyatına araba yada ev göster bir sana bir bana alırım

diğer yandan ben de zengin sayılmam ama evimde gayet hoş bir sistem ve güzel bir oyun arşivim var... gidip sigaraya ayda 150 lira bayılmıyorum... her gün caddedeki mekanlara 50 lira vermiyorum... anlayacağın zevkinin farkında olan insan uygun fiyata konsolunu da alır, sonra ufak hesaplar yapıp oyununu ucuza da getirir...
    misal ben bir kaç istisna dışında tüm oyunlarımı ingiltereden almışımdır(istisna: FIFA11, GT5, GOW3)... onları da gayet güzel taksitlerle, ingiltereden biraz fazlaya almışımdır... ingiltereden aldıklarımı da birkaç istisna dışında hiçbirine 60 liradan fazla ödememişimdir... 15 liraya bile oyun aldığımı bilirim PS3 için... genel olarak da 40-45 lira vermişimdir oyun başı...

ekleme: konsol fiyatını geçtim, benim bütün sistemin maliyetine ev göstersin arkadaş, yine hem ona hem bana alıcam o evden

Bang&Olufsen'dan bile sistem kursan Ferköy'ün dibinden gecekondu alamazsın zaten :) arkadaş mualif olmak için birşey yazmış işte.

• quote:

quote:

quote:

nightmare666

Tüm samimiyetimle söylüyorum, kesinlikle tartışma çıkarma gibi bir amacım yok: senin şuan yaptığın para kıymetini savunmak değil, korsanı savunmak.

yoo amacım korsana yönlendirmek değil, ilk mesajıma 70 80TL gibi bir fiyata satarsanız spotu bitirirsiniz dedim. spot oyanayanla korsan oynayanı mukayese etmeyin dedim, onları okumadın herhalde.

107 lira gayet makul bir fiyat bence. Yurt dışında bile bu fiyattan gidiyor oyunlar. Hani 140-180 olsa anlayacağım da 107 lira vermenin neresi koyuyor?

yurtdışı oyun fiyatları konusunda şöyle bir durum var. orda bir oyunun tavsiye edilen fiyatı 50 euro iken oyunu gidip çok rahat 35 euroya alabilirsiniz... türkiyedeyse tavsiye edilen fiyatı 130 lira olan oyunu 107 liraya bulunca vay be diyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GCGorusu -- 30 Kasım 2010; 21:19:20 >

• quote:

quote:

quote:

nightmare666

Spotu bitirir mi peki bu fiyat ? bitirmez bence, spotu alt etmek istiyorlarsa kültür bakanlığından vergi indirimi istemeliler, kendileride minimum karla satmalılar, haa bak bu spotu bitirir belki ama korsanı yine bitirmez korsan bedava çünkü.

• quote:

Öncelikle FW attırıp korsan oynayanlarla orjinal oyunu netten spariş edenleri aynı kefeye koymayalın lütfen. Kırılmış bir makinede bedava oyun oynamak varken netten orjinal oyun spariş verenleri aynı kefeye koymayın.

Bende şahsen o terrörist kılıklı (küçük bir bölümü hariç) spotculardan, oyun almaktan hoşlanmıyorum ama benim gözümde 5TL'nin bile çok büyük kıymeti var, onun için denize düşen yılana sarılır hesabı spottan alışveriş yapıyorum, spotu engellemek istiyorsanız bence kültür bakanlığından ciddi bir vergi indirimi istemelisiniz, son çıkan oyunların fiyatını, 70 80TL'lere çekerseniz spotun kökünü kazırsınız, yoksa bu böyle devam eder.

Devir geçim devri, Türkçe oyun için fazladan 100TL verecekte küçük bir kesimde olur belki ama büyük çoğunluk 5 10TL ucuz almak için ben mi piyasayı kurtarıcam der yine gider netten spariş eder veye spotcudan alır, zaten FW yaptırıp korsan oynayanları saymıyorum bile onlar oyunları 30TLye de düşürseniz yine korsan oynarlar.

Kesinlikle katılıyorum .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FIR_Lama

quote:

konsol'un indirimli fiyatına araba yada ev göster bir sana bir bana alırım

diğer yandan ben de zengin sayılmam ama evimde gayet hoş bir sistem ve güzel bir oyun arşivim var... gidip sigaraya ayda 150 lira bayılmıyorum... her gün caddedeki mekanlara 50 lira vermiyorum... anlayacağın zevkinin farkında olan insan uygun fiyata konsolunu da alır, sonra ufak hesaplar yapıp oyununu ucuza da getirir...
    misal ben bir kaç istisna dışında tüm oyunlarımı ingiltereden almışımdır(istisna: FIFA11, GT5, GOW3)... onları da gayet güzel taksitlerle, ingiltereden biraz fazlaya almışımdır... ingiltereden aldıklarımı da birkaç istisna dışında hiçbirine 60 liradan fazla ödememişimdir... 15 liraya bile oyun aldığımı bilirim PS3 için... genel olarak da 40-45 lira vermişimdir oyun başı...

ekleme: konsol fiyatını geçtim, benim bütün sistemin maliyetine ev göstersin arkadaş, yine hem ona hem bana alıcam o evden

Bang&Olufsen'dan bile sistem kursan Ferköy'ün dibinden gecekondu alamazsın zaten :) arkadaş mualif olmak için birşey yazmış işte.

dediğinde bir doğru da var, şu sıralar en iyi yatırım gayrimenkul ama sistem parasına girilmez o yatırıma... ağaoğlunun peşinatını bile denkleştiremez adam

• Büyük bir ihtimalle bu mesajımdan sonra cevap olarak bir çok kötüleyici mesaj yazılacak.

Odamda playstation 3, hd ready tv, bilgisayar ve wii var ama yine de korsan oynuyorum. Neden mi? Arkadaşın yazdığı gibi benim de teknoloji düşkünlüğüm var. Ancak harçlığım çok kısıtlı. Haftada 10, bazen 20 lira ayırarak playstation aldım. Wii ise sağolsun ablamın hediyesi. Televizyonu ise bir şirkete yaptığım websitesinin parası ile aldım. Ucu ucuna yettiği için, o dönemki en düşük fiyatlı hd televizyonu aldım. Şimdi 107 lira 180 liraya göre ucuz olsa bile benim bu oyunu almam için ortalama 2 ay para biriktirmem lazım. Oysaki kopya oyunu hemen alabiliyorum. Dürüst olmak gerekirse Türkçe oyun denildiği zaman akan sular duruyor benim için. Pusu ve Kabus 22 oyununu orjinal almıştım ki devamı gelsin. Görüyorum ki Pusu 2 ve Kabus 22'nin devam paketleriyle dolu her taraf. Tabi ki bir günde ilerlemesini beklemiyorum. Eğer oyun fiyatları 50 Tl gibi bir fiyattan satılırsa 1 ay dişimi sıkıp o şekilde alırım oyunları. Yeter ki Türkçe oyunların devamı gelsin. Ancak merak ettiğim bir şey var; Bu ülkede neredeyse herkes playstation 3'ü orjinal alıyor.

Peki neden Playstation 3 Türkçe değil?

• quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

quote:

FAT : 80 gb pal

Oyunlar : Gta ıvgt5sports championsskate3nfs shiftbad comp2

ds3 joystick : 2 adet

sony bluotooth : headset 1 adet

ps move : 2 adet motion controller

ps eye cam : 1 adet ps3 kamerası

sunny tv : 82 ekran LCD

Buraya kopyalamanın amacı nedir? paranın kıymetini biliyorum dedimmi ben? sen bence paranın kyımetini biliyorum diyenlerin parayı harcadığı şeyleri kopyala burayaiyi oku yazılanları ve ne yazdığımı gelip boş boş anlamadan yazı yazma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jose_Mourinhoo -- 30 Kasım 2010; 23:16:07 >

• Paranın kıymetini bilmek için sadece yemek içmek ve gayrimenkule mi para yatırmak gerek ? pahallı satılan bir ürünün daha ucuzunu almakta para kıymeti bilmek değil mi ? savurgan davranıp 5 TL fazla versem ne olur 10 TL fazla versem ne olur mu demek doğru ?

Robot değiliz sonuçta bütün insanların yemek yemek dışında da ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçları en ucuz yoldan halletmek kadarda doğal birşey olamaz

• Değerini kıymetini bilmek 3-5 kuruşa değer vermek değildir.. 3-5 kuruşa değer veriyorsan 3-5 kuruş yarin 3-5 milyar olur

NOt: Mesele değer kıymet bilmek değil.. mesele değer verilecek olanlara değerindeki değeri vermektir kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jose_Mourinhoo -- 1 Aralık 2010; 0:10:14 >
  • quote:

NOt: Mesele değer kıymet bilmek değil.. mesele değer verilecek olanlara değerindeki değeri vermektir kardeş

bunu herkes anlamaz işte, ve büyük çoğunluğuda umursamaz, sen ahlaki yönünden bakıyorsun işin ama çoğunluk maddi yönden bakıyor, bu adamlar spotu bitirmeye kararlıysa fiyat olarak ciddi indirime gitmek zorundalar, düşürsünler bandrollünün fiyatını 70'e 80'e bak nasıl bitiyor spot, artık kültür bakanlığının kapısında yatıp vergi indirimimi isterler, kendi karlarının bir bölümünden feragat mı ederler, kendi bilecekleri iş, zaten kırılmış bir konsola spotta olsa orjinal oyun alan bir adamı bu ekonomik şartlarda omuzlarda taşımak gerekir.

• quote:

quote:

bunu herkes anlamaz işte, ve büyük çoğunluğuda umursamaz, sen ahlaki yönünden bakıyorsun işin ama çoğunluk maddi yönden bakıyor, bu adamlar spotu bitirmeye kararlıysa fiyat olarak ciddi indirime gitmek zorundalar, düşürsünler bandrollünün fiyatını 70'e 80'e bak nasıl bitiyor spot, artık kültür bakanlığının kapısında yatıp vergi indirimimi isterler, kendi karlarının bir bölümünden feragat mı ederler, kendi bilecekleri iş, zaten kırılmış bir konsola spotta olsa orjinal oyun alan bir adamı bu ekonomik şartlarda omuzlarda taşımak gerekir.

Bence aral game gibi 3-5 firma daha olsa görürler fiyatlar nasıl iniyor.. spotçulardan aldığımız oyunlar resmi satış sayılmıyor fakat 80-90 hatta daha fazla fiyata alıyoruz.. hem okadar para verip hemde resmi satın almamaktansa gider 150-200 tl verir sony aral teknosadan alırım daha iyi

• quote:

quote:

quote:

Bence aral game gibi 3-5 firma daha olsa görürler fiyatlar nasıl iniyor.. spotçulardan aldığımız oyunlar resmi satış sayılmıyor fakat 80-90 hatta daha fazla fiyata alıyoruz.. hem okadar para verip hemde resmi satın almamaktansa gider 150-200 tl verir sony aral teknosadan alırım daha iyi

bu konuda ufak bi çalışmam var... yasal zorunlulukları araştırıyorum, piyasadaki firma azlığının farkındayım

• quote:

Orijinalden alıntı: DaruDe

@nightmare666,bi oyuna 90 tl verip spot mu almak lazım 107 tl verip TR girişli alıp oynamakmı lazım.Aradaki 17 tl nin hesabını yap tabi ama her oyun içinde bunu yapma

Benim sorunum değil o, satanlar düşünsün, müşteri daha iyisini umar herzaman, aslında siz o spotculara dua edin, adamlar onlarla rekabet edebilmek için fiyat kırıyorlar yoksa 107'leri bile zor görürdünüz.
  • Hepsisony' den aldığım GT5 collectors edition bugün geldi, bu oyun bandrollü alınmayı hakediyor imkanı olan resmi yerlerden alsın
  • Gt5 de seslendirme yapan hanim abla daha cok Digiturk tanitimlarindan sesine asina oldugumuz kisi mi acaba ?
  • GT5'i en pahalı şejilde araldan almak isterdim ama ps3 yok artık ya lanet olsun
  • Destek olma ile dayatmayı karıştıranlar çok var ve cidden sıkıcı ve üzücü olmaya başladı. Yok efendim 10 TL'nin muhabbeti olmaz yok efendim o cihaza o kadar para verdiysen o oyunada o kadar para vereceksin muhabbetleri bir süredir forumun belli konularında yazılıyor çiziliyor.

Spot satan yerler bitti diyelim ne olacak. Ps3 Ex'leri dışındaki oyunları Aral getiriyor o Aral'ın şefkat dolu kollarına pardon kazığına sarılacaksınız yada her oyunu yurtdısından alacaksınız ama en basitinden spot satan yerlerden takas ile oyunları elde edebiliyorsunuz. Spot satan yerler olmasa acaba Sony bile bu özel fiyatları yapar mı bir düşünün ama olgun bir insan gibi düşünün boş keseden ve çocukca değil. Bu ülkede kaç kişinin takas sayesinde yada spot satıcılarının zamanla oyun fiyatlarını indirmesi ile oyun oynayabildiğinide bir zahmet düşünün.

10 TL'nin lafı olur mu evet olur hatta 1 Kuruşun bile olur kimse parayı sokaktan kazanmıyor. Bir insan bir Ps3 aldı diye müthiş durumu yada durumu her oyunu alabilecek diye bir şartta yok. Biriktirmiş almıştır yada hediyedir falan. Ben kaç defa mağazalarda "baba alalım diyipte durumumuz yok diyen insan gördüm ama evladını kırmamak için aldılar" peki bu çocuk ne yapıyor takasla makasla oyunlarını oynamaya çalışıyor ki bu forumdada vardır öyleleri ayrıca bu ayıp yada utanılacak birşey değil ama bu forumda öyle kişiler varki onlar sayesinde belki çekinir hale geliyorlardır. Bana spot 90 TL derse bandrollu olan 107 derse aradaki fark helal olsun diyebilirim ama demek zorunda değilim başkasıda değil ama tutupta arada 40-50 TL fark olursa kimse kusura bakmasın ama Türkçe dil desteği içinde kendime bile bile kazık attırmam. Spotçu bana 60'a verirse ben neden ondan almayayım arada var 50 TL var az para mı söyleyin neden bile bile kendime kazık attırayım bunun bir izahı var mı hemde hayati bir ihtiyacımda değil. Spot pazarı ile aradaki fark Türkçe oyun için benim yapıma göre görmezden gelincek gibiyse eyvallah ama fazlasıyla dediğim gibi işim olmaz.

Oyundan kafa kaldırıp dışarıya bakın biraz haber izleyin bu ülkede 5 TL için adam kesiyorlar birkaç ay önce evladının dersane borcu için bir anne intihar etti burada 10 TL 20 TL yada 50 TL'nın lafını yapmayın falan deniliyor para öyle kolay kazanılmıyor. Oyun benim için zevktir yaşamak için ihtiyaç değil. Oyun oynamazsam yada Türkçe dil desteği giderse ne olur ölür müyüm aç mı kalırım rezil mi olurum kula mı muhtaç duruma düşerim hayır o zaman gerisi hikaye. Herkes elinden geldiğince destek olmalıdır ama elinden ne kadar geliyorsa kimse kimseyi yargılayamaz yada dayatma yapamaz. Bende destek olun diyorum ama göz göre görede kazıklatmayın kendinizi.

Yok efendim almazsak Sony desteğini çeker çekerse çeksin bu nasıl bir teslimiyettir. Siz Sony'ye değil Sony, Ms, Nintendo yada X firma size muhtaç bunu anlayın. Gitsinler önce o zaman oyunlarını ve her haltlarını torrent sitelerine yayan ülkelere rest çeksinler o zaman hep beraber görelim tabi varsa kaba etlerinde o kadar hacim.

Destek isteme ile dayatmayı ayırın. Kaç zamandır okuyorum ediyorum artık cidden sıtkım sıyrıldı "aman Sony bunu yapar bu eder" buyursun yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 8 Aralık 2010; 13:11:39 >

• Hayatın gerçeklerine pek güzel değinmişsiniz. Tebrikler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 8 Aralık 2010; 17:42:19 >
  • Arkadaşlar,

Kimsenin kimseyi zorladığı yok. Olayları neden farklı bir tarafa çekiyorsunuz. Ben, Türkçe çıkan yapımları destekleyin diyorum. Desteklemiyorsa eğer bir oyun, ne yapacağınız size kalmış. Siz zannediyor musunuz ki spot oyun satan yerler bitecek, hayır. Benim en başından beri savunduğum şey, Türkçe dil desteği veren yapımları, imkanınız varsa vergi dahilinde alın. Gerisi size kalmıştır zaten.

Bahsettiğiniz diğer konulara değinmek bile istemiyorum. Kaç defa konuşuldu bunlar. Yaptığınız şey, bilinçli bir insan olmak değil. Duyarlılık veya olgunluk değil.

Benim buraya bu konuyu açarken tek bir kimliğin vardı, oda sizin gibi bir Türk oyuncusu olmam. Bu farkettiremediysem, yazıklar olsun bana.

Olayları çok farklı taraflara çektiniz. Ciddende pişman oldum bu konuyu açıp, sizleri tüm detaylarla, birinci ağızdan bilinçlendirmeye çalıştığıma. Ben böyle olsun isterdim çünkü, oyunculuk zamanlarımdan beri. İşi yapan firmalar böyle forumlara dahil olup, insanları dinleyip, anlasınlar.

Sanki size düşmanca tavırlar içinde, arkanızdan, aleyhinize işler yapıyormuşum, hatta ekonominizi batırmak istiyormuşum gibi hissettim.

Kusura bakmayın, böyle bir izlenim verdiysem.

Bu konuyu açarak çok acemi bir hareket yapmışım oysaki.

Merak ettikleri olanlar, 23studios'un e-posta adresinden ulaşabilir. Konun kilitlenmesini rica ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.